Şimdi Ara

MacBook Pro 13' Early 2015 SSD yukseltmesi onerir misiniz? (Samsung 970 Evo Plus 1TB)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar!

    Yaklasik 5-6 senedir early 2015 MBP Retina 13" kullaniyorum. Su anda cihazimda 128GB Apple orijinal SSD mevcut. E tabi bu artik yeterli gelmiyor. Su an bos alan 40GB. Bilgisayar da zaten yavasladi.


    Internette arastirdigim kadariyla herkes SSD upgrade yapmis ve cok memnunlar. Ozellikle Samsung 970 EVO Plus 1TB NVMe M.2 model SSD cok kisi kullanmis.


    Ben de ayni islemi yapmak istiyorum ama bir kac sorum mevcut, belki aramizda tecrubeli kisiler vardir.


    • Sizce bu islem bilgisayari genel anlamda hizlandirir mi? (harddisk testlerinde yazma ve okuma hizlarinda en az 2 kat fark mevcut, normal Apple SSD 650MB/s yazma yapiyorken Samsung SSD 2000MB/s yazma yapabilmis)
    • Fiyat/performans acisindan sizce gerekli bir yukseltme midir? (Bu cihazi en az 1 sene daha kullanmayi planliyorum)
    • Bu SSD yukseltmesini yaparken, su anki isletim sistemimi ve dosyalarimi ayni sekilde ona aktarmamin bir yolu var midir? Su an her sey nasilsa direk o sekilde yeni SSD'ye gecsin istiyorum.


    Cevaplar icin simdiden tesekkurler.








  • RickMakesyoutube
    Speed test video using this upgrade: https://youtu.be/FyYyjP9glmM If you are wondering if the Samsung 980 works in this model, I have a video here: https://youtu.be/1xNEp1chIKk Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD Firmware Update: https://youtu.be/yBSDuX7e2c4 Samsung 970 EVO Plus SSD 1TB - M.2 NVMe MZ-V7S1T0B (Amazon Affiliate) US: https://amzn.to/30aZYtQ UK: https://amzn.to/2zVWG4M CA: https://amzn.to/2FIBqim ES: https://amzn.to/2T5Uqia FR: https://amzn.to/3cxjG8F IT: https://amzn.to/3bylkph DE: https://amzn.to/2WxDALa IN: https://amzn.to/2XL9MKu AU: https://amzn.to/3dWkRyf NL: https://amzn.to/3us69I8 JESOT M.2 NVME SSD Convert Adapter (Amazon Affiliate) US: https://amzn.to/2NiUpV4 UK: https://amzn.to/2TetZaF (similar) CA: https://amzn.to/2R1rTIo (similar) ES: https://amzn.to/3iD1IVJ (similar) FR: https://amzn.to/2O9nxOl (similaire) IT: https://amzn.to/3iPeCQy (simile) DE: https://amzn.to/320nBIv (ähnlich) AU: https://amzn.to/3iBFcfO (similar) Rongdeson Aluminum M.2 NVME SSD Enclosure (Amazon Affiliate) US: https://amzn.to/35LVgUB UK: https://amzn.to/2t8I1jy (similar) CA: https://amzn.to/2sgsv4N (similar) ES: https://amzn.to/2DaoYKd (similar) FR: https://amzn.to/3ixLlJQ (similaire) IT: https://amzn.to/3fdpYeQ (simile) DE: https://amzn.to/3iJ7S6I (ähnlich) IN: https://amzn.to/2Z9oxIR (similar) AU: https://amzn.to/3eXLzHZ Apsung 110 in 1 Precision Screwdriver Set (Amazon Affiliate) US: https://amzn.to/2rE02FP UK: https://amzn.to/2TvkJyf CA: https://amzn.to/2TqwqXa ES: https://amzn.to/2WTyJ7i FR: https://amzn.to/3cWfsHJ IT: https://amzn.to/3gmzPjA DE: https://amzn.to/2ZqpBIT IN: https://amzn.to/3eb8BKl (similar) AU: https://amzn.to/3fctS7U NL: https://amzn.to/3gZuJfP Please follow me! https://twitter.com/rickmakes https://www.instagram.com/rickmakes/ Visit my Amazon Storefront! https://www.amazon.com/shop/rickmakes https://www.amazon.co.uk/shop/rickmakes https://www.amazon.ca/shop/rickmakes Support my channel! https://www.rickmakes.com/paypal_donation #mac #ssd #nvme #m2 #upgrade
    https://www.youtube.com/watch?v=4SSxtWPogFQ
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt

    Video icin tesekkurler. Bunu izlemistim, bir ön bilgi edindim.

    Forumda bu islemi yapan kimse var mi diye sormak istedim bir de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahege270 -- 28 Kasım 2021; 2:56:32 >
  • Yüzlerce kez yaptım, teknik bilgi gerektirir biraz ama genel olarak basit bir işlem, bu işlere yatkınsanız kolaylıkla yapabilirsiniz. Performans olarak da M1 işlemciler dahil genel kullanımda bir uçurum olmuyor hız olarak, tabi yeni nesil donanımlar performans gerektiren uygulamalarda çok ciddi farklar atıyor ama genel kullanımda 2015 Macbook Pro'yu en azından 3 sene daha kullanmaya devam edebilirsiniz.


    Fiyat olarak mantıklı mı diye sormuşsunuz, her geçen gün daha da mantıklı oluyor bu döviz kuruyla.  


    Not: Alt kapağı açtıktan sonra mutlaka ilk olarak bataryayı çıkartın, aksi halde anakartı yakarsınız.

