Şimdi Ara

Üst seviye sinema sistemi önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle merhaba, elimde 5+1 sistem + avr var uzun yıllardır kullanıyorum bir sene önce ses işine girince pek tatmin olamıyorum artık açıkcası, denox marka sistemimi elden çıkartıp ikinci el klipsch (temiz) veya sıfır klipsch sistem kurmayı düşünüyorum sadece sinemadan ibaret değil müziktede tatmin etmesi gerekiyor çok araştırma yaptım uygun marka olarak klipsch tercihim oldu fiyatlar çok aşırı pahalı ama deyeceğini düşünüyorum öyle bir his uyandırdılar daha doğrusu, elimde şuan pioneer vsx 322k avr var eski ve 5+1 uyumlu güç anlamında aşamadığım hala bir kaç nokta var an itibariyle kurun çok yüksek olduğunu biliyoruz avr olarak denon düşünüyorum ama 25bin tl altı bulamadım şuan hem klipsch seti alıp üstüne avr alamam klipschleri parça parça almayı düşünüyorum zaten şuanlık 5+1 sistem kafamdaki elimdeki avr yanlış bilmiyorsam 98db ve kanal başına 100w destekliyor kurmak istediğim sistem şu şekilde(altta), sistemi topladıktan bir kaç yıl içinde denon avr ye geçiş yapacağım zaten herhangi bir sorun yaşar mıyım ? çalışmama veya verimsizlik durumu olur mu üzülmek istemiyorum bir yıl idare etsin yeter pioneer vsx 322k önerileriniz ve tecrübeli insanların bilgi vermesi benim için çok değerli.

    Kurucağım sistemin örneği:

    Klipsch R-52C Merkez
    Klipsch R-41M Raf tipi
    Klipsch RP-4000F veya RP-5000F
    Klipsch R-100SW veya SPL-100

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Hocam Klipsch ve kalite diyorsan Reference Premier (RP) serisinden bakmanı tavsiye ederim. Bu serinin altındaki hoparlörler için yorumlar çok iyi değil - hatta berbat hoparlörler olduğu yönünde çok fazla yorum ve inceleme var. Ayrıca Klipsch'in bu subwooferları da çok tavsiye edilmez. Türkiye'de SVS PB1000 Pro satılıyor şu anda eğer bütçe varsa. Bütçe yoksa şuradaki subwooferlara da bir göz atabilirsin. https://www.reddit.com/r/BudgetAudiophile/comments/o8v9j5/budget_subwoofers_in_europe_under_300_4th_version/





  • yolun başında acemi sayılırım önerileriniz altın değerindedir benim için eğer klipsch değil ... marka seni daha mutlu eder diyorsanız ona yönelerim bütçe açısından çok abartıya çıkmayacak kadar sorun yok 5+1 sistem bana fazla fazla yeter her parçanın kaliteli olmasını istiyorum aynı zamandada vsx 322k nın yetiştirmesi gerekiyor örnek veriyorum klipcsh aldıktan sonra o fiyat bandında ondan daha kaliteli bir ürüne rastlarsam hayal kırıklığına uğrarım kafamın rahat olmasını istiyorum o kadar bütçe verdikten sonra, ayrıca reference premier (rp) farkı nedir bir de markayı biraz araştırdım özgüvenliler bayağı berbat diyenleri sizden duyunca şaşırdım biraz teşekkür ederim yanıtınız için

  • klipsch çok sevilen ve aynı zamanda çok nefret edilen bir marka, yani seveni sever, sevmeyeni nefret eder :) O yüzden test etme şansınız varsa önceden denemenizi tavsiye ederim. seri olarak reference serisi sizin dediğiniz gibi üst seviye bir ev sinema sistemi için üretilmiş ürünler değil. Surroundlar için çok farketmeyebilir belki ama belirttiğiniz RP kulelerin yanına çok daha iyi bir center gerekli. Yani kısacası markanın genel olarak kendisi ile ilgili bir problem yok. Klipsch fiyat performans olarak bilinen bir marka değil, o yüzden de pek sevmeyeni var.


