Şimdi Ara

Yalıtım boyaları, kombi, kombi otomasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam gençler. İlk defa kombili eve geçiyorum. Aksi gibi bir de üst kat boş olacak. Hep boş olacak. Daire birinci katta. Altta daire var Allahtan.


    Baymak Luna 31fi model bir kombi var. Anladığım kadarı ile tam yoğuşmalı değil. Ama 5 yaşında kombi. Değiştirmeyi şimdilik düşünmüyorum.


    Binada yalıtım yok. Benim daireye içerden yalıtım yapılmış. Laminant altında da 5mm kapron var. İdare eder. Pencereler Fıratpen. Çiftcam arasındaki boşluğu çok olanlardan. Hiç olmazsa bu konuda şanslıyım sanırım.


    Üst kat boş olduğu için, tavana yalıtım düşünüyorum. Karbonlu EPC üstü sıva boya aşırı maliyetli olacak. Buna girmeye hiç niyetim yok. Evi komple tavan polistireni ile kaplasam, en sadesini seçsem bile, kareler arasındaki çizgli görüntü hiç hoşuma gitmiyor. Gezinirken isonem thermal paint diye bir boya gördüm. Termal boyayı içeriden tavana uygulayıp, randıman elde eden var mı?

    ------------


    Bir de, akıllı termostatik vanalar gördüm. Kullanan oldu mu? Wifi veya zigbee ile router'a bağlanıp, PC, laptop, telefondan kontrole ve zamanlı programlamalar yapmaya imkan tanıyor. Kullanıp tasarruf elde eden var mı? Bir kombici ile konuştuğumda, devridaim pompasına sık start-stop yaptırmanın iyi olmadığını ve tasarruf açısından da iyi olmadığını söyledi. Duruma göre, sıcaklık ayarı değiştirilen termostatik vanalar kombi pompasının daha sık start-stop yapmasına sebep olabilir hakikaten.








  • Aha benim gombi. Ama benki 13 yıllık falan. Ön lapak sürekli açık. Herhangi bi arıza durumunda tornavidanın ucunu bi gösteriyorum; korkuyor bezevenk. Neyse.


    Çatı dubleksindeyim. 50x50 tavan EPS'si ile kaplama akıl işi değil. Denedim. Lapır lapır döküldü. İlla çimento esaslı starfor yapıştırıcısı ile yapıştırmak gerekiyor. O yapı marketlerdeki beyaz strafor yapıştırıcıları anca hobici teyzelere yarar. 2. Neyse; Ben de sökerim böyle straforun anasını deyip söktüm. 10mm 40 dans XPS alıp komple taraklı harçla yapıştırdım tavana. Sıvaydı boyaydı derken baya pislik çıktı da şansa bizimkiler tatildeydi o ara. Baya baya inşaat... Hallettim ama.


    Ha bir de ben üst kata yaptım ve kartonpiyer yoktu. Bu bi avantajdı benim için. Eğer kartonpiyer varsa iş pırtlar. Kartonpiyeri elleşmem derseniz de tam tavan duvar ayrıtında olduğu için ısı köprüsü olur, başa bela. Ama en sağlıklı ve garantilisi taraklı sıva ile yapıştırılmış XpS, üstüne 4mm tarak atılıp file ve sıva çekmek. Tbi finalde boya... Kira evine uymaz gerçi.


    Kendim yapıp işçilikten yırttığım için bu dediğim neredeyse isonem fiyatına falan geldi. Zira yanılmıyorsam isonem haşırt fiyatlı bir ürün. Satış tekniği midir bilmiyorum ama en az 2 kat uygulayın, m2ye 1,5kg kullanın gibi zırvalar hatırlıyorum. Çok şikayet alan bir ürün ayrıca. Ha bir de koktuğundan falan bahsediyorlar. Kalekimin biboya markasında da var benzer bir şey. O da araştırıleybıl.


    Anladığım kadarı ile bu naneler kızılötesini yansıtarak iş görüyor. Ama halihazırdaki sıcaklığı ne kaa korur bilinmez. Üreticiden lambda değerini istemek gerek. Tabi verirlerse.


    Ev kira ise alternatifleri değerlendirmek, hatta değerlendirmek için alternatif bulmak zor. Ha ben düşünmedim, direk ellerimi kirlettim. Bu arada evde şu saat itibariyle kombi kapalı. Hatta bir iki haftadır sıcak su modunda. İçerisi 18 derece. Sağolsun alttakiler gümlettikçe biz soyunuyore 


    Ara edit: Benim kombi Luna 3 avant 310 fi imiş. 30küsür binlik.


    Termostatik vana benim aklıma yatmadı gitti. Seçilen sıcaklığa göre debi ayarı yapıyor ama; sıcaklığı radyatörün kıçının dibinden okuyor. Ayrıca nassolsa termostatik vana var deyip bırakmak yine aklıma yatmıyor zira ortam ısındı mı vanalar kısacak, debi çok düşerse devridaim motoru çortlayacak, de ki çortlamadı; ha bire zorlanacak. Zira bizim kombide en az 3 radyatör açık olmalı imiş. Merkezi sistemlerde sıkıntı olmayabilir ama, benim evde kesin sıkıntı olur. Onun yerine yine bilgisi olmadan fikri olan tiplere özenip oda termostatı diyeceğim. Herkeş sallıyor lan, benim neyim eksik.!


    Oda termostatı debiyi bızıklamadığı ve direk kombi anakartına bağlandığı için cihaza "tamam len, mekan ısındı, gaz yakmayı kes" der ama sirkülasyon devam eder. Ortam soğunduğunda da "ver coşkuyu" sinyalini yollar, kombi gaz yakmaya başlar, su; buna bağlı olarak radyatörler, yani ortam ısınır. Oda termostatındaki sorun ise (yanılıyor olabilirim) her odaya ayrı ayrı bağlanamıyor olmasıdır.


    Evinde, keyif için de olsa halen zoba yakıp (hemi de beleş yakıtla) üstünde kestane çevirttiren, çay cızılattıran ve bu esnada kedisinin mayışmasını izleyen ben kişisi için yukarıdaki tekno oyuncaklar çok yabancı.


    Fakat illa ki kullanacaksam vana+termostat kombosu ile girerim olaya. Salon ve mutfağım dipdibe. Buralara termo vana koymam, kapıları hep açık. Böylece vanalar kapasa bile salon ve mutfak petekleri sürekli açık olduğu için sirkülasyon motoru sorun çıkarmaz. Diğer odalara da vana koyar keyfime bakarım.


    Ama ben yine de soba yakarım.


    Kolaylıklar, zor problem. Ama olsun, beyin fırtınasıdır, içinden bir iki kelime çıkar, işe yarar... Belki.?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 10 Aralık 2021; 21:6:20 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.