Şimdi Ara

Fahiş Kira Zammı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler Mersin/Tarsus ta oturuyorum geçen sene Nisan ayında kiracı olarak girdiğim eve senelik olarak peşin14.000 lira kira ödedim. (Bu bölgede senelik peşin kira yaygındır) Ödediğim bu kiranın dekontu mevcut ve senelik sözleşme yaptık sözleşme bitmeden kira zammı hakkında bilgi sahibi olmak adına ev sahibine sorduğumda 20.000 lira yapacağını söyledi Bölgede aylık olarak kiralanan ve benim oturduğum evle benzer özellikte evler 1000-1400 lira aylık, yıllık olarakta 12.000 ile 18.000 arası etmektedir. Ev sahibim bölgede kiralık bir evi aradığını ev sahibinin aylık 1800 istediğini ve piyasaların o seviyede olduğunu belirtti. Bu seviye bir artışı yapması yasal mı ne yapabilirim yardımcı olacak birisi olursa çok sevinirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • en fazla 17 bin yapabilir, çıkmazsanda bir sene evini kullanırsın yasalar kiracıdan yana

  • Ev sahibinin ne dediğinin bir önemi yok. Kira artışı Aralık 2021 için %17,71'i geçemez. Sözleşme de bu oran üzerinden zamlı kira ile otomatik olarak yenilenir.


    İsterse civardaki evler 10 bin'e gitsin. Sen yine eski kira + %17.71 zam ile oturmaya devam edersin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 19 Aralık 2021; 18:37:50 >
  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt
    Peki sözleşme bitmeden zam yapabilir mi ? atıyorum biz aylık 900 TL ye sözleşme yaptık 1 yıl daha 6-7 ay var zam yapma gibi bir hakkı var mı bu süreçte

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • highest in the room kullanıcısına yanıt

    Dostum sözleşme bitmeden tek kuruş zam yapamaz. Sözleşmede ne yazıyorsa 1 yıl boyunca her ay onu ödersin. Sözleşmenin sonunda da eski kira + en fazla yasal sınır oranında zam ile sözleşme otomatik olarak yenilenir.  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.