    Bütçe ve oda ölçüleri nasıldır? Üst seviye bir sinema sistemi için bence subwoofer'ı bir daha gözden geçirin. SVS PB1000 Pro veya bütçe varsa PB2000 Pro düşünmenizi tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sqOn -- 24 Aralık 2021; 15:5:35 >
  • Anladım test etmeden almam o zaman Oda ölçüsü bilmiyorum fotoğraf olur mu zaten bu sistemi ileriye dönük istiyorum ilerde müstakil eve geçme ihtimalim var, bütçe olarak net bir rakam yok subwoofer maksimum taş çatlasa 15k rakam koyalım hepsini parça parça almayı düşünüyorum şuan elimde bir sistem var zaten bu markaların yanında çok dandik kalıyor ama ilk center ve Surroundları alıp bu sistemin kuleleriyle kullanma gibi planım var daha sonrasında kuleleri alıp geriye avr kalıcak vs vs, önemli olan müzik ve film de yoğun kullanıcam subwoofer müzik görevini iyi yapması lazım bassları aşırı seviyorum kısacası müzik ve filmde çok iyi iş çıkarması lazım kurucağımız sistemin. Yanlış anlamadıysam klipsch pek de üst seviye değil diyorsunuz sanırım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vsxubre99 -- 24 Aralık 2021; 17:53:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vsxubre99 V kullanıcısına yanıt

    birçok markanın hem giriş seviyesi hem de üst seviye ürünleri var. demek istediğim klipsch'in giriş seviyesi ürünleri ile ilgiliydi. örnek verdiğiniz kuleler gayet iyi sadece center'ı bir gözden geçirmenizi tavsiye ederim.


    hoparlör seçimiyle ilgili şöyle birşey diyebilirim... önemli olan elimizdeki parayla en üst kalitede ürünü almak. her markanın üst seviye ve giriş seviyesi ürünleri olduğu için bir markaya takılı kalmayın. sadece marka bir kalite veya seviye göstergesi değil. dönem dönem bazı markalarda fırsatlar oluyor veya 2. el fırsatlar denk gelebiliyor. A markasının orta segment ürününe verilebilecek paraya, B markasının üst segment ürününü alma fırsatı doğabiliyor. Gözünüz şu markalarda olsun; Canton, Dali, Definitive, Elac, Focal, Jamo, KEF, Klipsch, Magnat, Polk, Q Acoustic, SVS ,Wharfedale. Amerika ve Avrupa'da daha farklı markalar da var ama benim bildiğim Türkiye'de şu anda erişilebilen iyi markalar bunlar.


    Subwoofer ile ilgili olarak şunu diyebilirim. Kaliteli bass kolay bulunmuyor. Sinema için önerdiğim subwooferlar çok iyi ve bütçeniz de yeterli. Türkiye'deki distribütorü mavi hifi, eğer İstanbul'daysanız bir uğrayın, bu tarz ürünler genelde mağazadan indirimle alınır. Şurada subwoofer karşılaştırmalarına bakabilirsiniz:

    PB-1000 Pro 15 Hz'e kadar sağlam inen elinizdeki paraya alabileceğiniz Türkiye'deki en iyi subwoofer şu anda.


    Elinizde çalışan bir sistem varsa ve parça parça yükseltme yapacaksanız ben şu sırayı tavsiye ederim.


    Subwoofer > Ön Hoparlörler > Center > Surroundlar. Surroundlar en önemsizi, hatta belki yükseltme bile yapmazsınız, duruma göre bakarsınız.


    Subwoofer'ı değiştirince muhtemelen aklınız çıkacak :) Apartmanda iseniz sorun olabilir ama taşınana kadar sesini kısarsınız.





  • sqOn S kullanıcısına yanıt
    Hocam eline emeğine sağlık öncelikle ilk başta bende sizin dediğiniz gibi sıralamayla parça parça almayı düşünüyordum sonra center Surround hepsinden ucuz olduğu için onlardan başlama fikri geldi, yine zehiri saldınız için subwooferdan başlıyacam öncelikle Aksaray'da yaşıyorum İstanbul'a gitme işi zor yazın ehliyet alınca giderim büyük ihtimal yaşım 18 hayatımda zaten bana göre en iyi gördüğüm sistem benim evimdeki çok leş çöp gibi oda biraz ses işine merak sarınca onu anladım subwoofer olarak pasif başka ev sinema sistemin dandik subwooferını kullanıyorum bir iki titretince heyecanlandırıyor o kadar bana o bahsettiğiniz subwoofer ve hoparlörler çok çok mutlu eder zaten önemli olan o konudan hala bahsetmediniz Pioneer vsx 322k alıcıyla çalıştırabilir miyim kurucağımız sistemi şuan zaten apartman da olduğum bu sistemi bile yarıdan fazla açamıyorum apartman gibi değil aslında komşulardan yana sıkıntı yok müstakil ev tarzında, aileyle beraber yaşadığım için rahatsız oluyorlar sesi yarıdan fazla açamıyorum şuan kullandığım sistemi söyleyeyim büyük ihtimal adını geçirdiğimiz markaların yanında buna güleceksiniz

