Şimdi Ara

Twitter, kişilerin görüntülerini rızası olmadan paylaşmayı yasakladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitter, kişilerin görüntülerini rızası olmadan paylaşmayı yasakladı



    Twitter, kullanıcılarının gizlilik ve güvenliği güvence altına almak adına mevcut özel bilgi politikasında değişikliğe gitti. Platform, politikayı kullanıcıların diğer kişilerin özel görüntülerini rızası olmadan paylaşmasını engelleyecek şekilde genişletti.



    Ayrıca Bkz.WhatsApp, mesajlara emoji ile tepki verme özelliği geliştiriyor



    Tanınmış kişileri içeren medyalar paylaşılabilecek



    6 yıl boyunca Twitter'da CEO olarak görev yapan Jack Dorsey, görevi bıraktığını açıkladı. Şirketin baş teknoloji sorumlusu Parag Agrawal, Dorsey'in ardından CEO olarak göreve başladı. Twitter, bu değişiklikler yaşanırken platformda kişilerin fotoğraf ve video gibi özel medyalarının paylaşılmasını engelleyecek yeni bir politika değişikliği yaptı.



    Twitter'ın blog gönderisinde: "Özel medyanın kötüye kullanımı herkesi etkileyebilir ancak kadınlar, aktivistler, muhalifler ve azınlık topluluklarının üyeleri üzerinde orantısız bir etkiye sahip olabilir. Bir tweetin yetkisiz özel medya içerdiğine dair bir rapor aldığımızda artık uygulama seçeneklerimiz doğrultusunda harekete geçeceğiz ." ifadelerine yer verildi.



    Bir kullanıcı yeni politikayı ihlal eden bir fotoğraf veya videoyu rapor ettiğinde Twitter, medyayı kontrol ederek platformdan kaldıracak ve yaptırım seçeneklerine göre gereken yaptırımı gerçekleştirecek. Platform öncelikle yanıtlarda ve arama sonuçlarında tweetin görünürlüğünü düşürecek ve tweeti paylaşan kişiye paylaşımı kaldırmasını isteyecek. Twitter ayrıca politikayı ihlal eden kullanıcıların hesaplarını kalıcı olarak askıya alabilecek.



    Twitter, yeni politikadan etkilenmeyecek birkaç istisna durumu da açıkladı. Şirket, genellikle politikacıların, ünlülerin ve diğer tanınmış kişilerin yer aldığı medyaların diğer topluluk kurallarını ihlal etmediği sürecek platformdan kaldırılmayacağını belirtti.







    Kaynak:https://www.engadget.com/twitter-private-photos-videos-personal-information-privacy-145228097.html
    Kaynak:https://blog.twitter.com/en_us/topics/company/2021/private-information-policy-update







  • özel hayata müdahalenin kısmen önüne geçer. olması gereken bir durum. kişinin bilgisi rızası olmadan resmi videosu kesinlikle paylaşılmamalı diyorum.

  • Yasaklayın ansnı sataym, her şeyi yasaklayın.
    Güzel bir başlık koydun mu zaten hiç birimizin sesi çıkmaz, sesi çıkanı da suç teşkil eden örnekler verip susturur zaten kamuoyu denen çöplük, sanki verdikleri örnekten bahsediliyormuş gibi

    2010 öncesi ne kadar güzeldi şu internet ya



    Eyhh ulan Steve, mok varda mı ele ayağa düşürdün akıllı telefonu

    Geldiğimiz yere bak.



    Lütfen birisi yeni bir bağlantı türü keşfetsin yaa genel halkın internetin emekleme dönemi gibi tuzlukla gelemeyeceği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 2 Aralık 2021; 3:5:39 >
  • ciddi bir değişklik. "unutulma hakkı" gibi..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.