Şimdi Ara

Build Log: Espresso Makinesi Yapıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, ben Kerem.


    Buradaki herkes gibi kahveyi seven ve kendi başına bir şeyler ortaya koymaktan keyif alan birisi olarak bir yola girdim, kendi makinemi yapacağım. Aslında bir süre önce üzerinde çalışmaya başladığım bu projeyi bir 'geliştirme süreci günlüğü' gibi internet üzerinde de tutmak istiyorum. Bunu yapmaktaki amacım hem benzer/aynı kültürü paylaştığımız insanlarla bir komunite oluşturmak hem de bu konuda Türkçe bir kaynak sağlayarak Türkiye'deki kahve kültürüne katkı sağlamak. Ayrıca süreci paylaştığım bir de Instagram hesabım mevcut, burada paylaşımları yaparken İngilizce kullanmayı tercih ediyorum, dünya ile bağ kurmak da önemli.


    Buradaki birçok insan Decent'ı biliyordur, John Buckman'ın ürünü geliştirirken sunduğu şeffaflık ve paylaşımcı tutumu çok takdir ediyorum, ben de kendimce bu süreci benzer şeffaflıkta ilerletmeye çalışacağım. Kendisine selam olsun.


    İlk post ile girizgah yaptığıma göre diğer postlarda proje detaylarına geçmeye başlayacağım.


    Instagram: defh_tr hesabından takip edebilirsiniz.


    Makineyi yapmaya 1 yıl önce başladım yaklaşık. Aslında sürecin başından beri entry girdiğim bir başlık kahvekulubunde mevcut. Ancak burada da ilgilenenler için bir başlık açmaya karar verdim.


    Makinenin 2.prototipinden bir görsel ekliyorum. Son hali ise şu an üretimde.


    Build Log: Espresso Makinesi Yapıyorum







  • Hocam delonghi dedicayı plastik folyo kaplama olmuş sanki tipi biraz daha değiştirsen porta filtreyi daha basit sök tak mekanizmalı yapsan yerli üreticilerden biride böyle bir cevhere sahip çıksa(vestel küçük eşya ile baya ilgili güzel işleri var) çokmu zor acaba. Ben delongide en çok zorlandım konu porta filterin nekadar dolduracağımı bilememem çok koyunca takılmıyor max min çizgisi yok. Mümkün oldukca sıfır plastik kullanmaya dikkat ediyorum sağlık açısından sıcak su asla plastiğe değmemeli diye düşünüyorum delonghinin 2. En kötü yanı suyu ekleme yaptığım musluk plastik malzeme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 28 Kasım 2021; 1:45:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna harcanacak vakitle güneş bataryası, daha verimli içten yanmalı motorlar gibi ülkeyi kalkındıracak projeler yapabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav bir kerede birisi bir üretim konusu altında heves kırmasın. Helal olsun kardeşim başarılarının devamını diliyorum. DIY konusuyla bende çok ilgileniyorum. Kesinlikle kendini geliştirip işe yarar eşyalar ortaya koyarken hobiyle uğraştığın için bu saçma gündemden uzaklaşmak çok iyi oluyor.

  • La Pavoni'nim fiyatlarını görünce benim de aklımın ucundan geçmişti tasarlamak. Tebrik ediyorum girişiminizi.

    La pavoni tarzında kollu bir makine tasarlamayı düşünür müsünüz?

    Birde pompa olarak Ulka'ya alternatif bulabildiniz mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.