Şimdi Ara

Türkiye yordu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • türkiye adamda ne kafa ne motivasyon ne de moral bırakmadı.


    ekonomi, mülteciler, cinayetler, intiharlar, akıl fakiri insanlar, hırsızlıklar, yolsuzluklar, ideoloji kavgaları...


    eskiden kafa dağıtmak için kullandığımız sosyal medya artık intiharın kıyısında olan insanların intihar etmemek için sebep aradıkları, diğer anonim kişilerden medet umduğu bir yere dönüştü.


    artık zaman geçirmek, hayattan uzaklaşmak ve kafa dağıtmak için açıp video izlediğinizde, "insanlar ne demiş acaba, ek bilgi var mı" diye yorumlara baktığınızda dahi son birkaç beyin hücresi de can çekişen insanlarla karşılaşıp sinir küplerine biniyorsunuz.


    sosyal medyaya girmeyeyim, çıkıp hava alayım dediğinizde erkek kadın dinlemeden tecavüz eden, yankesicilik yapan, hatta öldüren bir güruhla karşı karşıyayız. istanbul'un en kalabalık yerinde dahi göz göre göre bok yoluna gitmeniz ve bu adamın iktidar yanlısı olduğu için salınması işten bile değil.


    "oyun oynayayım bari" dediğinizde, okul harçlıkları biriktirilerek alınan ps1 devrinin geçtiğini ve asgari ücretin 6 katı olan oyun konsollarını görüyoruz. bilgisayar toplasan yine bu meblağları ödeyeceksin. konsol alsan zaten kurdan dolayı oyun aldığınızda o ay yiyip içmemeniz gerekiyor.


    zaten morali ve yaşamaya dair isteği kalmamış bir türk gencinin dersine odaklanıp kimseye hayırlı olması beklenemez. diğerleri de zaten tuzu kuru elemanlar.


    öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, ülkedeki gençlerin %90'ı kaçıp gitmek istiyor.

    ama bu gençlerin %95'i kaçıp gidemeyecekler.

    çünkü kaçıp gidebilecekleri yerler sadece avrupa ve amerika. diğer ülkelerde hayatları çok değişmeyecek.


    kaçıp gitmenin yollarından biri yüksek lisans, ama puanınız yetse bile şu anki döviz kurlarıyla orta halli bir aileden gelen bir gencin hayallerini kovalaması imkansız.

    iş teklifi almanız diğer bir yol. kendinizi yıllarca geliştirip gençliğinizi bu çöp yığınında heba etmeniz gerekecek ama. 30-35 yaşlarından sonra belki.


    yoruldum. az kaldı...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 4 Aralık 2021; 9:37:12 >







  • Hayatın zevk alınacak bir detayı kaldı mı? Oturup bir kahve içmek istesen yine ekonomik sıkıntılar yüzüne vuruyor. Yürüyüşe çıksan herkesin suratından düşen bin parça. Hadi hiçbir şey yapmadın, arkadaşını parkta oturmaya davet ettin, konu eninde sonunda buraya geliyor. Bitirdiler bizi.
  • Yazı rengini niye böyle yaptın okunmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazı rengin daha çok yordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an siz daha çok yordunuz. Bu nasıl bir yazı rengi böyle?

  • Köl Tigin K kullanıcısına yanıt

    kullandığım temadan ötürü öyle oluyormuş bilmiyordum

  • katılıyorum, iyi yazmışsın

  • KristalTürk K kullanıcısına yanıt
    Hayatın zevk alınacak bir detayı kaldı mı? Oturup bir kahve içmek istesen yine ekonomik sıkıntılar yüzüne vuruyor. Yürüyüşe çıksan herkesin suratından düşen bin parça. Hadi hiçbir şey yapmadın, arkadaşını parkta oturmaya davet ettin, konu eninde sonunda buraya geliyor. Bitirdiler bizi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yeni mi yordu sizleri? ben 2010 da falan yoruldum bittim. neyseki tasindim avrupaya insan oldugumu hatirladim. darisi basiniza

  • onun için bir şekilde ülke degiştirin...20'li yaşlardaysanız zaten hiç durmayın.


    ülke ve ülke insanı bitmiş okeye dolanıyor.


    ne adalet var ne hukuk,adamlar algı ile milleti uyuşturmuş.üstüne millet ile dalga geçip duruyorlar...tabi onlarda suç yok suç halkta


    onun için ömrünüz biter ülkenin sorunu bitmez kaçın kurtulun.


    zaten bankalardan kredi çeken kaçıyor

  • Diyorum dilimi geliştirip gideyim arkama bile bakmadan... Ama yeterli cesarette değilim galiba. Bi de ülke değiştirme düzen oturtma sürecindeki tüm harcamalar euro cinsinden olacağı için gözümü korkutmuyor değil...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KristalTürk K kullanıcısına yanıt

    90larda belediye işçisi babam 5 araba değiştirdi ne yokluğu lan çocuk mu kandırıyorsun Türkiye yordu. 

  • The Time Lord kullanıcısına yanıt
    Türkiye yordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Time Lord kullanıcısına yanıt
    Güzel yazmışsın kalemine sağlık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kız isteme merasiminde bile ülkenin hali ve siyasi görüşler konuşulur oldu. Diğer her yerde konuşulması çok normal geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dromerokan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    Şu her yerde siyaset ve ekonomi konuşulması bile toplumun ne kadar kötü durumda olduğunu gösteriyor. Bir genç olarak bizim bunları konuşmamamız gerekiyor, düşüncemiz yarın doların kaç TL olacağı olmamalı. Kimse üretemez bu şekilde. Bir gencin çalışma isteğinin hak ettiği maaşı alamayacağından, hak ettiği saygıyı göremeyeceğinden kırılmaması gerekiyor. Bir nesil bitti bu yüzden, sırf eli yüzü pörsümüş 40 yaş üstü tayfanın ideolojik kavgaları yüzünden.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biyolojik gençlikten çıkış sendromu yaşamana bahane arama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse dile getiremiyor ama evet çok yordu. Cinayetler, tacizler tecavüzler, siyasilerin savaşı, ekonominin berbat olması, adaletsizlik, insanların yalancı ve içten pazarlıklı olması vs. Gerçekten yordular. Bu memleket böyle değildi yahu ? Eskiden, daha mutluyduk. Herkes kendi yağında kavrulur kimse kimseye bu denli zarar vermezdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Time Lord kullanıcısına yanıt

    aynen 2 yabancı şarkı dinleyim kafa dağıtim diye arabada yabancı şarkı çalan radyoları açıyorum onlarda bile artık dj arada ekonomiden yardırıyor. metro fm'de ara gaz programında hiç ülke meselelerinden bahsetmeyen yandaş kadir çöpdemir baktım geçen ülke o kadar kötü değil gibisinden hükümet propagandası yapıyor dandik programında. ülke hakkaten boka doğra tam gaz sürükleniyor.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.