Şimdi Ara

Tamirci youtube kanalları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
13.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar tamirci videoları izliyorum YouTube'den gereksiz halde değiştiriyorlar neredeyse bir çok parçayı ve anlata anlata insanlarda bilip bilmeden helal olsun ustam,süpersin ustam yazıyorlar neden YouTube'ciler böyle acaba ?




  • Uludağ Otomotiv çıktı bir de keşfete düşüp duruyor reklam mı basıyor ne yapıyorlarsa. Çiğ köfte tepsisinde benzinle EGR valfi mi temizleme dersin, rulmana balata spreyi sıkmalar sonra tekrar yağlamamalar mı dersin, gaz kelebeğindeki kurumu tornavidayla kazımalar mı dersin, akslara tornavida çekiçle dalmalar mı dersin bilmiyorum ne yapacağız biz bu ustalarla. Resmen neden sanayiye araç sokulmaz dersi veriyorlar kendilerini de kanser ediyorlar ayrıca ciddi anlamda maskesiz gezerek. Herif baskı balataya hava kompresörü tutuyor yahu asbesti resmen havaya kaldırıyor yani. Ha servislerin çok mu farkı var mantalite olarak dersiniz pek yok. Sonuçta ustaların da çoğu bu servislerden çıkıp kendi dükkanlarını açıyorlar da adamların en azından elinde gerekli alet evedat var yani gidipte çekiçle dalmıyor arabaya ya da parçayı çiğ köfte tepsisinde temizlemiyorlar en azından.

    İsmail Usta (gurbetçilerin imdadına yetişen usta);


    490.000'deki 1.3 egea aracın zinciri ses yapıyor. Ustamız, yağ bakımları hariç zincir setinin bu kmye kadar hiç değişmediğini söylüyor. (490bin boyunca sadece yağ değişimiyle zincir seti hiç değişmeden çalışması aslında büyük başarı motor için.) İlk defa yağ pompasını ben söküyorum diyor.


    Sonraki videoda araç sahibi daimi müşteri çıkınca ihale suç 1.3 motora yükleniyor. Araç sahibi de bir hışımla kamera karşısına çıkıyor. Bakımları yaptım falan. Yani müşteriyi kaybetmemek ve müşteriye toz kondurmamak için baya çabalamıştı. Daimi müşteri olmayan müşterilerin hatalarını da doğrudan videoda yüzlerine söylüyor hatalarını, dalga geçer gibi.



    Son zamanlarda Youtubeden gelenlerin işlerini yapamıyorum, yetiştiremiyorum, yıllık şu kadar kemik müşteri kitlem zaten var falan filan diyordu. Başka bir videoda 500 bin abonesi olan bir Yutubırın motor rektifiyesini yapabiliyor. Youtubeden gelmeyin ama Yutubırsanız gelin. Ama çok aboneli olsun.



    Başka bir videoda Maf sensörünün içindeki pislikleri tornavidayla çıkarıyordu eyvah eyvah. O sensör aşırı hassas birşey. İlgili videonun yorumlarına bakılınca halkın ne derece cahil olduğunu görebilirsiniz. Mükemmelsin ustam, bravo ustam falan filan. Böyle cahil halka böyle usta. Ustanın niyeti kötü olmayabilir ama kendini geliştirmelidir.


    Oto tamircim;


    Bir aracın direksiyon sistemiyle ilgili bir problemi var. Usta şöyle diyor; "aracın sahibi dostumuz, normalde bu arızayla bu kadar ilgilenmeyiz."


    Niye abi? Tanıdık olmayanlar insan değil mi? Ya parasıyla değil mi, tanıdık olsa ne olmasa ne. Lafa gelince bunlar milli servettir, tamir edilebiliyorsa-kurtarılabiliyorsa yeni parça almayın demesini biliyorsunuz?


    Ama ben tanıdık olmadığım için bana sıfır komple parçayı aldırıp montajını yapacaksınız. E siz tanıdıklarınıza tamirci, tanımadıklarınıza montajcısınız. Ustalık bu mu? Hayır, adamına göre tamirci, adamına göre montajcısınız belli. Nerede kaldı milli servet kavramı?


    Uludağ Otomotiv;


    Öyle bir arıza çıktı ki, şok şok şok, buna inanamayacaksınız... Böyle başlık atan videolardan, kanallardan uzak duruyorum.


