Şimdi Ara

Elektrikte büyük vurgun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili dh konu dışı kardeşlerim. Çok kıymetli dakilarınızı yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Biliyorum konu okumak için geçirdiğiniz zamanı wc de geçirseniz daha verimli olur du neyse fazla uzatmadan konuya gireyim.

    Beyler bayanlar ve henüz cinsel tercihini yapmamışlar ....


    Çimento evet çimento inşat sektörün vaz geçilmezleri çimento olmadan inşaat olmaz. İnşat yapımında kullanılan çimentonun ham maddesi küldür. Kani ateş yakınca geriye kalan gri renkteki kül,

    Çimento için bu kadar çok kül nereden buluyorlar. Kül için orman yangını çıkartılmadığıma göre....


    Çimento üretimi için gereken kül termik santrallerden karşılanıyor. Yani elektrik üretimi için yakılan kömürlerin külü , yakılan kömürün elektrik üretimin maliyetine ekleniyor. Elektrik faturasını öderken bu kö mürün parasını ödüyoruz . Parasını ödediğimiz kömürün külleri termik santralin kalıyor. Küller içinde katı atik bedeli örüyoruz. Neredeyse bedavaya elektriğin yanı sıra kül ürüreten termik santral bu külleri de bize Çimento olarak satıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Gerçek mi bu gerçekse yer yerinden oynar

  • Bütün sırrı bozdun. Harcamadığı elektriğin faturasını ödüyor bu millet yıllarca, bir de varsın bu eklesin ne olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet gerçek çimento külden yapılıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha kötüsü var HES projeleri. Şimdi bu HES projeleri elektrik üretmek için var dimi? Öyle değil işte. Eğer bir akarsuyun üzerine HES yapacaksanız haklı olarak suyun kullanım hakkını da istersiniz. Öyle ya siz geleceksiniz bir yere HES yapacaksınız, başka birisi gelip suyu daha üstten kesip o da yapacak oldu mu şimdi? Olmaz. Dolayısı ile kaynaktan itibaren suyun tüm kullanım hakkını alırsınız. Bu şekilde ülkenin yüzlerce akarsuyunun kullanım hakkı 20 - 30 yıllık sürelerle HES projesi bahanesiyle yabancılara kiralandı. Kendi ülkemizdeki suyu bile ilerki kurak yıllarda bize satacaklar veya canı isterse kullandıracak, istemezse kullandırmayacak. Sadece madenler, araziler, tarım alanları, fabrikalar, telekom falan değil, suyumuzu bile sattık. Satmadık bir kendimiz kalmıştık o da yüksek kur ile gerçekleşti ama biz yerli, milli ve güçlü bir ülkeyiz.

  • Sevgili dh konu dışı kardeşim hes barajları regülatör etkisi yapıyor bir nevi kapisatör görevi yapıyor. İçme suyumuzu depoluyor. Taşkınların sellerin oluşturduğu toprak aşınmasını önlüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt

    O barajlar yabancı şirketlerin bizim değil. Araştırmanı tavsiye ederim. Özellikle amerikalı ve israilli yatırımcıların.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.