Şimdi Ara

windows xp desteklemeyen monitör var mıdır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • windows xp ile çalışan bazı yazılımlar var arkadaşlar bazen xp kullanmak gerekebiliyor fakat şu an 75 hzlik bir monitör veya 144 olsa yeni nesil bir monitörün xp de çalışmama ihtimali var mıdır galiba widows 7 destekliyor diye biliyorum. veya xp kurulu makinede 75 hz yerine 60 hz mi çalışır ?




  • Windows xp ile sürücü düzgün çalışan ekran kartınız var ise 75hz alamazsanız bile en kötü 30hz ile her hangi bir monitörü çalıştırabilirsiniz. Windows xp'deki ekran kartınızın desteklediği en yüksek çözünürlük ve hz değeri önemli ve monitörünüzde daha aşağı çözünürlükleri destekliyorsa çalıştırırsınız sorun olmaz. Burada monitörünüzün deteklediği çözünürlükleri sitesindeki kullanma yada teknik klavuz içinden bakarak öğrenin. Destekleyen çözünürlük değeri ile monitörünüzü rahatlıkla kullanabilirsiniz.


    Lakin ille de xp lazım ise mevcut kullandığınız windows içerisine sanallaştırma yazılımı kurarak. Windows içerisinde windows çalıştırabilirsiniz. virtualbox vmware... vs. gibi yazılımlar sayesinde mevcut windows içerisinde uygulama açar gibi windows xp'yi açabilirsiniz. Programları kurduktan sonra elinizde windows xp iso'su olması yeterli. Sanırım windows xp cd'sini de sanal işletim sistemini kurarken dvd-cd-rom'da görüyor diye biliyorum.


    Uygulama açar gibi xp işletim sistemini windows içinde kullanabilirsiniz.


    Kolay gelsin.





  • hocam teşekkürler öncelikle bilgilendirdiğiniz için. mesela benq gl2480 markası 75 hz destekli bir monitör. sanırım 2020 de üretilmiş. bir de 75 hz sadece hdmi da desteklenen bir yenileme oranı diye biliyorum fakat benim kullanacağım kablo dvi-d kablosu. bu kabloya destek veren bir üretici 60 hz de kullanabilme imkanı da sunar diyebilir miyiz bilmiyorum ?

  • Hdmi displayport ve Dvi gibi bağlantı standartlarının kendi içlerinde de sürümleri mevcut ve bu sürümlere göre çözünürlük değerlerine göre destekledikleri hz'lar bulunuyor. Aşağıda tabloda gösteriliyor.

    windows xp desteklemeyen monitör var mıdır

    Bu tabloda gösterilen çözünürlük ve hz değerlerinin desteklenmesi monitörden monitöre tabi ki de değişiklik gösterir. 60hz bence sıkıntısız kullanabilmeniz lazım. Tabi burada ekran kartınızın desteklediği çözünürlük ve hz değerleri önemli. Mevcut ekran kartınızın xp için sorunsuz sürücüsü de varsa 60hz'ı alırsınız.





  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam sonuçta bir monitör sadece oyun oynamak için alınmıyor. mesela sadece internete giren bir kullanıcı 144hz ile bir işi olmaz. üreticiler farklı amaçlara hitap eden ürünlerde üretmişlerdir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.