    Youtube Ustam;


    Opel Astra şanzımandan gelen uğultu probleminde ilk teşhisi diferansiyel rulmanı idi. Değişimi yapıyor ama ses problemi devam ediyor. Bu sefer şanzımanı komple indiriyor. Sıkıntı başka yerden çıkıyor. Deneme yanılma olayı yani sanayinin olmazsa olmazı.. Sonuç olarak masraf tabikide araç sahibine yazılıyor. 2 defa işçilik, birdefa gereksiz değişen malzeme vs.



    Son olarak bu saydığım ustaların gerçekten yararlı çalışmaları da var. İşinize yarayan bilgileri alın.


    Aslında Youtube ustaları, sanayideki genel usta tiplemelerini yansıtıyor.

    Bir arkadaşımın i20 aracını göstermek/yaptırmak için aradık, Sancaktepe’deki Murat usta dediğiniz usta bize bir buçuk aylık işi olduğunu, bir buçuk ay sonra alabileceğini söyledi. Üstünü çizdim şahsen, bu tip doymuş adamlara giden de işini düzgünce yaptıramaz.

    Tamirhane Recep ustayı hala izliyor olsam da onda da şöyle bir sorun yaşadım, kendi aracımın manifold temizliği için aradım. Bana rahatsız olduğunu, doktorunun bu tür işleri yapmayı yasakladığını ve artık yapmadığını söyledi. Ben de inandım :) çok dürüstler ya videolarda o sebeple inandım. Sonra videolarda gayet de egr, manifolt vs temizlemeye devam ettiklerini gördüm. Bana yapmak istemediğini söyleyebilirdi, çok yoğunum diyebilirdi, senin aracının manifolt yeri zor bu yüzden yapmak istemiyorum diyebilirdi ama bunun yerine doktor yasakladı diyerek yalan söylemeyi tercih etti. Buradan yazıyorum ki o “çok dürüstüz şöyleyiz böyleyiz” laflarının/tutumlarının tribünlere oynamaktan ibaret olduğunu insanlar anlasın.
    Yine de emekçi insanlar, emek verip ekmek parası kazanıyorlar, yaptıkları işin niteliği de kötü değil bunları belirtmek lazım.
  • İsmail ustayı diyorsan ona gelenler zaten pert durumdan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakit nakittir,işçilik ayrıca bazı parçalar diğerlerinin yanında değişir. Örnek video at bakalım bir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    Oda saolsun multijette euro 5 düşmanı fazla abartıyor, kötüleye kötüleye bitiremedi motoru her videosunda...

  • İsmail usta, tamirhane, formen motors, uludag otomotiv, tamir evi recep usta vs izlerim gereksiz birsey degistigini gormedim. Hele tamirhane arslan ustanin iscilik muazzam. Adama volkswagen aldiracak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamirhane

  • ismail usta hava filtresi değişirken kutuyu temizlemeden defol git der gibi takıyor


    geçen videosunda somunutabancayla çıkartırken tabancanın uzunda kaldı diye arabanın kaportasına vurmuştu


    herif tam bi kasap bide millet varol ustam saol ustam diye yazıyo




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panzerkampfwaagen VI -- 19 Aralık 2021; 12:29:43 >
  • Formen motors Ed china nin turkiye şubesi gibi çok temiz profesyonel calisiyo ben çok şey öğreniyorum adamdan takipçi sayısı çok az hakketigi yerde degil 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu olmuş, çoğunu bilmiyordum. Arkadaşlara teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Mesela hocam şu kanal , bozuk olabilir eyvallah ama sökmeden hafif toz gördün ettin diye volan nasıl bozuk felan diyor


