Şimdi Ara

Millet Kütüphanesinin İsraftan İbaret Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır Ankara'da yaşayan biri olarak çalışmak için Milli Kütüphaneyi kullandım ve gayet de beğenirim. Ama özellikle vize zamanlarında sıra olmasından dolayı Ankara'da bir kütüphane ihtiyacı daha var diye düşünürdüm. Sonunda reisi cumhurumuz bizim için bir kütüphane yaptı. İlk zamanlar pandemidir odur şudur budur gidemedim ve daha geçenlerde giderek deneyimlemek istedim. Neden israf dediğimi hemen anlatayım.



    İlk olarak konum olarak berbat bir yerde. Eğer arabanız varsa misler gibi gidersiniz, kapalı otoparkı da var, sıkıntı çekmezsiniz. Ama öğrenci adamın arabası mı olur Allah aşkına ? Yakınlarda ne bir metro var ne de dolmuş geçer. Sadece az sayıda ring var ve hiç merkezi bir yerde değil. Neyse hadi konumunu geçelim bir şekilde geldik kütüphaneye, girişte gereksiz bir güvenlik taraması var ama onun detayına inmeyeceğim, hadi güvenlik için önemlidir diyelim geçelim. 2. kattaki salonlarda, 4. kattaki salonlarda ve alt kattaki lisans ve önlisans öğrencileri için yapılmış yerde ders çalışabilirsiniz. Ancaakk yer bulabilirseniz. Ne var canım sen de erken gel yer bulursun diyebilirsiniz ama o iş öyle değil. Bir kere bir kütüphanede bir sistem yok. Mesela milli kütüphanede kartı okutursunuz ve size bir numara verir. O numaraya da gider oturursunuz ve o masa sizindir. Ancak millet kütüphanesinde öyle bir sistem yok. Gelen çantasını koyabiliyor. Bunun da şöyle saçma bir sonucu var. Ahmet erkenden gelip arkadaşları için masaya çanta, kitap falan koyup o yeri kaplayabiliyor. Belki gün boyunca oraya kimse oturmayacak ama bildiğiniz yer tutabiliyor. Yani internette millet kütüphanesinin doluluk oranı yüzde 80 olsa bile girdiğinizde yer bulamıyorsunuz. Hadi sistemi de geçtim, bakın millet kütüphanesi alan olarak gerçekten devasa bir yer. Milli kütüphaneyle kıyaslamak gerekirse 10 kat falan daha büyük bir yerdir.(belki daha fazla). Hal böyle olunca insan kapasite olarak çok daha fazla olmasını bekliyor, ama maalesef öyle değil. Milli kütüphanenin kapasitesi 1000 küsürken, millet kütüphanesinin kapasitesi 2500. Ayrıca saat 17.30dan sonra 4. kattaki salonlar da kapanarak bu oran daha da düşük hale geliyor. Bunun temel sebebi kütüphanenin içerisinin verimli bir şekilde kullanılmamasından, tamamen gösteriş için yapılmasından dolayı. Bazı yerlerde çalışma masaların önünde koltuk koymuşlar, KOLTUK NİYE KOYUYORSUNUZ ORAYA ? Yani oraya oturan bir insan evladı ne yapabilir ? Arkadaşlarıyla sohbet edemez, çünkü masalarda çalışan var ve ses olur, e o zaman koltuklar neden orada ? Katlarda toplantı odaları var ve odalar kilitli. Yav kardeşim ne toplantı odası kim toplanıyor burada ? Açsanıza orayı çalışsın öğrenciler. Yani her gittiğim yerde ulan buraya çok daha fazla masa koyulabilir niye böyle yapmışlar derken buluyorum kendimi. Bir de beni başka rahatsız eden konu katlarda çok fazla sayıda görevli var ve hiçbir iş yaptıkları da yok. Tamamıyla 'kendi arkadaşlarına' iş sağlamak için oralarda çalıştırıyorlar ve inanır mısınız maaş falan da veriyorlar.


    Yine de yiğidi öldür hakkını yeme, kütüphanenin iyi yanlarını da söyleyeyim. Her masada priz var ve masalar baya geniş, rahat. Sıcaklık olarak gayet iyi. İstediğiniz zaman beleş kahve alabilirsiniz. Belirli saatlerde çorba ve kek cidden veriyorlar. Yalıtım çok iyi yapılmış, konuşma olsa bile yankı mankı olmuyor. Yürürken falan ses çıkmıyor. Tuvaletler temiz, güzel. Gönül rahatlığıyla sıçabilirsiniz.








  • +1 katılıyorum ulaşım konusunda birşeyler yapmsları lazım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Başka hangi kütülere gidiyosun hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kralsınız yazdıklarına birebir katılıyorum. aynı şekilde düşünüyorum.

  • Millet kütüphanesinin uzaktan veritabanlarına çok güzel bir erişim sistemi var. Şu an evinizden kütüphane şifrenizle oturup IEEE'den paper, makale vb. açabilirsiniz. Scihub'dan daha rahat bir çözüm. Belki birilerinin işine yarar.



  • ah be reis bunları emekli de etsen hizmette etsen bunlar anlamazlar öyle yazmıyormuydu kitapta

    bunlara yaranamazsın

    boş ver yine de sen rıza için yap bunlar zaten anlamazlar
    kafa meselesi...

    bastır reis....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.