Şimdi Ara

175 55 R15 Kış Lastiği Bulamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum önümüz kış.


    Mitsubishi Space Star araç için kış lastiği arayışına girdim.


    Ancak piyasada yok. Sanıyorum oldukça az aracın kullandığı bu ebat lastiği firmalar, artan döviz fiyatları nedeniyle stokta sermayeyi eritmesin diye ithal etmiyor.


    Yerli firmaların zaten bu ebat üretimi yok.


    Falken'in 4 mevsim lastikleri var. Euroall Season As210


    Kullanan varsa ebat fark etmeksizin bu lastiğin kış performansını değerlendirebilir mi?




  • Şehir neresi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçlarımdan birinde Falken AS 210 kullanıyorum ve memnunum. Lastiğin forumda şöyle bir konusu var:

    falken-as210-dort-mevsim-lastik--135602516


    Yanlış hatırlamıyorsam sizin aracınızın aynısına sahip bir kullanıcı da var. Belki karar vermenize yardımcı olur.

  • Lastikçiler için 205/55/16 hariç herhangi bir çap ile mağazaya girdiğinizde her lastik ara çap oluyor diye düşünüyordum ama sizin durumunuz gerçekten özel. İnternette bakarken bile bir kaç yaz lastiği & dört mevsim hariç lastik yok gibi bir şey. (bir linkte 2016 üretim tarihli bir kış lastiği bulabildim, amazonda ise mevcut kurdan şu an 1000 tl'lik olan lastik başına 800 küsür tl kargo parası istiyorlar.)


    Hakim olduğum bir konu değil (illa ki forumdaşlardan bilenler yardımcı olacaktır) ama jantınıza uyacak bir tık farklı ebata sahip lastikleri, lastik karşılaştırma sitelerinden kabul edilebilir sınırlar dahilinde ise (%2 idi sanıyorum bakılan kriterlere göre) alıp kullanabilirsiniz sanıyorum.


    Spacestar'ı bir ara düşünmüş, bayide incelemiş, fiyat performans olarak hala beğenen muhtemel müşterisi olarak bu problemi öğrenmiş oldum teşekkür ederim. Bayiden aldı iseniz, hatta bayiden almadı iseniz dahi ilinizde bir mitsubishi bayisi var ise arayıp danışmak faydalı olabilir. Kendileri vermiyor/satmıyor ise bile sizi bir satıcıya yönlendirebilirler belki.


    İnşallah probleminiz içinize sinecek/keseye uygun bir şekilde çözülür. Bizleri de haberdar edin ki olası Spacestar değerlendirmesinde kış lastiği meselesini de göz önünde bulunduralım.





  • Önceden Nokian / sava / debica kış lastiği kullanmış daha sonra falken 4 mevsim almış biri olarak sahsi fikrim falken as 210 4 mevsim size Sonderece yeterli gelecektir.

    Bir süre kullandıktan sonra yazında memnun kalacağınızı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 185 55 15 tercih edebilirsiniz. Aynı araca sahibim nokian bu ebatta aldım. %3 sapma ın altında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim.


    Şehir Kırklareli. Bu aracı üniversiteye giden kızımın kullanması için aldım. Ev ile okul arası 12 km. (bu üniversiteleri niye şehrin bu kadar dışına yaparlar hala anlamış değilim.)


    Araç 2015 model intense donanım. Genel olarak çok ama çok memnunuz. Benim 2014 1,6 LPG'li Auris'im var. Space Star benzin ile uzun yolda Auris'ten daha az yakıyor.


    6 havayastığı, ESP dahil güvenlik donanımları "C" sınıfı araçlar seviyesinde. Yağmur ve far sensörü ise pastanın üzerindeki krema gibi. Ama bu lastik olayı biraz can sıktı işte.


    Arabayı geçtiğimiz Mayıs ayında aldığımızda üzerinde 175 65 R15'lik Petlas'lar vardı. Ancak kullanım esnasında hız bariyerlerinden geçerken önden gelen sesin, çamurluğa sürten büyük ebatlı lastikler olduğunu anlayınca internetten yine Falken'in yazlık lastiklerinden alarak bu sorunu çözdüm. Burada bir girdi yapayım. Yaz lastiği olarak 175 55 R15 için hiç bir sıkıntı yok. Hatta orjinal Japon üretimi Falken'lerden inanılmaz memnun kaldım.