    Avr: Pioneer vsx 322k
    Front: Denox magnificus
    Center: Denox magnificus
    Surround: Denox magnificus
    Subwoofer: Philips SW3357-E

    Üst seviye sinema sistemi önerisi Üst seviye sinema sistemi önerisi Üst seviye sinema sistemi önerisi Üst seviye sinema sistemi önerisi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Mevcut setiniz giriş seviyesi için ideal bir set. Diğer markalarda da emsalleri de çok sayıda bulunmakta.
    Giriş üstü yada orta seğmenti doğrudan aşmanızı önermiyorum. Sebebi ise kulağın pişmesi ve alınan keyfin aşama aşama gelişmesi gerektiğini düşünmem.

    Bütçeniz anladığım kadarıyla 2. El orta seğment bir sistem kurmak için hayli hayli yeterli görünüyor.
    Önereceğim setler sırasıyla
    1https://www.youtube.com/watch?v=U5wxhVIdx2g&feature=youtu.be
    2https://www.youtube.com/watch?v=zu6FjEZxHrY&feature=youtu.be
    3https://www.youtube.com/watch?v=MA0DXknAWlM&feature=youtu.be
    4https://www.youtube.com/watch?v=YLyPCSTrSNs&feature=youtu.be
    Aşağı yukarı birinci seti (amfi istediğiniz atmoslu bir tercih olabilir) yaklaşık sıfırı 70 bin civarı, ikinci el hoparlör bulmak zor, subwoofer var, amfi var yaklaşık, 30k yeterli olur)
    İkinci seti yer kaplama sorunu olanlar için öneririm, TL 1600 yerine 2600 de tercih edilebilir.
    Diğerleri daha az bütçe ile alınabilir.
    Konu sinema sistemi ve sinema etkisi ise orta seğment 7.2 bir set kurmanızı, farklı marka model hoparlörler kullanmamanızı tavsiye ederim.
    Eğer oda boyut ve şekline doğru sesi almak için oda içinde yeterli absord edecek eşya metaryel var ise ayrıca Manuel ince ayarlar yapılırsa "etkiyi" hissetmemeniz imkansız gibi bir şey.
    Bir çok sinema izleyicisi marka model takıntılıdır.
    Bende onlardan biriyim. Klıpsch tarafından satın alınmadan önceki energy kanada hoparlör benim için halen efsanedir. (Daha önceki energy setimi dağıtıp satmıştım. Yakın zamanda energy esw 10 sub, take classic 5.1 sete ait center ve surround hoparlörler ile front olarak focal xxl kulanmaya başladım. Şimdi diyeceksiniz ki hepimiz farklı markalardan oluşan set kurmuşsunuz. Maalesef setler satılırken bu halde elime geçiyor. )
    Subwoofer konusunda diğer arkadaşların yazdıklarına katılıyorum. Svs dinlemedim. Ama subwooferın önemi büyük. Yanlış bir subwoofer izleme zevkinizi öldürür. Sinema için net dar aralıkta çalışan (burada hoparlörlerin alt frekans aralığı önemli, arada çok binme olmamalı(subwoofer frekansı ile) subwooferın alt frekansı düşük üst frekansı hoparlörin alt frekansı ile çok örtüşmemeli. Mesela subwooferın üst frekansı 250hz(180 Hz geçmesin bence) hoparlörlerin alt frekansı 30 Hz olsun.
    220 hz lik bir üst üste binme oluşuyor. Her hoparlör kutusunda 2 tane mid bass hoparlör olduğunu varsayarsak 10 hoparlörden subwooferın işini yapacak olan sesler gelir. Subwoofer ı kısmak zorunda kalsanız dahi uğultulu bir ses almanız olası, bunun tam tersi de mümkün subwoofer ı açmak zorunda kaldığınızda da center front sesleri zayıflar daha doğrusu tiz ve midler zayıflar. Bass seslerde boğulursunuz.
    Bu nedenle farklı marka model tercihinden şimdilik uzak durun.
    7.2 yi doğru bir setup la oluşturulduğunuz taktirde çift sub etkiyi gerçekten güçlü kılıyor.
    Elimden geçen subwooferlara göre sıralarsam
    1. Bowers Wilkins pv1d
    2. Energy E XL S8 (eski bir seri, ama dehşetti) (esw 10 da burada)
    3. Canton 80 cx hoparlör setinin subwoofer ı(f/p)
    4.polk TL 1600 5.1 hoparlör setin subwooferı
    5 pioneer sw21 (olmasa da olur bence)
    Hoparlör olarak energy kurmayı düşünürseniz
    Frontlar cf 70 yada cf 50
    Center cc10
    Surround olarak cf 30 yada bookshelf cb 20
    Sub olarak energy esw 10 çift
    Önerebilirim
    Amfi olarak dolby atmoslu onkyo tx nr 646 kullandım. Açıkçası beğenmedim. Pioneer vsx 921 k, 1122 k, denon x 2000 daha iyi bir etki sağladı kanaatindeyim.
    Eski bir denon cu olarak bugün sinema etkisi için marantz demekte sakınca görmüyorum. Şu anda Marantz sr 5006 kullanıyorum. Çokta memnunum.
    Çift subwooferın güzelliğin sadece sinema da değil, müzikte etkisi çok daha keyifli oluyor.
    Yer sorunu yoksa deneyin derim.
    Ayrıca marka fiyat açısından söylenecek bir kaç söz daha var.
    Pahalı bir marka model tercih etmeniz doğru, keyifli ve etkili bir sistem kurmuş olduğunuz anlamına gelmeyebilir. Hatta büyük bir üzüntü bile yaşayabilirsiniz.
    Bu nedenle dinlemeden almayın.
    Hangi kaynak ve amfi ile dinlediğinize dikkat edin
    Forumda eski başlıkları tarayın. Kulupleri gezin.
    Keyifli seyirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vsxubre99 V kullanıcısına yanıt