    Tamir Evi -RECEP USTAyoutube
    Mercedes C180 aracımız silkeleme titreme sorunu ile bizlere ulaştı. Aracımız manuel vites olduğu için esnek volanta sahip bir aracımız bu yüzden baskı balata değişimi bunun yanı sıra volant arızası nasıl anlaşılır konusuna da değindik. Volan arızası sesi .. baskı balata bittiği nasıl anlaşılır... ✔️GENEL OLARAK AĞIRLIK ALMAN GRUB ARAÇLAR VE HER MARKA ARACA HİTAP EDİYORUZ .. ✔️ 35 YILDIR HİZMET SUNUYORUZ - PERİYODİK BAKIM VS ARAÇ İLE İLGİLİ DETAYLI HİZMET VERMEKTEYİZ.. ✔️#İLETİŞİM​​​​​​​​ : 0535 715 88 86 ✔️Kanalımıza abone olarak güncel fiyat ve bilgilendirme videolarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. ✔️ ADRES-KONUM : ÇAKMAK MAHALLESİ VARAN CADDESİ NO: 39 ÜMRANİYE/İSTANBUL (ERCİYES OTO) ✔️💯 #Ümraniye​​​​​​​​ #Kadıköy​​​​​​​​ #Üsküdar​​​​​​​​ #Göztepe​​​​​​​ #Sultanbeyli​​​​​​​​ #Pendik​​​​​​​​ #Kartal​​​​​​​ #Ataşehir​​​​​​​ #Beykoz​​​​​​​ #Çekmeköy​​​​​​​​ #Maltepe​​​​​​​​ #Şile​​​​​​​​ #İstanbul​​​​​​​​ #Tuzla​​​​​​​ #Bakım​​​​​​​​ #Onarım​​​​​​​​ #Servis​​​​​​​ #Periyodik​​​​​​​ Bakım​ #Egr​​​​​​​ temizliği __________________________________________________ -MEKANİK TAMİR-🛠️🏁 ✔️💯 -OTOMATİK ŞANZIMAN REVİZYON-🛠️🏁 ✔️💯 -TURBO REVİZYON-🛠️🏁 ✔️💯 -PERİYODİK BAKIM-🛠️🏁 ✔️💯 -ABS ONARIM BAKIM- 🛠️🏁 ✔️💯 -FRENLER DEĞİŞİM-🛠️🏁 ✔️💯 -AKÜ DEĞİŞİM- YETKİLİ BAYİ-🛠️🏁✔️💯 - DİYAGNOZ- BEYİN-🛠️🏁✔️💯 - TESİSAT ONARIM BAKIM - 🛠️🏁✔️💯 -ELEKTROMEKANİK - 🛠️🏁 ✔️💯 - TRİM- MONTAJ - 🛠️🏁 ✔️💯 - ARIZA TESPİT - 🛠️🏁 ✔️💯 🔧🔧🔧🔧🔧🔧🔧🔧🔧 ✔️🛠️💯 - - ERCİYES -OTO ELEKTROMEKANİK SERVİS - - ✔️🛠️💯 ________ ____________ ________________ ______________________ #TAMİR​​​​​​​​ #BAKIM​​​​​​​​ @BMW @VOLKSWAGEN @AUDİ @PORSCHE @LANDROVER @MİNİ @MERCEDESBENZ @JEEP @SUBARU @FORD @HONDA @TOYOTA @OPEL @RENAULT @MAZDA @HYUNDAİ @FİAT @SEAT @SKODA
    https://www.youtube.com/watch?v=z_A1DZWTySU&ab_channel=TamirEvi-RECEPUSTA

    Dakika:3-31 e bakın daha baskı iyi mesela perçine gelmiş etmiş diyor işi bilmeyende ooo ustam helal olsun felan diyorlar


    Ben zaten %100 yamyam demiyorum da ne var ne yok değişiyor çok basit görüyorlar müşteriden çıkan parayı



    Edit: Şunu fark ettim bende tamirciyim bende hata yapmış olabilirim herkeste yapabilir bana başka tamircilerin hatasından dolayı geliyor müşterime diyorum ki;

    İnsan hali yapar oda kul yapısı ama bunlar kime gitmiş adam kazık yemiş böyle iş mi olur o bile benim için negatif algı tamirci tamirciyi kötülüyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dwayne35 -- 19 Aralık 2021; 13:2:19 >




  • İsmail usta : selamın aleyküm ülkemin güzel insanları

    Tamirhane : Böyle bir işçilik olmaz hangi usta yaptıysa …

    Formen motors : Evet arkadaşlar bugünki aracımız yap değişimine geldi şimdi 78983737282 kat zibilyon adet katkımızı araca uygulıycaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uludağ Otomotiv çıktı bir de keşfete düşüp duruyor reklam mı basıyor ne yapıyorlarsa. Çiğ köfte tepsisinde benzinle EGR valfi mi temizleme dersin, rulmana balata spreyi sıkmalar sonra tekrar yağlamamalar mı dersin, gaz kelebeğindeki kurumu tornavidayla kazımalar mı dersin, akslara tornavida çekiçle dalmalar mı dersin bilmiyorum ne yapacağız biz bu ustalarla. Resmen neden sanayiye araç sokulmaz dersi veriyorlar kendilerini de kanser ediyorlar ayrıca ciddi anlamda maskesiz gezerek. Herif baskı balataya hava kompresörü tutuyor yahu asbesti resmen havaya kaldırıyor yani. Ha servislerin çok mu farkı var mantalite olarak dersiniz pek yok. Sonuçta ustaların da çoğu bu servislerden çıkıp kendi dükkanlarını açıyorlar da adamların en azından elinde gerekli alet evedat var yani gidipte çekiçle dalmıyor arabaya ya da parçayı çiğ köfte tepsisinde temizlemiyorlar en azından.

