Şimdi Ara

Modern Cumhuriyette Feodal Ahlak Yoksunluğuna Hoş Geldiniz: Tanrı, Kral ve Ülke. Cumhuriyet Nerede?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Süzeren: Erdoğan.


    Krallık Merkezi: Aksaray.


    Vassallar: Kolin, Cengiz, Limak, Kalyon ve Makyol Şirketleri.


    Fieflikler: Vassallara ihsan edilmiş ihaleler.


    Vassallara Tabi Olanlar ve İşlerini Üstlenenler: Taşeron Firmalar.


    Serfler: Halk, alt ve orta sınıflar.


    Ekonomi: Rant ilişkileri, sömürü, istismar ve enflasyon.


    Düşmanlar: İtaat etmeyi veya aynı fikirde olmayı reddeden herkes.


    Genel söylem: Allah, namaz, ezan (ki asırlardır Türklerce benimsenen ve uygulanan, hiç de iddia edildiği gibi tehlike altına girmemiş kavramlar) saldırı altında. Her anlamda tutarsız. Faiz günahtır deniyor; maskeli faiz artışı yapılıyor. Dış mihraktan söz ediliyor; Suriye'nin iç işlerine müdahale ediliyor. ABD ile S-400 alım ve F-35 projesinden atılma krizleri yaşanıyor; ABD'ye lafta rest çekiliyor ama gidip ABD'den F-16 ve modernizasyon paketleri talep ediliyor. Yani 15 Temmuz'un plancısı Fetö'yü hala barındırmasına rağmen en potansiyel "dış mihrak" adayıyla askeri işbirliği yapılmaya devam ediliyor. Millet egemendir veya demokrasi vardır deniyor; TBMM'nin oylarıyla onaylanmış ve ancak TBMM'nin kararıyla çıkılabilecek İstanbul Sözleşmesi'nden TBMM aradan ekarte edilerek cumhurbaşkanı kararnamesiyle çıkılıyor. İçi boşalmış Danıştay ise kanunlar hiyerarşine ve anayasaya aykırı bu edimde bir sorun görmüyor.


    Yukarıdaki resimde millet egemenliğinin gerçek ifadesi ve cumhurbaşkanı kararnameleriyle bu yetkisi istismar edilse de gerçek yasama organı olan TBMM, hukukun ve mevzuatın üstünlüğü, orta sınıfın refahı ve gücü, dar ve sabit gelirlinin bekası ve huzuru, gerçek üreticilerin ve ihracatçıların kaygıları nerededir? Bu Ortaçağ'ın himaye ve kolay yoldan kısa vadeli karşılıklı çıkar ilişkileri özentisi Beton ve Taşeron İmparatorluğu uzun vadeli katma değer üretebilen demokrat ve seküler bir dünyada tüm ideolojik saplantıları ve istikrarsızlığıyla beraber nasıl ayakta kalabilir? Nasıl Türkiye Cumhuriyeti içerisinde meşru olduğunu iddia edebilir?








  • Sizin meslek ne acaba yorumlarınız içi dolu bilgi ve yüksek kalite barındırıyor merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarihçi misiniz?

  • @Rindaman Evet. -çi, -cı, ci vb deyince ama daha çok hocayı anlıyoruz. Hoca değilim.

    @Olurolmazşeylerrrrrrr Teveccüh ve iltifat için teşekkürler. 5'li Çete hakkında yazılanları okuyup dün hazineden faiz ismi konmamış kur farkı mevzuat faizi verileceği ve böylece sıradan insanların döviz ve altına çevrilmiş servetleriyle paranın değeri üzerinden oynandığını duyunca, üstüne de önceden bu açıklamadan haberdar belirli çıkar odaklarının köşeyi dönmüş olacağını düşününce içimden Avrupa Ortaçağı ile analoji kurmak geldi. Basitçe Atatürkçü Türkiye Cumhuriyeti'nin ruhuna aykırı fiiliyattaki durumun kolay anlaşılır bir resmini ortaya koymak, sanki yeni bir şeymiş gibi pazarlanan bir politikayı Ortaçağ'ın gayet adi kur ve servet manipülasyonlarıyla benzeştirmek için. Şu anki yönetimin temel karakteristiği olan karşılıklı kişisel menfaat ve bencil sadakat ağlarına, sömürü ve rant ilişkilerine vurgu yapmak için. Faizin dinlerde şiddetle yasaklanmasına rağmen Ortaçağ'ın sözde en dindar ve en Katolik krallarınca farklı isimlerle itinayla uygulandığı gerçeğiyle ve iki yüzlülüğüyle Türkiye'de yapılmakta olan arasında bir paralellik kurmak için. Pekala Ortaçağ ile günümüzün ne kadar farklı olduğunun da farkındayım. Anakronistik uyuşmazlıkların günahı kendi boynuma. Esas maksat tarih dersi vermek değil güncelin çok yalın çağrışımlar yapan bir resmini çizmekti. Şu anki iktidar ne yazık ki modern dünyaya ait değil. Onun için gidene kadar hep ciddi zararlar verecekleri gibi uzun vadede sağ çıkamayacaklar gibi. Demokrasinin ve sandığın kılıcı yarattıkları büyük güvensizlik yüzünden Demokles'in kılıcı misali başlarında duruyor görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben guvenipte bunlarin ipiyle kuyuya inmem. Cunku oyunu kurallara gore oynamiyorlar. En cok boylesinden korkarim. Ne belli vaadettiklerini yerine getirecekleri ve yatirilan paralara bir bahane ile el koymayacaklari? Faiz arttirmam diyerek Milletce finanse edilen Milli Faiz sistemini yururluge koyanlardan hersey beklenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 22 Aralık 2021; 2:9:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güzel yazmışsın ama millletimiz olması gereken ortalama zekanın biraz altında olunca bunlar oluyor, napıcan :(


    edit: ''Şu anki iktidar ne yazık ki modern dünyaya ait değil'' demişsin ama sence bizim halkımız modern dünyaya ait mi?  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallen Angel by A.C -- 22 Aralık 2021; 11:13:20 >
  • Tanrı,Kral,Ülke deyince halay çeken kısım için bu 3 ünün tek pakette toplandığı bir opsiyon şuan için stoklarda mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu ben de soracaktım, sen sormuşsun dostum. :) Arkadaşın kelime haznesi epey geniş, çok kitap okuyor ve çokca araştırıyor olsa gerek. Kaliteli bir insan olduğu belli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 20 Şubat 2022; 19:11:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.