    Sen zaten zehiri almışsın benlik bir durum yok :))


    Bu marka hoparlörlere pek aşina değilim ama herhangi bir soundbardan kat kat daha iyi olduğuna eminim :) Eğer o fotoğrafta görünen philips olan şey subwoofer ise acil yerinin değişmesi lazım. Orada inanılmaz rezonans yapar, kabinin dışına yere konumlandırabilirsin. Konumu değişince de bir oda kalibrasyonu yapmak lazım tekrar.


    Duvarlar görünmüyor ama eğer odada bir akustik anlamda birşey yapılmamışsa onun yapılması lazım. kulelerin karşı duvarı boş ise oraya bir yutucu panel, kulelerin sağ ve solundaki duvarlara ya yutucu yada yutucu+yansıtıcı (kombo) paneller asılabilir. Sinema sistemi olduğu için de 10 cm kalınlığında, taş veya mineral yün panel kullanmakta fayda var. Siyah süngerlerin hiç bir faydası olmaz. Türkiye'de ya çok pahalı ya da yok. Kendin yap çözümlere yöneliniyor genelde.


    Hoparlörlerden emin değilim ama subwooferı yükseltmek şart. Aktif bir subwooferı pre-out çıkışından bağlayabilirsin sisteme. Bana güven subwoofer değiştiği anda sistemini sevmeye başlayacaksın :) AVR ve hoparlör olarak gücü konusunda yorumlamam gerekirse, AVR'n hoparlör sürme konusunda bir çok hoparlörde sorun yaşamaz bence ama yine hoparlör alırken hem forumda hem de aldığın mağazaya bir sorabilirsin.


    Daha da ilerleyen aşamalarda AVR değişince tavana hoparlör asarak atmos'a yükseltirsin.





