Şimdi Ara

Türkiye'ye Çocuk Getirmeyi Bırakın Artık!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
3.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi diyecekler "Sanane!", "Senin mi çocuğun?" diye ama evet, beni de sizi de ilgilendiriyor bu durum. Öncelikle okuyun, sonra karar verin. Eğer şu devirde Türkiye'ye çocuk getirirseniz olacakları/yaşayacaklarını söylüyorum:


    1. Ülkede an itibariyle asgari ücretle çalışan oranı %50. Asgari ücret ise 2825 TL. Çalışma çağında olan nüfus 50 milyon. İstihdam edilen/çalışan nüfus ise 25 milyon. 10 milyon da mülteci/göçmen var. Yani doğan çocuk düşük maaşın, işsizliğin, bozulan demografik yapının olduğu bir ülkeye gözünü açacak.
    2. Sizin maaşınız asgari ücretin iki katı olsa ve eşiniz çocuğa bakmak için çalışmıyor olsa o çocuğu büyütmek çok zor olacak. Kira, faturalar, yeme-içme, ulaşım, giyim, sağlık derken maaş bitecek.
    3. Çocuğu büyük ihtimalle koleje/özel okula yazdırma imkanınız yok. Mecbur devletin eğitim sistemine emanet edeceksiniz. Ana okulu, ilk okul, orta okul, lise ve üniversite okutacak paranız var mı?
    4. Çocuk eğitim hayatı boyunca yaşıtlarından geri kalmamak için telefon, bilgisayar, oyun konsolu isteyecek. Takviye spor, yabancı dil, sanat kurslarına gitmek isteyecek hayır paramız yok mu diyeceksiniz?
    5. Sırf "Çocuk sevelim.", "Neslimiz devam etsin." fikri ile çocuk yapacaksınız ve o çocuğu kendi kısır, yoksul mahalle hayatınıza ilave edeceksiniz. Çocuklar sizin projeniz değildir!
    6. Çocuğunuz Avrupa'daki yaşıtları gibi ülke ülke gezmek, iyi eğitim almak, kız arkadaşıyla özgürce gezmek isteyecek ama bunları elde edemeyecek.
    7. Mülteci Surilerle Afganlarla okuyup, Türkmenler ve Özbekler sigortasız çalıştığı için çocuğun işini kapacak.
    8. Birde çocuğa miras bırakmadıysanız ekonomik temeli sağlam olmadığı için hayata sıfırdan başlayacak.
    9. Manevi olarak var oluş sancıları, anksiyete, gelecek kaygısı çekecek.


    Sonuç olarak B planı için en az Avrupa Birliği vatandaşlığı miras bırakamayacaksanız ya da iyi bir maddi miras bırakıp okutamayacaksanız Türkiye'ye çocuk getirmeyi bırakın artık!








  • Çocuk yapan insanların çoğu yalnızlıklarını gidermek vs için çocuk yapıyor. Hiçbirinin onu adam akıllı yetiştirmek gibi bir derdi yok sadece kendi menfaatlerini düşünüyorlar. O çocuğun geleceği zerre umurlarında değil, ya da umurlarında olduğunu sanıyorlar.


    Evet kardeşim gecekondu evde yaşıyorsun "şükür bugün de aç kalmadım" diyecek durumdasın ama evet çocuğunun geleceğini düşünüyorsun kesinlikle aynen.


    Gidin evcil hayvan alın onla ilgilenin sizin derdiniz çocuk değil ki.

    Ortadoğu vatandaşlarına nekadar güzel konu açmassın.Dediklerine %100 katılıyorum.Çocuk için ehliyet veya ruhsat gibi birşey şart artık sadece bizim Ülkede değil bütün Dünyada şart.Teknoloji ilerledi bütün bedensel işleri robotlar ve yapay zeka yapmaya başladı.İnsana artık Tasarım Sanat ve Mühendislik işi düşüyor.Bunlar içinde matetmatik zekası gerekiyor onun için ne gerekiyor iyi ve kaliteli eğitim gerekiyor.Beyinsiz topluluklarda ise Odin havadab ekmek fırlatır sanane diyor belki çocuğuma Zeus bakacak falan diyor hayır kardeşim senin çocuğuna bu Dünyada kimse bakmayacak iyi yetiştirmessen Topluma ya bela olucak yada intihar edicek yada sokaklarda açlıktan geberip hayata sisteme isyan edicek. O yüzden aklını kullan yeterli güce sahip değilseniz çocuk yapmak zorunda değilsiniz.Yapmayın yaptırmayın.Bırakın durumu olanlar yapsın çocuğunu iyi yetiştirecek güce sahip olanlar yapsın.Bu Dünyanın fazla insana ihtayacı kalmadı.Kaynaklar sınırlı ve tükeniyor.Sadece güçlü olanlar yaşayabilicek bunu o beyninize sokun kabullenim gerçekleri.
  • TÜM ACILARI DERHAL DURDURABİLİRİZ


    YOU CAN END THIS BECOME AN ANTINATALIST

  • 4500 maaş alıyorum ev kiram yok. Asgari alıp bir de kira ödeyip nasıl çocuk okutuyorlar çok şaşırıyorum gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklı konu kesinlikle katılıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çocuk yapan insanların çoğu yalnızlıklarını gidermek vs için çocuk yapıyor. Hiçbirinin onu adam akıllı yetiştirmek gibi bir derdi yok sadece kendi menfaatlerini düşünüyorlar. O çocuğun geleceği zerre umurlarında değil, ya da umurlarında olduğunu sanıyorlar.


