Şimdi Ara

Üniversite İçin Mikrofon Önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben tıp fakültesinde okuyorum, yönetim "Hazır online ders sistemine alıştık, bu sene de amfide ders verirken aynı anda zoom açarız hem önlem almak isteyen önlemini alabilir hem de sınıflar çok kalabalık olmamış olur" diye düşünerek bahsettiğim gibi amfi derslerini canlı yayınlamaya başladı. Ama mikrofon olarak bilgisayardaki built-in mikrofon kullanılıyor.


    Okul bilgisayarı için bir mikrofon önerip sınıfça almayı düşünüyoruz ama konuya hiç hakim değilim. Bütçe konusunda kısıtlama vermiyim. Şimdiden çok teşekkürler




  • Bütçeyi dikkate almadan hatta spesifik olarak model de söylemeden biraz bilgi verebilirim. En azından araştıracağınız ürünlere filtre uygulayabilirsiniz.

    Bir kere built-in mikrofon ile olmayacağını siz de farketmişsiniz. İki tip mikrofon tipi mevcut en yaygın olarak. Dinamik ve kondenser mikrofonlar en yaygın türler. Kondenser mikrofonlarin hassasiyeti çok yüksek ve stüdyo gibi sessiz ortamlarda kullanılıyor. Dinamik mikrofon ise gürültülü ortamlarda, sahnelerde kullanılıyor genellikle. Kondenser kadar hassas olmadığı için yakındaki sesleri yakalıyorken uzaktaki sesleri yakalamıyor. Amfi ortamı gürültülü olacağı için tavsiyem dinamik mikrofondan yana.

    Bir de bağlantı tipi önemli. Burada da iki tip var. USB bağlantı ve XLR bağlantı. XLR için araya bir ses kartı tarzı şeyler girecek. USB ile direkt bilgisayara bağlayıp kullanabileceksiniz. Amaç müzik değil de hocanın sesini kaydetmek olduğu için direkt USB bağlantıyı tercih ederseniz çok rahat edersiniz.

    Sonuç olarak USB bağlantılı bir dinamik mikrofon almanızı tavsiye ederim. Bilindik markalara yönelirseniz fiyatlar 4 haneli sayılara çıkıyor. Orada artık tercih sizlere kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.