Şimdi Ara

TABANCA ATIŞI GELİŞİMİ İÇİN TAVSİYELERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avcılık ile ilgili bir konu olmasa da cevabı en iyi verebileceklerin olacağı konunun burası olduğunu düşündüğüm için buraya yazıyorum. Acemi bir atıcıyım ve poligonda tabanca ile ateş ederken merminin patlayacağı yere kadar tetiği rahatça çekiyorum ama o tetiğin sertleştiği yerde bileğimden itibaren elim titremeye başlıyor ve hedefi ıskalıyorum. Mermi patlarken gözlerimi de kapatıyorum. Bunları geliştirmek için verebileceğiniz tavsiyeleri bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.




  • Tabanca sizinse evde boş kovanı yükleyin o şekilde tetik düşürme çalışması yapın. Tabanca modeline göre her seferinde horozu kendiniz kurmanız gerekebilir. Mutlaka ateşleme pimi düşecek şekilde tetik çekin asıl ağırlık ordan geliyor. Yoksa 1911 tipi single action bi tabancada sadece tetik düşürmek işinize yaramaz. İkinci sorununuz zamanla gider sadece atış yapmanız yeterli. Ben gençken bendede vardı. Hatta poligonda başkalarının atışını izlemek bile yardımcı olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oncelikle bir egitmenden temel duzeyde bir egitim almalisiniz. Onemli 3 unsur var. Durus, tutus ve vurus olarak gruplayabiliriz. Bu unsurlarda dogru pozisyon ve hareketi iyi ogrenip uygulamaniz lazim. Bu ancak yuz yuze olabilir. Titreme icin duzenli kurutetik antrenmani yapmalisiniz. Bu nöromaskuler sisteminizi atis yaparken kullandiginiz kaslarin kordinasyonunu gelistirecek ve hakimiyetinizi arttiracaktir. Ama bu kuru tetik antrenmanlarini yapmak icin dogru teknikleri ogrenmis olmaniz lazim ki kas hafizasina yanlis hareketleri kazandirmayin. Hem emeginiz bosa gider hem de yanlis ogrenilmis teknigi duzeltmek dogru teknigi ogrenmekten cok daha zordur. Diger konu da atis stresi ve patlama korkusuyla alakali. Atisa etki eden zihinsel faktor ve surecleri bilmeli kaslariniz gibi zihninizi de egitmelisiniz. Patlama korkusunu da sadece duzenli atis talimi yaptikca yenebilirsiniz ara verdikce tekrar ortaya cikar attikca yokolur. Bos/dolu calismasi bu surece katki saglar. Mesela 10 tane sahte mermiye 5 tane gercek mermi katip sarjore bakmadan karisik vaziyette basarsin. Boylece patlayacagindan tam emin olmadigin icin dogru nisan hatti kurup dogru tetik ezersin patlamazsa arpacigin hedef uzerindeki hareketlerinden hatalarini gorur duzeltirsin. patlarsa da kismet artik :) patlarsa en azindan her sey dogru oldugu icin isabet kaybedersin ve dogru kavrama dogru nisan hatti ve dogru tetik ezme sonrasinda patlayan silahin tepkisine alismis olursun boyle boyle. Hedef uzerinde grupmani 10mt mesafede 1 karis kadar toparlayana kadar bu sekilde calis. İlk basta aticiligin gelisip isabetliligin istenen duzeye gelene kadar arpaciga odaklanacaksin hedef flu gorunecek (Bu sportif veya savunma atislarinda degisir) Gunde 10-20dk kurutetik, maddi durum iyiyse haftada 1 kutu maddi durum cok iyi degilse en az ayda 1 kutu atis yap. Daha sonra dinamik atis tekniklerinde shot timer ile sure baskisi altinda calisarak kendini gelistirirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnyhow -- 4 Ocak 2022; 5:50:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seni öldürmeye özendiren her şeyden uzak durmam dileğiyle. Avcılık bile karnını doyurmak için yapılır. Hobi amaçlı bile başlasan bu işe bir süre sonra cinnet anında aklına gelecek ilk şey silah olacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Parmaklarını güçlendirecek aletler çalış.


    Ayrıca tabanca insan öldürmek için geliştirilmiş bir alettir. İnsan öldürme görevi olmayan bir mesleğin varsa tabancayla uğraşma edinme benden tavsiye.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.