  • sqOn S kullanıcısına yanıt
    Şuan sistemi kendi odamda kullanıyorum ama iki odanında fotoğrafını bırakıcam sistemi kurucağım oda hem büyük hem boş yani bu sistemi orda kullandım seste çok değişiklik yankı fazlasıyla var gibi ve yetersiz kalıyormuş hissi veriyor subwoofer öncelikle aşırı yetersiz kalıyor teneke gibi takırtı sesinden başka bir şey gelmiyor ama şuan kendi odamda biraz yeterli oluyor evet o Philips olan subwoofer bir türlü nereye koyucağımı bulamadım odam bu şekilde biraz komik saçma duruyor olabilir ses düzeni ama en mantıklı bu şekilde yaptım amfi üzerinden ince ayarlar yaparak tutturdum odaya bakın subwooferı nereye koymam gerekiyorsa orayı göstermeniz yeterli ona göre tekrar kalibrasyon yaparım. Evet niyetim atmos ama bu eve yapmak istemiyorum müstakil ev geçersem odayı tamamen sinema odası düzeninde yapıcağım ses izolasyonu kusursuz olacak. (Hocam sağ frontun karşısına dolap geliyor sol frontada biraz yatak geliyor diye biliriz başka forumlarda hoparlörü duvar köşeye denk gelmemesi gerektiğini okudum ama sağ frontu başka bu odada koyucak yerim yok)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vsxubre99 -- 15 Ocak 2022; 3:7:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • odeysus kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli, direkt üst seviyeye çıkamamı önermişsiniz ama bu kadar iştahlıyken iyi bir sistem alıp sırtımı yaslamak istiyorum çünkü hayalim ve hedefim bir sinema odası yapmak şuan orta segment alıp ev değiştirip sinema odası projemi gerçekleştirmek istediğimde tekrar sistem almak ile uğraşmak istemiyorum açıkcası oda fotoğraflarını bir diğer yanıtta attım yer sıkıntısı yok eğer bütçe el verirse iki tane subwoofer kullanırım zevkin bambaşka boyutuna geçiceni az buçuk tahmin edebiliyorum 7.2 lik sistem şuanlık kuramam çünkü avr fiyatları aşırı pahalı almışken en son teknolojileri kalitelisini marka olarak da denon düşünüyorum mevcut Pioneer vsx 322k ile 5+1 sistem kurmak istiyorum kendimi toplayınca avr değiştirip 7.2 ye geçiş yapabilirim, mevcut ses sistemim giriş seviyesi dediniz o kadar kötü değil yani elden çıkarmak istesem kaça çıkarırım tahminen sahibindene 3k ya koydum fazla mı az mı ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • vsxubre99 V kullanıcısına yanıt

    Cevabı özelden yazdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vsxubre99 V kullanıcısına yanıt

    Deyinmeden geçilemeyecek bir nokta da son resimde bariz görülüyor. Oda kullanımınız da kısa kenarlar sağınızda ve solunuzda kalıyor. Sesin doğru yayılımı için bu kötü bir konumlanma. Tam tersi mümkün ise uzun kenarları sağınıza solunuza alın. Sonra hoparlör açılarını ve mesafeleri ayarlayın. Ses kalitesi ve etkisi yükselir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odeysus kullanıcısına yanıt
    Son resim derken bende son resim projeyi yapıcağım odanın resimi gözüküyor oradaki düzenin bir önemi yok ayarlarım onu, ama hoparlörün olduğu resmi diyorsanız tam olarak anlamadım masayı ve sistemi sağ taraftaki duvara yani dolapın olduğu hizaya mı alayım tek seçenek öyle var sizi yanlış anlamadıysam eğer öyle yaparsam Surround konumlandırmasını nasıl yapıcam sağ Surroundu koyarım ama sol tarafınki kapıya denk gelir açıp kapanırken sıkıntı olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vsxubre99 V kullanıcısına yanıt
    Başkan öncelikle masayı ve parke rengini değiştir, o ne öyle abi...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ses konusunda heyecanlanirken, kurdugunuz sistemin fiyati ile dogru orantili kaliteli olacagina inanmaniz gercek haytta hayal kirikligi olabilir. Konuya cevap veren arkadaslar da aslinda bunu belirtmisler. Kagit ustunde veriler, markalar, testler ev ortami ile ortusmeyebilir.

    Sizin su anda begenmediginiz hoparlorleriniz avr'nizin cikis gucune uygunken, yeni aldiklarinizi harekete bile gecirmeyebilir kiaik seslerde. Genelde devasa buyuk hoparlorler ayni zamanda guc isterler. Gucu saglayacak ust swviye avr'lere gore dizayn edilmislerdir. Eger denemeden alacaksaniz yanlis karar ya da aldiktan sonra dogru olmayan bilesenler nedeni ile cok daha fazla harcayabilirsiniz.