  • Antalyadaki "Tamirane" kanalı (Arslan usta) ve samsundaki "oto tamircim" kanalını samimi, tecrübeli ve güvenilir buluyorum.

    Diğerlerini de izliyorum ama pek samimi ve özverili bulmuyorum.

    Formen motors ramazan usta beni tam ikna edemiyor samimiyet konusunda. Biraz da acemi gibi geliyor bana, öyle her şeyi ezbere bilen çok pratik, hızlı bir usta değil, dükkanında tek kendisi var. Haliyle yetişemiyor. Evime de çok yakın 1 kez gittim ve ücretini de pahalı gelmişti bana.

    Vag grubu için idris ölmezi denemeyi düşünüyorum istanbul anadolu yakasında, kullanıcı dostu olduğunu söylüyorlar ve herkes memnun gözüküyor.

    Son zamanlarda baba oğul olan bir kanalı izliyorum. Tamir evi recep usta, bunun da videoları pek detaylı değil, bir de geçenlerde müşteri diyaloglarını yayınladılar. Baba efendi olsa da oğlu tam bir kabadayı. Esnaflıktan uzak bitirim tarzı konuşma üslubu var. Çok itici geldi.

    Bir de opelci bi dayı vardı ismail mi neydi. Aboneliğinden bile çıktım. Oldu bittiye getiriyor sanki biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Car station tuning var ben onu takip ediyorum sonraki bakıma da oraya gitmeyi düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ismail ustayı şu cümlesinden sonra takibi bıraktım. youtubeden gelen müşteri çok nazlı oluyor. uğraşamam dediği andan itibaren izlemiyorum.

  • Videodan çok belli olmuyor ama perçine kadar aşınma yok tabi dediği gibi ayrıca o balata nasıl yanmış anlamadım sanırım yaşa bağlı olarak malzeme özelliğini kaybetmiş. Ayrıca şu da var, o kadar şanzıman indikten sonra balatayı değiştirirsiniz zaten. Ama baskı, merkez ve volant gitmiş bariz belli. Genel olarak Recep Usta'nın ustalığı iyi.


    Sadece sürekli yetkili serviste böyle şöyle şu kadar para deyip çekilmesini etik bulmuyorum. Sonuçta kendisi de ortalama bir ustaya göre daha pahalı yaptığına eminim. Her işin illa ki daha ucuza yapanı ve daha ucuz malzemesi illa ki olacak.

  • Edd China'yı izliyorum ben, güzel.



    youtube
    Edd China is the quintessential British eccentric; TV presenter, inventor, engineering product designer and Wheeler Dealers’ favourite mechanic. Fixing things, Engineering Product Design, innovation and mechanical engineering are what make him tick. Always keen to connect things that aren't normally connected, he created the World's first street legal driving sofa in 1998; the ‘Casual Lofa’, which got him his first Guinness World Record for “Fastest Furniture” at 87mph! Since then he’s gone on to set many other records, most recently; World's Fastest Electric Ice Cream Van revolutionising the industry by developing the World's first all electric ice cream van. See Edd's new weekly show - Workshop Diaries right here on this channel... Patreon: https://www.patreon.com/WorkshopDiaries AskEdd Questions: AskEdd@GreaseJunkie.com Merchandise: www.greasejunkie.com More info: www.eddchina.com Partner info for Workshop Diaries: www.workshopdiaries.com
    https://www.youtube.com/c/eddchina
  • izlediğiniz kanala göre,ustaya göre değişkenlik gösterebilir. iyi usta iyi tamirci boş yere parça değişmez. böyle düşündüğünüz bir yer varsa oraya gitmeyiniz o kanalları izlemeyiniz.


    internet ortamında cahil çok. gerçi hep beraber yaşıyoruz memlekette ama napalım.

  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt

    Bozuk zaten ona hem fikiriz ama daha sökmeden daha her şeye bozuk demesi hele ki o rulmanı ne bilim bana doğru gelmiyor oğlu

  • muammer816 M kullanıcısına yanıt

    :D benim demek istediğim adamlar gerekli olsun olmasın değiştiriyorlar genel olarak ve yorumlarıda okuyorum helal olsun en iyisi sensin v.s ama yorum atanların çoğu neden ve ne için yaptığını bilmiyorlar .d

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.