    Evet kardeşim gecekondu evde yaşıyorsun "şükür bugün de aç kalmadım" diyecek durumdasın ama evet çocuğunun geleceğini düşünüyorsun kesinlikle aynen.


    Gidin evcil hayvan alın onla ilgilenin sizin derdiniz çocuk değil ki.

  • Ortadoğu vatandaşlarına nekadar güzel konu açmassın.Dediklerine %100 katılıyorum.Çocuk için ehliyet veya ruhsat gibi birşey şart artık sadece bizim Ülkede değil bütün Dünyada şart.Teknoloji ilerledi bütün bedensel işleri robotlar ve yapay zeka yapmaya başladı.İnsana artık Tasarım Sanat ve Mühendislik işi düşüyor.Bunlar içinde matetmatik zekası gerekiyor onun için ne gerekiyor iyi ve kaliteli eğitim gerekiyor.Beyinsiz topluluklarda ise Odin havadab ekmek fırlatır sanane diyor belki çocuğuma Zeus bakacak falan diyor hayır kardeşim senin çocuğuna bu Dünyada kimse bakmayacak iyi yetiştirmessen Topluma ya bela olucak yada intihar edicek yada sokaklarda açlıktan geberip hayata sisteme isyan edicek. O yüzden aklını kullan yeterli güce sahip değilseniz çocuk yapmak zorunda değilsiniz.Yapmayın yaptırmayın.Bırakın durumu olanlar yapsın çocuğunu iyi yetiştirecek güce sahip olanlar yapsın.Bu Dünyanın fazla insana ihtayacı kalmadı.Kaynaklar sınırlı ve tükeniyor.Sadece güçlü olanlar yaşayabilicek bunu o beyninize sokun kabullenim gerçekleri.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Çocuk iyidir. Ben evde onlarla vakit geçiremediğim günleri eksik sayıyorum.
    Ayrıca bu kötü durumları düzeltme ihtimali sizin çocuklarınızda olacak. Elin mültecisinin çocuğunun memlekete faydası olmayacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çocuk cahil toplumlarda kendini ispatlama aracıdır. Bizde cahil bir toplum olduğumuza göre çocuğa devam.

  • yesil_1 Y kullanıcısına yanıt

    Çocuğunuz onlardan biri olmayabilir ve sonuçlarına katlanacak kişi siz değilseniz, kumar oynamak size düşmez. Ayrıca, o zaman daha kötü olabilirdi, ama bu şimdi iyi olduğu veya bir daha o noktaya gelemeyeceği anlamına gelmez. Şimdi daha az acı çekme, bunun “kabul edilebilir” bir acı seviyesi olduğu anlamına gelmez, çünkü doğan kişi bu şartları kabul etmediği için hiçbir acı kabul edilemez ve koşullar kötüleşirse acı artabilir (ki bu her zaman mümkündür). Hatta insanların borç, düşük ücretler, yeni-sömürgecilik, yetersiz/kötü niyetli liderlik, sivil özgürlüklerin çözülmesi, devlet gözetimi ve kontrolü, hızla artan yaşam maliyetleri gibi farklı şekillerde aynı miktarda veya hatta daha fazla acı çektiğini iddia ediyorum. konut, sivil huzursuzluk, finansal istikrar eksikliği, kurumsal sorumluluk eksikliği, ekonomik kargaşa, çevresel bozulma, 9-5 iş bulma ve işte tutunmanın genel stresi ve monotonluğu vb. illaha Küresel bir savaş veya soykırım olması gerekmez, kitlesel ıstırabın meydana gelmesi için, bunların hepsi yine de olabilir ve bunlar kitlesel ıstıraptır.






    İşlerin daha iyiye gideceğinin garantisi yok ve bu çocuklarımızı almaya zorlamamız gereken bir risk değil. O zamana kadar yaşanacak acılar ve gerçekleşse bile oraya ulaşmak için verilen mücadeleden bahsetmiyorum bile. İyimserliğin kendisinde yanlış bir şey olmasa da, bu felsefeyi, şu anda zararlı olan koşulların kendiliğinden düzeleceği ve bunun yerine tam tersi olabileceği iddiasıyla üremeyi haklı çıkarmak için uygulamamalısınız."

    Daha az göster





  • Eric Theodore Cartman. kullanıcısına yanıt

    Hayat yaşamıyorlar ki, ne bir hobileri oluyor ne sağlıklı beslenebiliyorlar. Şükür ediyorlar, 2021 yılında sefil sayılacak bir hayat yaşadıklarını fark etmeden.