    Elinizdeki Avr orta ust sinif hoparlorleri dogru degerlendirmeniz icin yetersiz. Aldiginiz hoparloru bu avr digru beslemediginden soru isaretlerinize hoparloru de ekleyeceksiniz.

    Ben her zaman once avr'nin tercih edilmesinden yanayim. Once avr alinir. Mevcut hoparlorler baglanir. Eskiye gore farklar kulakla test edilir. Hoparlor idare eder durumda ise bir sub takviyesi ile zaman kazanilir. Butce ayarlaninca hoparlorler alinir.

    Hoparlorlerde marka imaji ile hareket etmeyin arkadaslarin dedigi gibi. Dinleme sansiniz olmadigi icin kulaginiza kulaklik takin. Youtube acin. Tek basina incelemelerden ziyade karsilastirmali testleri dinleyin. Ayni parcalardaki gecisleri kulaginiz algiladiginda hangi hoparlor agir bayiyirda o modelinndiger modellerle teslerine yogunlasin. Kagit ustumde verilerin avr uyumunu kontrol edin.

    Ornegin dali oberon 5'i begendiniz ama butcenizin altinda kaldigi icin oberon 7 daha iyidir onubalayim diye hareket etmeyin. Ayni seride en buyuk hoparlor daha iyi diye bir durum yok. Klipsch tarzi horn tizlerin ozellikle giris ve orta sinifta bazennters etkileri olabiliyor. Ipeksi tizler bazi kisileri daha cok mutlu eder. Bu kisiler titanyum tizleri parlak bulabilir. Ses karakteristigi bu tarz konularla olusuyor.

    Ben yeni hoparlor aldigim icin inxeledigim fiyat lerfirmans urunleri; polk audio s60e ya da s55e, kef q750, monitor audio silver 500 idi. Yine svs tower da svs sub ile uyum icunde calisabilir. Fiyat olarak tartisilabilir cunki 20 senelik hoparlorler artik ama yamaha ns777 ya da ns555 var. Ns777 20cm wooferlara sahip ama seveni de aevmeyeni de cok. Dali oberon guzel seri ama beni cok mutlu etmiyor sesleri. Yine heco vista prime 702 sanirim ulkemizde en cok tercih edilen hoparlorlerdendir.

    Son olarak amazon.com.tr'de yurt diaindan urun yakalayabilirsiniz ama genelde hoparlorlerinntek fiyatidir, buna dikkat etmek lazim.

    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar arkadaşlar yardımcı olabileceğinizi düşünerek yazıyorum. Bundan yıllar önce pioneer vsx-520k deneyimim oldu o günün şartlarında satmam gerekiyordu sattım. Şimdi çok şükür tekrardan bir şeyler yapayım diyorum. Fakat marka model fiyatlar almış başını gitmiş. Sahibinden de birisi vsx-921 satıyor 2500 lira civarına. Kullandığım zamanlarda tavsiye edilendi ama şimdi durum nedir bilemedim. Onu almalımıyım sizce? Bana bir öneri yapabilir misiniz?
  • TiRaNTx kullanıcısına yanıt

    Vsx 921 iyi bir receiver. Bu seriler de ue22 hatası olabiliyor. (texsas dsp çipinden kaynaklı bir üretim hatası). Bendeki iki cihazda sorunsuzdu. 921 ve 1122. Ses performansı 520 e göre iyidir. Cihazı test ederek alma imkanı varsa bakın. Yoksa uzak durun. 2500 TL şuan için uygun bir rakam. Tercih edilebilir. Hoparlör setiniz ne alemde? Onlarla birlikte bir değerlendirme yapılması lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vsxubre99 V kullanıcısına yanıt

    Bir çok sistem kullanıcı doğru kurulum yapmadan sistemi olumsuz değerlendirme yapabiliyor. Doğru dinleme yapılmayan hiçbir sistem gerçek sesi üzerinden ele alınamaz diye düşünüyorum. Bu nedenle konumlandırma konusunda youtu.be da yeterli veri var. Bakabilirsiniz. Hoparlörlerin kulak hizasına alınması da önemli bir konu. Vs. Söylemeye çalıştığım buydu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne anlamda ? Genel olarak söylüyorsanız parkeler şuan da gözüme takılacak en son şey sistem olmasa L masa atar noktalarım zaten kule hoparlörü duvarın içine yerleştirecek değilim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.