Şimdi Ara

Büyük konuşmamak gerekmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Lovelee.Sheep Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Büyük konuşmamak gerekmiş. Hayatımı gözden geçirdiğimde ne kadar büyük konuştuğum şey varsa hepsini teker teker yapmaya başladım. Onca eleştirdiğim insan bu halimi görse bana neler derlerdi acaba?


    İnsanları eleştirmeyi ve yargılamayı iyi öğrenmişim ama insanları anlamayı öğrenememişim. Aynı şeyler başıma gelince anladım ki hiçbir şey söylendiği kadar kolay olmuyormuş. Çok acımasız bir insandım, çevremdeki insanlara yaptıkları hataları yüzlerine vurmaktan hiç çekinmez, onlara neyin doğru olduğundan bahseder dururdum. Şimdi ise geldiğim noktada o insanlardan pek bir farkım kalmadı. Belki de bu kadar ahkam kesmek yerine onları anlamaya çalışsam, davranışlarının nedenlerini düşünsem aynı hataları yapmazdım. Şimdi ise geri dönüş yolu kalmadı. İnsanları yalancılıkla suçlarken en büyük yalancı oldum, insanları kötü alışkanlıklara sahip olmakla kötülerken aynı şeyleri yapar oldum, doğru olduğuna şüphesiz olduğum değerleri insanlara dikte ederken ve bunları yapmadıkları için onları suçlarken, şimdi ise onlar gibi davranmadığım için pişmanlık duyar oldum. İnsanları cahillikle itham ederken asıl cahilin kendim olduğunun farklına varamadım.


    Bir şeyi yaşamadan nasıl bir deneyim olduğunu fark etmenin yolu var mı acaba? Neden hep sonradan aklım başıma gelir?


    Anladım ki bu dünyada mükemmellik diye bir şey yok. Her insan yalan söylemeye, kötülük yapmaya mahkum. Çok iyi, kusursuz bir insan gibi davranmak kendime yaptığım bir kötülük. Diğerlerinden üstün bir insan gibi davranmanın bir anlamı yok zira bende herkes gibiyim. Artık fark ediyorum ki insanları yargılamadan önce çok iyi düşünmek gerekiyor, belki de hiç yargılamamak gerek. Daha fazla tükürdüğümü yalamak istemiyorum.








  • Olgunlaşmanın bence en büyük adımlarından biri empati hocam seni tebrik ederim. Taşıması kolay değildir ama. Yabancıların sevdiğim bir lafı var "botlarımın içinde 50 mil yürümeden beni yargılama" Başkalarının kişisel alanına girerken bu kadar rahat, bu kadar gaddar davranan başka bir millet görmedim. Gerçi bizimkiler neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar da işlerine gelmiyor kolaya kaçıyorlar.

  • Olgunlaşmanın bence en büyük adımlarından biri empati hocam seni tebrik ederim. Taşıması kolay değildir ama. Yabancıların sevdiğim bir lafı var "botlarımın içinde 50 mil yürümeden beni yargılama" Başkalarının kişisel alanına girerken bu kadar rahat, bu kadar gaddar davranan başka bir millet görmedim. Gerçi bizimkiler neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar da işlerine gelmiyor kolaya kaçıyorlar.

  • Zamanında aynen dediğiniz gibi neyi elestirip yargıladıysam başıma geldi. Acıma ve tiksinme, sonuç olarak başkası hakkında konuşmaktan kendimi alıkoydum, ve aşırı empati kurma sorunuyla yüzleştim. Ancak bu dünyada yaşayan kimse birbirinden o kadar farklı değil, herkes aynı şeyi farklı varyantlarla yaşıyor. Vardıgımiz nokta sadece farkındalığımızı taşıdığımız konum, onunda nihai durumda bir olayı yok. İletişim denilen şey, yüksek farkındalıklı insanlar için gitgide zorlaşıyor ve soyutlanma başlıyor. Yargı, ego ve kibir duygularından tiksinmek sürecin bir parçası ve sade bir hayat arayışı. Ancak varoluşun temel gudulerinin getirdigi sosyal arzularla, bu izole yaşamın içsel çekişmesi oldukça sancılı ve beraberinde çelişkili. Sosyal iletişime bağımlılık biz alt varlıkların zayıf yönü ancak bunu acı yapansa tam zıt yönde kendi varoluşunu ön plana çıkarmaya çalışan ego

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanın birinde birisi bana şu düşünce kalıbını benimsememi önermişti: "Ne yapıyorsam, kendime yapıyorum". O zaman bu ifade benim çok ilgimi çekmemişti ama aklımda kalmıştı. Sonradan hep gördüm ki, tamamen doğru. Başlık anlatımı bana bunu çağrıştırdı.

  • :) ben buyuk konustugum ne varsa basima geldi inanilmaz bisey yani en cok koyan 2 sey vardi birini anlatamam 10 yılımı yedi tam digerinede bir ornek verebilirim aslinda masada 4 tane seker var ben giriyorum yeni sekerler ekleniyor 5. Seker bana cikiyor hadi buyur 4 seker icin giriyorum 5. Sekeri aliyorum imkansiz olan ne varsa basima geldi cenem yüzünden dahada hic biseye imkansiz demem 2 yildir demiyorum islerim rast gidiyor şükür :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • özet yoksa okumam

  • therc T kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam yorumunuz için

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buna yaş ilerledikce olgunlaşma deniyor.Gençken bazı şeyleri göremiyor insan.Yaşın ilerledikce sende mecvuren toplum normlarına ayak uydurmak zorunda kalıyorsun ister istemez aynı hataları yapıyoruz.Benimde dün başıma geldi mesela Migrosda ikinci kasa açıldı bir kasanın önünde kuyruk vardı diğer kasaya baktım hiçkimse gitmiyor dedim ben gidiyim dedim arkadan biri uyardı beni hocam arkadan sırayla geçiyoruz kasalara dedim pardon özür dilerim dedim geçtim hemen en arkaya bu basit bir örnek önemli olan bir noktada hatanı anlaman ve karşındaki kişiden özür dilemekten çekinmemen herkes aynı hataları zaman zaman yapıyor.Önemli olan çok uzatmadan doğru olanı yapmak inatlaşmamak.Artık trafikte önüme atlayanlara korna bile çalmıyorum mesela boşver diyip geçiyorum.Yaş ilerledikce insan olgunlaşıyor ve daha durağan oluyor.Hayatı akışına bırakın hocam aksın gitsin yanlış yaptığınızdada yanlış yaptığınız anlayıp doğru olanı yapın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Epsilon kullanıcısına yanıt
    Özet yok hocam maalesef

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zihnin Geleceği kullanıcısına yanıt

    savul hocam.

  • MuzikPlayyoutube
    Aman - Sibel Can
    https://www.youtube.com/watch?v=IW7WfHUb04A
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.