  • Aslinda benim harddisk yeri olarak problemim yok, 128GB bana su an da yetiyor, nasil oluyor bilmiyorum. Ama yine de yukseltmeyi dusunuyorum. Ben su an Münih'te yasiyorum ve burada bu Samsung 970 EVO Plus 1TB SSD'ler 80 Euro civari, alinabilir aslinda. Onun adaptoru de 10 Euro falan. Gerisi zaten benim isciligim, yanimda tornavida takimi falan da var, daha once trackpad flex kablomu yenilemistim ☺️


    Benim asil ogrenmek istedigim mevzu hem hiz olayiydi hem de herhangi bir yan etki veya bug/problem yasama mevzusuydu. Acaba yeni SSD'ye gectikten sonra sacma sapan davranislar oluyor mu bilgisayarda? (fazla isinma, kendi kendine kapanma, acilmama, uyku modu problemi vs.)

  • nahege270 kullanıcısına yanıt

    Dostum Münih'te yaşıyorsan yapıştır geç 100 Euro para değil 100 lira gibi bir şey :D


    Performans olarak 970 Evo Plus 1 TB modelinde 3.5 GB/Sn okuma ve yazma performansı var ve bu değer stabil, dalgalanma olmuyor. Samsung SSD işini bitirmiş bir firma, ısınma olarak da elinizdeki cihaz ısınıyorsa bu da ısınır bir fark olmaz aralarında. Bug olarak sadece bir kereliğine o da olursa Mac OS kurulumunda adaptörden dolayı birkaç satır kod yazmak gerekir onun dışında herhangi bir problem olmaz. 100 Euro'ya çok büyük kazanç elde etmiş olacaksınız. Yapıştırın geçin, düşünmeniz bile gereksiz :)

  • Bu yorumlari okuduktan sonra sanirim yapabilirim gibi 😅

    Yarin Apple store’da randevum var. Bataryayi kontrol ettirecegim. Eger şişme falan varsa degisim yapilabilir, veya ucretli yaptirabilirim. Eger o is olursa, “madem giricez kabire patlayalim habire” diyerek SSD işini de aradan cikarip cihazimi en az bi 2-3 sene daha kullanmaya devam ederim. Malum yenisini alamiyoruz, bunu guclendirelim. Zaten bence hâlihazırda bu Early 2015 MBP hâlâ cok iyi cihaz. 6 sene oldu daha hic yari yolda birakmadi kerata.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • macbook air 2017 128 gb diski 1 tb samsung 980 pro taktım. mac canavar oldu ancak benim için enigma2 cihzlarda gerekli olan windows 10 ve 11 bir ₺ürlü kurulumu tamamlamadı, aşırı ısınmadan dolayı olsa gerek.

    şuan 1 tb wd disk kullanıyorum. her iki işletim sistemimde normal. djı dron aldım. görüntü işlemeler artınca 1tb yetmez oldu. westwrn digital ın 2 tb çok pahalı emekli öğretmen olarak beni zorluyor.

    sevgili üstlarım rica etsem 2 tb disk ve özellikle aşırı ısınmıyacak bir marka model ne tavsiye edersiniz?

    samsung 970 evo 980 proya göre ısınma durumu nasıl?

    teşekkürler.

  • keşke 2020 kasa m1 işlemcili mac'de ram yükseltme olayı olsaydı 8 gb kesinlikle yetmiyor

  • mamoste1 kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam bende de 2017 macbook var ssd yükseltmesi yapacağım. Adaptörü me marka aldınız acaba her adaptör olmuyor dedi bilgisayarcı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saltukc kullanıcısına yanıt

    ben aynı aparatı amazon dan aldım ebat olarak diske uysada sıkışık geldi bana iade ettim.


    https://www.n11.com/urun/imac-macbook-proair-2013-2017-m2-ssd-express-cevirici-don-481901044-20032718?magaza=intensekeratin

    satıcı İsparta dan gönderdi. super uyumlu. tavsiye ederim. ben hp, samsung pro, Wd diskler denedim. uyumlu ısınma sorunu çıkarmıyan

    samsung 980 ve wd western digital 550 diskleri sorunsuz. samsung 980 pro mac da çok super çalışırken ,ihtiyaç uyduğum boot camp daki windows ta aşırı ısınınca kurulum bir türlü gerçekleşmedi.





  • drjacob kullanıcısına yanıt

    ram artırımı oluyormuş ancak tak çıkar şeklinde değilde, uzman bir elektronikçinin yapacağı iş. özel havalı (üfürmeli) havya ile eski ramlar anakarttan sökülüp yenisi takılıyor.

  • belki aradan uzun zaman geçti ancak bundan sonra bu yükseltmeyı yapacak forumdaşlar yararlansın diye kısaca işlemi yazıyorum.

    1. kendi mevcut sistemınızn bir yedeğini alacaksınız. dosya boyutuna göre bana 32 gb usb yetti.
    2. kendi bilgisarınızdan alacağınız macos monterey yükleme dosyası bir usb ye yazılacak.
    3. yeni diske herhangi bir formatlamaya gerek yok. eğer bölmek isterseniz açılışta "disk izlencesi" ile yapılır.
    4. kapalı macbok klavyedeki "alt" tuşu basılı tutarak powere basılılarak açılacak.ekrana monterey usb gelinceye kadar alt tuşu basılı tutulacak.
    5. monterey seçilerek "kabul" bir daha "kabul" dan sonra yükleme başlar.
    6. yükleme bitince sorar "sıfırdn mı kuruluma devam etmek istersiniz yoksa yedek diski ile mi.
    7. yedek usb yı takıp görününce seçerek ileri diyoruz.
    8. tüm dosya ve ayarlarımız ile birlikte eki bilgisayar kurulmuş oluyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.