Şimdi Ara

Jules Verne: Hayal Gücünüzü Merkezine Seyahat

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Jules Verne Kimdir?

    Jules Verne ya da tam adıyla Jules Gabriel Verne, 8 Şubat 1828 tarihinde Batı Fransa’nın Nantes şehrinde dünyaya gelmiştir. Yazarın doğduğu Nantes şehri, yazılarında da oldukça önemli bir yere ve büyük bir etkiye sahiptir. Fransa’nın önemli şehirlerinden biri olan Nantes, 19. yüzyılda gemi yapımcılarına ve tüccarlara hizmet sunan, yoğunluğunun ve kalabalığın eksik olmadığı bir liman şehridir ve Jules Verne’in ailesi de Loire Nehri’nin bir kolundaki yapay bir ada olan Feydeau’da yaşamıştır. Çocukluğu gemileri seyrederek, onlara tırmanmayı hayal ederek geçen Verne’in bu anıları ve hayalleri, yazdığı kitaplarda büyük bir yol gösterici ve ilham kaynağı olmuştur.

    Gençlik zamanlarından itibaren yazmaya yönelik tutkusu peşini bırakmayan Jules Verne’in babası onun da kendi izinden ilerlemesini ve hukuk eğitimi almasını istiyordu. Verne’i Paris’te hukuk okumaya ikna eden babası sayesinde yazar, 1851 yılında hukuk fakültesinden mezun oldu. Ancak bu mezuniyeti, onun için hiçbir anlam ifade etmez ya da başka bir deyişle hukuk yolundan ilerlemez. Babasının hukuk alanında çalışması için ortaya koyduğu çabalarına rağmen Jules Verne, hayatını yazarak sürdürmeye karar verir.

    Hayatın sunduğu bu uzun ve karmaşık yolculuk, aslında Jules Verne için hep kilometre taşı görevi bir başka deyişle ilham kaynağı olan ve dersler veren bir yapı olmuştur. Verne’in Paris’te geçirdiği günleri şehrin siyasi istikrarsızlık dönemine denk gelmektedir. 1848 Fransız Devrimi’ne tanık olan Jules Verne, Fransa’da İkinci Cumhuriyet’in sona ermesine yol açan olayları oldukça yakından takip etmiştir. Siyasi karışıklıklardan uzak durmayı başaran, Verne’in yazacağı kitaplarda ve yazılarda devlet çatışması olgusu kendisini fazlasıyla belli edecektir. Örneğin yazarın 1864 yılında yazdığı “Chatelaine Sayısı: Fransız Devriminin Hikâyesi” isimli novellası, sıradan ve soylu Fransızların mücadelelerini konu edinmektedir.

    Voyages Extraordinaires

    Günümüzde Jules Verne’in kitaplarını okumak oldukça kolaydır fakat bir zamanlar insanlar onun hikâyeleri için bir sonraki bölümü beklemek zorundaydı. Çünkü yazar, 1860’lı yılların başında köklü bir yayıncı ve dergi editörü olan Pierre-Jules Hetzel ile tanışmış ve romanlarını Hetzel’in dergisinde bölüm yayımlamaya başlamıştır. İlk romanı Balonla Beş Hafta, ardından Denizler Altında 20.000 Fersah gibi birçok eseri kitaplaştırılmadan önce bölümler halinde dergide yayımlanmıştır.

    1863 ve 1905 yılları arasında Voyages Extraordinaires adlı bu dizi dâhilinde seyahat, macera, bilim, tarih ve teknoloji temalarında tam 54 roman yayımlayan Jules Verne; yaşamı boyunca, bir kısmı da onun ölümünden sonra yayımlanacak, 65 roman yazmıştır.


    Yazının Orjinali Kar Amacı Gütmeyen Sitemizi Desteklemek İçin TIKLAYINZ..


    İlginizi çekebilecek Konu Başlıkları :


    Çanakkale türküsü sözleri
    İncir yaprağının faydaları
    Sandalos sakızı nedir
    Dut yaprağının faydaları
    Lilyum çiçeği
    Etekleri zil çalmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doğala Doğru -- 3 Ocak 2022; 19:3:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.