Şimdi Ara

TÜSİAD: Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına dönülmeli. İhracatçılar bile zarar görüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alıntı

    metni:
    Son dönemde yaşadığımız istikrarsızlıklar sonucunda, denenmekte olan ekonomi programıyla amaçlanan sonuçlara erişilemeyeceği netleşmiştir.
    TÜSİAD olarak, bu iktisadi çerçeve çizilmeden evvel de, süreç devam ederken de, erken faiz indirimi ile oluşan politikaların istikrarsızlık yaratacağına dair görüşlerimizi hem kamu kurumları hem de kamuoyuyla pek çok kez paylaştık. Bu sürecin TL’de şiddetli değer kaybı, enflasyonda hızlanma, yatırımları, büyümeyi, istihdamı baskılama ve en önemlisi ülke olarak fakirleşmemizle sonuçlanma riskini vurgulamıştık.
    Nitekim, yeni iktisadi tercihler kapsamında atılan adımların ardından güvensizlik ve istikrarsızlık ortamı oluşmuştur. Özellikle yurt içinde dövize olan talebin şiddetli ölçüde yükseldiğini, bunun da var olan tüm ekonomik dengeleri bozduğunu görmekteyiz.
    İzlenen ekonomi politikası yalnızca iş dünyası için değil, tüm vatandaşlarımız için yeni ekonomik sorunlar yaratmaktadır. Uzun dönemde de çok daha büyük yapısal problemlere yol açma riski artmıştır. En fazla faydalanması beklenen ihracatçılarımız dahi bu ortamdan zarar görmektedir.
    Tüm bunların sonucunda, son dönemde ekonomide oluşan hasarın tespitini yapıp öncelikle serbest piyasa işleyişi çerçevesinde, tüm paydaşların desteğinin alındığı, genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmesinin gereği açıktır.
    Ülkemizde “kurumsuzlaşma” sorununa daha önce de işaret etmiş, kalkınmamız için gerekli yaklaşımı “Yeni Bir Anlayışla Geleceği İnşa: İnsan, Bilim, Kurumlar” adlı çalışmamız ile kamuoyuyla paylaşmıştık. Ülke ekonomimize fayda sağlayacak, öngörülebilirliğin, yatırım ortamının ve kalkınmanın önünü açacak kural bazlı politikaları hayata geçirmeliyiz. Kurumların ve kuralların kapsayıcı ve etkin şekilde güçlendirilmesi başta olmak üzere atılacak adımlar ülkemizde güven ortamının oluşması için elzemdir.
    TÜSİAD olarak bu istikamette atılacak doğru adımlara katkı vermeye hazırız.


    https://tusiad.org/tr/basin-bultenleri/item/10894-genel-kabul-gormus-iktisat-bilimi-kurallarina-hizla-donulmeli


    Bir ülkede yerli sanayiciler ve iş adamları dahi sıkıntıdaysa o ülkeden nasıl iyi bir ekonomik performans beklenebilir? Türk ekonomisindeki üretkenlik sorununa eğilmek yerine iktisat bilimine aykırı davranılıp tüm dengeler altüst ediliyor. Kur üzerinden ülkeye ihanet ediliyor. Var olan bir kriz cehalet ve kibir sonucunda yapay şekilde ağırlaştırılıyor. Baskıcılık ve korkaklık eminim iktidar cephesinde de varolan eleştirel düşüncelerin seslerini yükseltmesine engel oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 19 Aralık 2021; 14:25:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • TÜSİAD: Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına dönülmeli. İhracatçılar bile zarar görüyor.Cem Karaca & Moğollar - Topicyoutube
    Provided to YouTube by Muse Network - M Bindik Bir Alamete Gideyoz Kıyamete · Cem Karaca Bindik Bir Alamete ℗ Majör Müzik Yapım Released on: 1999-03-03 Auto-generated by YouTube.
    https://www.youtube.com/watch?v=BVvp2jO4pV0

    cafer getir peçeteTÜSİAD: Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına dönülmeli. İhracatçılar bile zarar görüyor. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 19 Aralık 2021; 14:18:44 >
  • iş ceplerine dokununca imi kibil girmiş iktisit kirilliri hüüüüüüüüüüüüü

  • Zırlamak için epey geç kalmadı mı bu kodamanlar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında Berat Albayrak'ı öven Tüsiad mı diyor bunu? lol

  • TÜSİAD: Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına dönülmeli. İhracatçılar bile zarar görüyor.


