Şimdi Ara

Twitter’da yeni dönem: Jack Dorsey bırakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitter’da yeni dönem: Jack Dorsey bırakıyor



    Özellikle pandemi döneminde önemli bir yükseliş yaşayan ve aktif kullanıcıları gelire çevirmesini bilen Twitter yeni bir döneme geçiş yapıyor. Twitter’ın kurucu ortağı ve CEO görevini yürüten Jack Dorsey görevini bıraktığını duyurdu. 



    Jack Dorsey veda etti



    Evan Williams ile birlikte Twitter’ı kuran Jack Dorsey, 2015 yılında Dick Costolo’dan boşalan CEO görevini devralmıştı. Henüz Twitter’ın kâra geçemediği bir dönemde gelen Jack Dorsey’in aynı anda Square CEO’su olması da eleştirilere neden olmuştu. 



    Ayrıca Bkz.Twitter Blue abonelik hizmeti başladı



    Mali dengeyi sağlayabilmek adına büyük işten çıkarmalar gerçekleştiren Jack Dorsey bir ara platformu satmayı da denemişti. Disney ve Google gibi devlerin teklif getirdiği Twitter sonrasında evinde kaldı. İyi ki de kaldı zira yükseliş de bu noktadan sonra başladı. 



    Jack Dorsey’in en önemli hamlesi 280 karakter sınırı diyebiliriz. Bu dönemde Vine ve Periscope kapanarak platforma entegre oldu. Bitcoin ile bahşiş, Super Followers ve Twitter Blue gelir modelleri de yine bu dönemde hayata geçti. 



    Son çeyrekte yüzde 40 büyüme yaşayan platformun kullanıcı sayısı da 211 milyon oldu. 2 yıl içerisinde 315 milyon kullanıcı ve 3 milyar dolar gelir hedefi konmuştu. Yeni CEO için ismi geçen teknoloji şefi Parag Agrawal’ın önünde zorlu bir yol var. Jack Dorsey’in ise kripto para projelerine odaklanacağı tahmin ediliyor. 






     







  • Elon Musk gibi kripto para tacirliğine başlar.

  • Piyasaya baktığımız zaman kör topal kendini en az bozan uygulama twitter, bu kan değişikliğiyle umarım kendini bozmayan uygulama için işler olduğu gibi devam eder.

  • Instagramın bazı özelliklerini de barındırabilirse üye sayısı artacaktır. Esra Erol'da "sevgilinle nerede tanıştın,nereden buldun" sorularının cevabı hep ya Instagram ya TikTok.
    Twitter burada oturup düşünecek: Neden ben değilim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.