    1. Mirasım şu olacak çocuklarıma 3 dönüm bahçe içinde birer ayrı ev bırakacağım. 20 dönüme kadar tarla ve hayvancılık içinde ayrı yatırım yapmayı planlıyorum. Yağmur suyu depolamayı ve pv tarlayı da dahil edeceğim. Benim çocuklarım isterse tarım hayvancılıkla uğraşsın. Mirasımı şartlı bırakacağım, dışarda yaşamak isteyen dışarda yaşayacak ama o hayatı yaşamak isteyenler için mirastan vazgeçecek. Eğer hepsi bunları satmak isterse satabilecek.
    2. Yeterli gücüm var ve çocuklarımı 1. maddede yazdığım yerde sistemden ayırıyorum. Elektrik, su, ısınma gibi problemleri olmayacak.
    3. Çocuklarımı devlet okuluna göndereceğim ancak eğitimleriyle bizzat ilgilenecek kapasitedeyim. Üniversite okutmayacağım, gerçek anlamda elektrik, makina temel eğitimlerini verip yapabilirlerse özel kaynakçılık, tesfiye torna cnc gibi özel zanaatlara yönlendireceğim.
    4. Bilgisayarda, telefonda, konsolda temin edilir. Yabancı dili öğretecek kapasitemde var, enstrümanda.
    5. 35 yaşımdan sonra anladım ki sadece hayata gelmiş olmak en büyük hediye. Çocuklarım benim en büyük projem. Küçükken severim, büyüyünce yönlendiririm.
    6. Eğitim almak herşey demek değildir. Gezme kısmı da insanın içinde olan birşey. Sen sanıyormusun her avrupalı ergen ülke ülke geziyor ? Gezecek adam bisikletle de gezer, trenlede gezer. Sen Türkiye'de kaç şehir gezdin ?
    7. Mülteciler ayrı sorun, gitmeyeceklerde kabul ama 1. madde ile sistemden ayrılıyorlar.
    8. Herkes hayata sıfırdan başlar. Oğlum oğlan olmuş neylesin malı, oğlum oğlan olmamış yine neylesin malı.
    9. Çocuklara yaşamanın amacını doğru gösterdiğinde bu kaygı olmayacak. Biz hep işsiz kalmakla tehdit edilerek büyüdük. Hayatın anlamıyla tanıştırılmadık, tanıştığımızda ise geç oldu. Ben onlara amaç vereceğim. Mutlu olmak amacı.


    Fikrine katılmayarak, siz çocuk yapmadıkça sizin yerinize yapacak olanlar var. Madem kafanız bu kadar iyi basıyor millete akıl veriyorsunuz siz yapmayın ama başkalarının da işine burnunuzu sokmayın.





  • Hocam endişelerini anlıyorum ve aynı endişeleri inan paylaşıyorum. Ama kendini bilen bilinçli eğitimli insanların çocukları ileride genelde (hepsi diyemem) daha başarılı insanlar oluyorlar. Eğer böyle insanların sayısı daha da azalırsa dediğiniz kötü seneryonun gerçekleşmesi muhtemel. Her ne kadar kötü durumda olsakta bugün bizlerden , yarında bizim yetiştirdiğimiz çocuklardan umudumuzu kesmemek lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yesil_1 Y kullanıcısına yanıt

    o zaman evlatlık alın, acı çeken sen değilsen kumar oynamak sana düşmez.

  • Şu anda var ya bu ülkenin 1 numaralı çözüm reçetesi bu. Hatta bu olmadan yapılacak her iş aslında göstermelik. Ya bu ülkenin 50 sene sonra ne olacağı belli değil, zaten çocuğun sakat kalma, hayatınızı zehir etme ihtimalini geçtim. İlla çocuk sevmek istiyorsanız, çocuk esirgeme kurumunda binlercesi var, ömürleri boyunca aile sevgisi tadamayacak. Niye böylesine büyük bir merhamet gösterme şansı varken, bir ömür bununla gurur duymak varken, bu kötülüğü kendinize yapıyorsunuz? Yazık ya çok yazık. Tek umut merhametli birinin bu ülkenin başına geçmesi. Yoksa bu milletten hiç umudum yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlatlık alma prosedüründe (tam olarak bilmesem de) öncelikle belli bir yaşa kadar çocuğunuzun olmadığının ispatlanöası gerekiyor. Ayrıca evlatlık alsamda artık o benim çocuğumdur. Acısını yine dert ederim.
    Benim anlatmak istediğim bunun bir kumar olmadığı aksine doğru şartlarda yetişirse topluma faydalı olacağıdır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konunun muhatapları zaten ne evlenmeyi nede çocuk yapmayı düşünüyorlar. Bana bu birazda kedi - ciğer mevzusu gibi geliyor. Buradaki genç tayfanın daha kendine güveni yok. Mesuliyet ve sorumluluk alacak yetiyede sahip değiller.Acilan konulardan bunu tastik edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten 3-5 çocuk yapan da Dhlilerdi.. Suriyelilere söylemelisiniz bunları.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antinatalizm tek çıkış yoludur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.