Şimdi Ara

AKG Y400 ve Y500 karşılıklı incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bunu buradaki başka bir konuya cevap olarak yazdım ama ayrı konu da açsam mantıklı olur diye düşündüm. Eğer birini silecekseniz lütfen diğer konudaki postu silin sevgili admin kardeşlerim.


    İki kulaklık da şu an elimde. Y400 ile bt üzerinden bwv 565 dinliyorum şu an, apple music, kayıpsız (kayıpsız olmasının bt dinlerken hiçbir faydası yok tabi ama ev internetinin kotası yok yani).

    Dinlediğiniz kaynak düzgün değilse bu kulaklıklardan verim alamazsınız. Öncelikle bunu anlamanız lazım. Ben apple müzik ile tanışana kadar bu durumun farkında değildim.

    Her iki kulaklık da kablolu olarak kullanılabiliyor. Kablolu kullanırken Y400 fark edilir derecede daha yüksek ses veriyor. Y500 ile simultane yapıyorum ben bu arada, kablolu olarak evdeysem bilgisayara kabindeysem röleye bağlıyorum. Epey güzel iş görüyor, özellikle rölede. Sabah 9 akşam 5 tıp kongresini beni çok rahatsız etmeden çıkarttı geçen ay mesela.


    Y500 daha rahat. Kulaklıkları daha büyük. Sesi son derece dengeli, tizleri midleri basları herhangi bir şekilde kusurlu değil. Rap dinleyecek adamın alacağı bir mal mıdır bu bilmiyorum ama. Kablolu da kullanabiliyorsunuz, o çok büyük bir artı. İkisinin de içinden mikrofonlu kablo çıkıyor. Y500 BT 4.2 standardında bağlantı kuruyor. Benim telefonumda sadece SBC kodeki çalışıyor (oukitel c21, neden dandik telefon kullanıyorsun demeyin ekran kartı dururken telefon almam), aynı zamanda mikrofonla kulaklık beraber açıkken çok ciddi ses kalitesi kaybı var fakat bu denediğim diğer hiçbir telefonda olmuyor, sorun benim telefonda yani. Y400'de bu hususta sorun yok. Sesler birbirine karışmıyor. Şu an BWV 582 dinliyorum, fuga kısmındayım, notaları kolayca birbirinden ayırabiliyorum. Basslar doyurucu fakat Y400ünkiler kadar iyi değil.


    Y400 Y500'ün yaptığı her şeyi yapıyor. Bassları fark edilir derecede daha iyi. Kablolu kullanırken fark edilecek kadar daha yüksek ses veriyor (Y500'ün kablolu haline kıyasla). Bassları dub phizix marka ve buffalo charge şarkılarıyla test ettim (şarkılar da eğlenceli şimdi gayet inkar edemeyeceğim) Y400 burada öne geçiyor ama çok da fazla değil. Sanırım kayıt kalitesiyle alakası var bu işin zira dinlediğim BWV 565 ve 582 Hans-Andre Stamm'ın icrası ve kayıtların youtubedakinden pek bir farkı yok gibi (linklerini vereceğim). Bassları hissediyorsunuz. Dub Phizix dinlerken her iki kulaklıkla da kulaklarım zangırdıyor. Kablolu dinlerken özellikle Y400 daha da çok zangırdatıyor ama bassları, tizleri veya midleri herhangi bir şekilde distort değil. Tizleri Cradle of Filth'in Dusk and her Embrace şarkısıyla test ettim, her ikisi de son derece başarılı (belirtmişimdir yukarıda, midler ve tizlerde iki kulaklık birbirine denk), Y400 sanki bir tık daha "parlak". Driverlarının daha küçük olmasıyla alakalı olabilir bu durum. Yabancı inceleme sitesinin biri enstrüman ayrımının Y400de daha iyi olduğunu söylemiş ama ben böyle bir şey tecrübe etmedim şu ana kadar.