    Bu da CB danışmanının yazdığı.

  • Milli yerli iktisat bilimimiz hayirlara vesile olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gördüğüm katarıyla iktidar burnunun dikine gitmeye devam ediyor.

    batışa devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardan beri devam eden ve Başkanlık sistemi referandumu ile geri dönülmez noktaya gelen bürokrasideki yozlaşmanın sonucu bu durum. Biz artık bir ülkeden ziyade zorba bir çetenin istediği gibi at koşturduğu bir yığına benzer birşey haline geldik.


    Şu anki durum demokrasinin kendi kendisini ne kadar örseleyebileceğinin güzel bir örneği. Hatta bu örnek üzerinden demokrasi sistemini dahi tartışmamız gerekiyor bana kalırsa...


    Makamların bir ağırlığı yok, kurumların seçilmiş cahilleri sınırlayabileceği mekanizmalar hepsi yokedildi demokratik yollarla...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Aralık 2021; 16:14:43 >
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    TÜSİAD: Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına dönülmeli. İhracatçılar bile zarar görüyor.
  • Alt metin analizi: Şu yeni ekonomi modeli dediğiniz garabetten vazgeçip artık işi bilen insanlara kulak asın. Ekonomiyi bok ettiniz, sayenizde batıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRTFR kullanıcısına yanıt
    Yeşil gominist

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eee bunlara ne zaman dokunacak?


    TÜSİAD: Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına dönülmeli. İhracatçılar bile zarar görüyor.
    TÜSİAD: Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına dönülmeli. İhracatçılar bile zarar görüyor.www.gercekgundem.com
    MÜSİAD'dan Erdoğan'a destek açıklaması: Düşük faiz odaklı politikamızın destekçisiyiz
    https://www.gercekgundem.com/ekonomi/318312/musiaddan-erdogana-destek-aciklamasi-dusuk-faiz-odakli-politikamizin-destekcisiyiz

    "

    TÜSİAD'ın ekonomik gidişata karşı yaptığı evrensel iktisat kurallarına dönülmesi uyarısına karşın MÜSİAD, "düşük faiz odaklı politikamızın destekçisiyiz" açıklaması yaptı.


    TÜSİAD, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'herkes konuşmalı' çağrısından sonra hükümete evrensel iktisat kurallarına dönülmesi uyarısında bulunmuştu.


    AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, '2021 İlim Yayma Ödülleri' töreninde TÜSİAD'a sert çıkmış, "Ey TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Sizin tek göreviniz var, yatırım, istihdam ve büyüme. Kalkıp da hükümete saldırmanın yollarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyoruz. Sizin derdiniz başka. Siz acaba bu hükümeti nasıl çökertiriz de sömüreceğimiz bir hükümeti nasıl iş başına getiririz diye düşünüyorsunuz," demişti."


    Eeeeyyyyyy.....!!!





  • Yapacak birşey yok.Bu saatten sonra hiç konuşmanın anlamı yok adamların nietleri apaçık ortada Türk halkını fakirleştirip Türkiyeyi ucuz işcilik merkezine çervirmek akıllarınca böylelikle yabancı sermaye gelecek yatırım yapacak die düşünüyorlar ama bakalım geleceklermi? Türkiyeyi Çin gibi zannediyorlar ah 1 buçuk sene kaldı sandığa bakalım halk nediyecek görücez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.