Şimdi Ara

MacBook Pro bataryasini kendisi degistiren oldu mu? Bir kac sorum mevcut.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. MacBook Pro Retina Early 2015 A1502 cihaz kullanmaktayim. Aslinda bu aralar yeni cihaz satin almayi dusundum, ama maalesef elimdeki cihazin hala kiymetli oldugunu fark ettim.


    Batarya sagligim %75, batarya cycle ise 910. Artik ekmegini yedi yani, bunu degistirmem gerek.


    Apple yetkili servisleri ile iletisime gectigimde batarya degisiminin 2100 TL oldugunu soylediler, ustelik klavyenin de degisecegini soylediler. Pek mantik erdiremedim, cunku batarya ile klavye cok zit yerlerde. Sanirim ana kasayi tamamen degistiriyor onlar, tam cozemedim. Yoksa klavye degisimi icin baska bir sebep yok gibi.


    Klavye olayi yuzunden sanirim batarya degisimi kendim halledecegim. YouTube'da yuzlerce video var. Herkes yapmis, benim elim de keza yatkin ve alet edevatim mevcut (daha once trackpad flex'imi tamir ettim).


    Degistirecegim bataryada tek korkum kalitesiz olmasi. Sizce kaliteli bir bataryayi nereden bulabiliirim ya da nasil anlarim? YouTube'da bazi insanlar kalitesiz batarya yuzunden cihazlarinin alev aldigini, duman cikardigini falan soylemis. Boyle bi durum yasamak istemiyorum. O yuzden, kaliteli bi batarya nasil bulunur ogrenmem lazim.

    Su an Almanya'dayim,burada da envai cesit batarya mevcut. Ama hepsi farkli farkli, fiyatlar da 45-90 euro arasinda gidiyor.


    O yuzden bu konuda yardima ihtiyacim mevcut. Daha once bu degisimi yapan kimse var ise yorum yapabilirse sevinirim.


    Tesekkurler!








  • Kıymetli bir makine kullanıyorsun güncel durumda. Bence batarya değişimi ayptır, klavyenin değişmesi kötü bir şey değil sıfır gıcır gıcır tuşların olur. Batarya elektrik işi, mac'lerde komplike bir yapısı var. Kısa devre yapma riskini göze alma derim.

  • Roark kullanıcısına yanıt
    Hak veriyorum ama aslinda bilgisayardaki her vidaya her parcaya el atacak olmalari bana güzel bi fikir gibi gelmiyor. Anakart dahil her seyi eski bilgisayardan yeni kasaya tasiyacaklar. Bunun da tek sebebi yeni bataryanin yeni kasa ve klavye ile birlikte geliyor olmasi. Benim su anki klavyemin uzerinde full koruma sticker’ları kaplı, pek de memnunum, yeni klavye isime yaramiyor ki 😓

    Hâlâ dusunuyorum valla ne karar verecegimi. Orijinal batarya iyi hoş, ama yeni kasa yeni klavye ve her seyi sökecek olmalari pek hoş gelmiyor bana. Orijinali gibi olmaz diye dusunuyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nahege270 kullanıcısına yanıt

    Klavye ile birlikte takılmasının sebebi vardır mutlaka. kişisel olarak tecrüben yoksa bir de klavyeye zarar verme ihtimali olabilir. Boşuna beraber değişmiyordur diye düşünüyorum. Yeni batarya ile alet canavar olur. Tavsiyem yaptırın. Servis ücretlerine de zam gelecektir.

  • Roark kullanıcısına yanıt

    Sebebini ben anladim zaten, batarya kasaya oyle kuvvetli bir bant ile yapistiriliyor ki, onu sonra kasadan sökmek isterken etrafa zarar verilmesin diye batarya + kasa komple degistiriyorlar. Kasada da klavye hazir geldigi icin klavye de degismis oluyor. Hatta trackpad bile degisiyor olabilir, hic bilmiyorum. Ama cok uzun is bu iste, eski cihazdan anakarti, hoparlorleri, her vidayi, ekrani vs. habire yeni kasaya tasimak gerekiyor. Burada da insan hatasi olmasindan korkuyorum. Bir sey yapalim derken daha buyuk soruna sebep olurlarsa bu isi cozemem, beni korkutan mevzu bu.


    Daha once bir iPhone onarim hizmeti almistim, kasami cizmislerdi, o konuyla alakali 2 ay savastim. En sonunda telefonumu yenilediler.


    Benzer mevzuyu bu MacBook bilgisayarda yasamak istemiyorum, cizik veya ufacik sorun bile beni deli eder. Korkumun sebebi bu. O yuzden kendi isini kendi gorme mantiginda birisiyim. Ama tabii bakalim bu batarya konusunda ne yapacagim. Bilmiyorum. Cunku bahsettiginiz konularda siz de haklisiniz: yeni klavye, yeni kasa, yeni batarya. Oh mis. Canavar olur bilgisayar, dogru..





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.