    Teknik olarak Y400 üstün. BT 5.0, benim telefonumda AAC kodeki çalıştırıyor, uyumlu samsung telefonlarda UHQ diye bir lossless aktarım protokolü de çalıştırıyormuş, denedim de (yani aslında yalan bt üzerinden o iş mümkün değil ama sanırım kulaklıkta daha gelişmiş bir enkoder var ve o şekilde kalite elde ediyor) fakat yeterince uzun süre deneyemediğim için pek bir şey diyemiyorum. İki mikrofonu var (Y500de tek mikrofon var). Kulaklığı indirince müziği duraklatma fonksiyonu düzgün çalışıyor (Y500'de burada da sıkıntı var). Sağ tarafındaki düğmede dışarıdan aldığı sesi yükseltip kulağınıza verme fonksiyonu var (Y500de yok). İkisi de yanında taşıma kılıflarıyla geliyor. 500ünki daha kaliteli fakat ikisi de son derece kaliteli kumaş. Y500ün bataryası 33 saat gidiyor, Y400ün 20 ama bilimsel bir testim yok bu konuda akgnin yalancısıyım. Şimdi Estas Tonne dinliyorum Y500 ile. Y400 epeyce daha taşınabilir. Bu kısım önemli. Y400ü geniş bir ceket iç cebine sığdırmanız mümkün ama Y500 için öyle bir dünya yok. Şu an mesela telefona ikisi de bağlı, öbür kulaklığın play tuşuna basıp tıp diye öbürüne geçebiliyorum. Her iki kulaklık da aynı anda iki cihaza bağlanabiliyor. Mesela bir de tablet var yanımda, tablette playe basıyorum telefon duruyor tablet yayın yapıyor ama mesela telefon geldiğinde tableti pauseluyor ve telefona geçiyor. Birden fazla cihazı olanlar için gayet iyi. Gecikme var, Y400ü test etmedim tam olarak ama anladığım kadarıyla dudak senkronizasyonu bozacak kadar bir gecikme yok Y400'de, ama Y500de çok çok hafif bir şey fark ediyorsunuz.


    Bu arada kulaktan çıkarınca müziği duraklatma özelliği devreden çıkarılabiliyor fakat kulaklığı her kapatıp açtığınızda bunu tekrar yapmanız gerekiyor. Y500 için biraz sıkıntılı ama çok da değil yani. Y500de zaten sorun yok gibi o açıdan.


    Her iki kulaklıkla da güzel bir şekilde klasik müzik, death metal, dubstep, ispanyol gitar, satriani dinleyebiliyorum. Odyofil falan değilim ama ses kaliteli. Gerçekten kaliteli. Eğer ikisi arasında kararsızsanız Y400 alın. Ben Y500ü aldığıma pişman değilim, fiyatı iyiydi, sonra baktım Y400ün de fiyatı iyi dedim onu da alayım. Y500 daha rahat fakat Y400ü alsanız da sorun olmaz.


    Şunlar BWV 565 ve BWV 582

    JustASuicidalGirlyoutube
    Johann Sebastian Bach's Toccata and Fugue in D Minor BWV 565 played by organist Hans-André Stamm on the Trost-Organ of the Stadtkirche in Waltershausen, Germany. Toccata et fugue en ré mineur BWV 565 de Johann Sebastian Bach, interprété par Hans-André Stamm sur l'orgue Trost de la Stadtkirche, à Waltershausen, Allemagne.
    https://www.youtube.com/watch?v=Nnuq9PXbywA&feature=youtu.be
    FFRPianistyoutube
    Johann Sebastian Bach's Passacaglia and Fugue in C Minor BWV 582 played by organist Hans-André Stamm on the Trost-Organ in Waltershausen, Germany.
    https://www.youtube.com/watch?v=nVoFLM_BDgs&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 15 Aralık 2021; 0:22:18 >



  • 500 lira civarinda bütçe ayırdım kablosuz kulak üstü kulaklik almak icin.Her türlü ortamda kullanmak uzere bir kulaklik arayisindayim.Sporda ,yuruyustu vs.Sizin diğer konudaki y400 mu y500 mu karsilastirmanizi gordum sorayim dedim.Ne tavsiye edersiniz anker Q10 ,JBL falan da var.Telefonum Samsung olduğu icin AKG çekici geliyor.
  • Y400.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.