    Ama kış lastiği sorun oldu. Yaşadığım şehirde çok aşırı kar yağışı olmuyor. Ayazı ile meşhur. Özellikle sabah okula giderken, yolda kara buz (gizli buzlanma) olacağından eminim. Üniversiteye giden bu yol Kırklareli'ne bağlı Kofçaz ilçesi yolu. İlçe dediysem köyden hallice 3000 nüfuslu ilçe işte. Haliyle fazla trafik olmadığından karayolları tuzlama yapmıyor. Bu koşullarda dört mevsim lastiğin performansını merak ediyorum.


    Single day indirimleri ile 2 adet Falken dört mevsim aldım. Satıcıda sadece 2 tane kalmış. Onları da ben aldım.


    "zzoorroo" forumdaşın bahsettiği ebattan 2 adet arkalar için alabilirim esasında. Çünkü 175 65 R15'lik Petlas'larda sıkıntı ön taraftaydı. Arka çamurluklarda aralık daha fazla. %3'ün altındaki büyüklük sorun yaratmaz sanırım. Bu fikir için gerçekten teşekkür ederim.


    "pileki" forumdaşımın eklediği konuyu da okuyacağım. N11'de dört mevsim Falken'lerden buldum az önce. Konudaki yorumlardan ikna olursam 2 tane daha sipariş verip, dört mevsim olarak değil, kış lastiği olarak kullanacağım bu modeli sanırım. Çünkü Falken Sincera SN832 kodlu yaz lastikleri gerçekten çok güzel.


    @ftymc

    @pileki

    @zzoorroo

    @AtesHırsızı





  • Bu ne güzel bir türkçe dili kullanımıdır ya. uzun zamandır göremiyorduk gözlerimin pası silindi.

  • Hocam ankara olsa hankook bayisi önerecektim, ödemeyi yapınca bir iki güne getiriyorlar ana depodan, çok nadir ebatlar olsa bile. Tabi ki Türkiye'de var ise, sitesinde bir lastik ebatı gözüküyor. İstanbul'da da vardır böyle büyük lastikçiler, arayıp sorup ona göre bir haftasonu gidip taktırıp gelebilirsiniz. Sürücü acemi ise dört mevsim yerine kışlık lastik gizli buzlanma açısından daha güvenli olacaktır. Veya en azından araçta buzlanma uyarısı çıkınca nelere dikkat etmesi gerektiğini öğretmek gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzoorroo kullanıcısına yanıt

    Aynen,


    185 55 R15 + %1.7

    175 60 R15 + %3.0


    İlk ebatta çok ürün var.


    K.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 12 Kasım 2021; 20:54:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • % yüzde sapma ile biraz farklı ebat alın bir şey olmaz

    Şu siteden karşılaştırma yapabilirsiniz

    https://tiresize.com/comparison/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suzuki swift in lastiği 185 ama ben 195 kullanıyorum sıkıntı yok%3 altında sürtme vs bulunmuyor sizde aynı şeyi yapabilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim forumdaşım.


    Şimdi baktım da, siz de benim gibi 2007 girişliymişsiniz.


    Neslimiz tükenmek üzere olduğundan, forumun eski günlerindeki üslubu hemen tanıyoruz.


    Bir çoğumuz ya hesaplarını kapattı, ya da pasif olarak izliyorlar.


    Sağlıkla kalın.

  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

    Tahmin ettiğiniz tespit doğru.


    Kızım, pandemi sürecinde neredeyse 1 seneyi bulan ehliyet alma serüveni yaşadı. Sürücü kursları bir açıldı, bir kapandı. Sınavlar ise apayrı bir konu başlığı olur. Ezcümle 5-6 aylık bir sürücüden bahsediyoruz.


    Dört mevsim Falken'leri dövizin gölgesindeki piyasa şartlarında, 11/11 indirimiyle, uygun denilebilecek bir fiyattan aldım diye düşünüyordum.


    Alternatif olarak 185 55 R15 ölçüsünün çıkması ve bu ebatta ürün yelpazesinin genişliği, açıkçası beni ikilemde bıraktı. Oysaki "Pileki" forumdaşın yönlendirdiği konudaki Falken dört mevsim lastiği yorumları oldukça olumluydu. N11'de bu lastiklerden satan bir kaç dükkan da bulmuştum. Acemi sürücü/kara buz gerçeği nedeniyle kararsız kaldım.


    Alternatif olarak 185 55 R15 ebatında 4 adet kış lastiği alıp, eldeki dört mevsim lastiklerini satabilirim diye düşünüyorum.


    Neyse hala 2 hafta sürem var. Şu kredi kartı hesabı bir kesilsin de, ondan sonra karar vereceğim sanırım.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.