Şimdi Ara

Yiyeceklere ve İçeceklere Tarçın Eklemenin Faydaları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tarçının kokusu hepimizi cezbeder, en sevdiğimiz tatlının üzerine koyduğumuzda, fırında pişen tarçınlı kurabiyenin kokusu tüm eve yayıldığında, ya da kışın içtiğiniz salebin üzerine biraz eklediğinizde mutfakta kullandığımız en çok baharatlardan biridir tarçın. Mutfağınızı sıcak kokularla doldurur ve pek çok yemeğe muhteşem bir lezzet katar. Ve muhtemelen tarçını en sevdiğiniz yiyeceklere lezzet katmakla biliyor olsanız da bu baharatın tıbbi özellikleri için yüzyıllardır kullanıldığını ve tarçının sağlığa sayısız faydası olduğunu fark etmemiş olabilirsiniz. Bu yaygın ev baharatı, bir zamanlar Eski Mısırlılar tarafından Tanrılara bir hediye olarak sunuldu. Sadece lezzeti ve koruyucu güçleri için değil, aynı zamanda tıbbi amaçları için de ödüllendirildi. Son araştırmalar bunun nedenini ortaya çıkardı. Tarçın iltihabı azaltmaya, kan şekeri seviyelerini dengelemeye, ruh hali ve enerji dalgalanmalarına yardımcı olur. HDL'yi veya iyi kolesterolü artırırken LDL veya kötü kolesterolü düşürür ve beyinde tau proteini oluşumunu durdurma yeteneği nedeniyle Alzheimer denemelerinde bile çalışılmıştır. İşte yediklerinize ve içtiklerinize tarçın eklemenize neden olacak faydaları…


    Yazının Orjinali Kar Amacı Gütmeyen Sitemizi Desteklemek İçin TIKLAYINZ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.