Şimdi Ara

MSI Armor RX570 sıcaklık değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    MSI Armor RX570 OC ekran kartına sahibim. Piyasa malum kartın ömrünü uzatmanın yollarını arıyorum. Kasamın havalandırması gayet iyi ekran kartım boşta 25 derece, yükte ise daha 76 dereceyi geçtiğini görmedim. Kart 2 buçuk senedir bende 2. El olarak almıştım aldığım kişi mining yapıldı mı bilmiyorum demişti bakımlarını yaptı mı bilmiyorum ama ben hiç elimi sürmedim. Şimdi benim merak ettiğim bu kartın Armor modeli olduğunu düşünürsek sıcaklıklar iyi mi? Termal macununu yenilesem biraz daha düşürebilir miyim?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Genelde amd ekrankartlarini termal macun degistirecegim, diye yaralayim sakatliyorlar ondan sonra forumda "kartim eskisinden de sicak", "macun degistirdim görüntü gelmiyor" gibi gibi konular aciliyor. Ekrankarti tamiri yapanlarda özellikle buna vurgu yapiyorlar, teknik takibe sorabilirsin, forumda öyle yazmisti diye diye hatirliyorum. Diger yandan kartin sicakligina gelecek olursak, zaten kartin bu sicakliklarda calistigini hatirliyorum, 73-76 gibiydi daha da düsürmek icin bence undervolt ve underclock deneyebilirsin, performanstan minimal kayip ile biraz daha serin calistirmanin mümkün oldugunu düsünüyorum, zira vega ve 5700xt ile undervolt ile overclock yapiyorlardi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam cevap için. Kartı Radeon ayarlarından -35 power limite çektim rdr2 de şuan max. 63 derece görüyor. Dediğiniz konuya bende çok denk geldim özellikle eskimiş soğutma blokları çıkarken pedler parçalanabiliyor. Sanırım en mantıklısı böyle kullanmak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

    63 derece candir o kart icin, böyle devamke... bu fiyatlara böyle kullanmak caizdir, ekrankarti arizasi suan en melem sey, gtx 1650 alayim diyorsun, fiyata bakinca beyin söyle bir donuyor, sonra eskiye dönüyor, ulan bu fiyata rtx 2070 super vardi hmnnqm diyorsun. Ister istemez durum bu... Sayisini unuttugum kadar kisiye sistem topladim, dh haricinde rtx 2060 super aldirdim 3300-4300 arasina... 2020 nin 9. 10. ayi arasiydi... Rtx 2070 super ler 4800 ila 5600 arasinda idi. Simdi bu para gtx 1650 gddr5 mi gddr6 mi diye o diye soruyor millet. 63 iyi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Eyvallah teşekkür ettim hocam. Kart ısınmasın diye rivaturner ile fps kısıtlıyoruz artık işin kötüsü 3000 serisi kartlar henüz çıkmamışken 3200 liraya vatan bilgisayardan evga 1660ti almamıştım 3000 serisi çıkınca biraz daha ucuzlar diye. Bu ülke adamın ömrünü yer ömrünü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemo94 -- 21 Aralık 2021; 21:36:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.