Şimdi Ara

Altyapı sorgulamadaki hata (Superonline)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Altyapı sorgulama yaptığımda Fiber gözüken bina diğer altyapı sorgulama sitelerinde Fttx-v2 olarak gözüküyor. Hangisi doğru anlayamadım, yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bunn cevabını kendin de fiziksel kontrol ile bulabilirsin, yani apartman da internet bağlantı kutularınn olduğu yere inersin, orada normal hat kutusu dışında, üzerinde superonline yazan harici bir kutu var'mı bakarsın, var'sa superonline fiber apartman da mevcut demek olur, biraz anlıyorsan ve kutu varsa da, içini açıp, dairelere ethernet ile mi, yoksa fiber kablolar'la mı gidiyor diye kontrol edersin, gerçi apartman altına kadar fiber geldikten sonra, eve cat kablo ile çıkmasınn çok'ta kötü 1 yanı olamaz herhalde.

  • Conar-XP kullanıcısına yanıt

    fttb başarılı bir sistem değil zaten artık tercih edilmiyor.


    apartmandaki cihazların güçlü olması lazım 20-30 daireyi kaldırabilmesi için. hafta sonları yoğun saatlerde dahada kötüleşiyor.

    online oyunlarda gecikme, ağır sansür, netflix amerikaya bağlanma, cloudflare istanbul yerine romanya kötü routing, cgnat vs bir sürü negatif durum var. benim kullanım deneyimim hiç iyi olmadı. ping düşük ama bir esprisi yok. hız ölçüm sitelerine de özel muamele var yanıltmak için. sol de sözde fiber var bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 8 Kasım 2021; 21:30:37 >
  • PowerPC kullanıcısına yanıt

    Üstad sizin söylediklerinize aynen katılıyorum. Hatta bir tık artırıyorum.


    Kutuyu evinize dahi kursalar, kaliteli hizmet alamazsınız. Zira SOL'ün kendine has yapısı var. Prime timelarda internet var, hız testi sonuçları iyi ama uygulamada internet vanaları kapalı gibi.


    Adamlar ne yapıyor ediyor bilemiyorum tam olarak ama SOL gerçekten gösterdiği hızlara eş değer kaliteyi sunamıyor. 100mbit sabit bile alsanız, yoğun saatlerde hep bir yavaşlık, oyunlarda diğer TR kullanıcılarına göre düşmanı 1 saniye geriden görmek vs. sürekli yaşadığım sorunlar.


    Ben sabah 4 gibi de oyun oynuyorum. İnanın o saatte uçuyorsunuz. SOL'de var bir numara, çıkar kokusu yakında.

  • aynı tespitleri yapan farklı altyapı ve bölgelerdeki kullanıcıların olması güzel. tüm trafiği tcp udp izliyorlar, süzgeçe sokuyorlar bir nevi. torrent mi kullanıyorsun, veya dosya transfer mi ediyorsun ftp sftp, https 443 http 80 trafiği, dosya mı indiriyorsun, upload mı yapıyorsun, yasaklı bir siteye mi girmeye çalıştın, dns sorguları, vpn mi kullanıyorsun (protokol tespiti openvpn wireguard vb) turkcell tv+ rakibi netflix mi kullanıyorsun, iptv mi izliyorsun, twitch yayını mı yapıyorsun, bunları tespit edip trafiği kategori kategori ayırıyorlar.


    tüm bunları yaparken o cihazlarda tcp udp paketlerinin suyu sıkılıyor kimi drop yiyiyor veya adresine ulaşmıyor, en önemlisi %100'ü gecikiyor.


    icmp paketleri süzgeçe girmediği için pinglere bakıp yanılıyorsun. ayrıca ping değerleri senin cihazına ait değil bağlı olduğun cgnat'ın değerleri.

    tracert sonuçlarına bakın cihazlar hep yerel ipli 10.0.0.0 la başlayan adresler, internet'ten bu IP lere doğrudan trafik gönderilemiyor zaten. internete çıktığınız ip adresine ping atın cevap alamazsınız. alın size fiber internet. verdikleri zayıf modemlerle 20-30 mbit arası wifi bağlantısıyla fiber internetin keyfini çıkarın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 10 Kasım 2021; 23:17:47 >




  • Kerros kullanıcısına yanıt

    kokusu çıkacak bir şey yok her şey ortada, 20.000 aboneye hizmet verecek altyapıları var ama yüzbinlerce insana hizmet vermeye çalışıyorlar. Tam bir dolandırıcı firma, ama adı 'super' olup, turkcellin arkasına gizlendiği için insanlara bunu anlatamıyoruz.

  • PowerPC kullanıcısına yanıt

    Hocan CGNAT dışında statik ip'de kullandım. 2 gün kadar bir tık iyi oluyor, sonra yine aynı terane.


    Bence olay CGNAT'ı da aşmış durumda. Bazen şöyle bir şey seziyorum, bir uygulamayı kullanmaya başlıyorum ilk bir saat gayet akıcı bir internet deneyimim oluyor. Ancak uygulamayı kullanmaya devam ettikçe, takılma, anlık droplara rastlamaya başlıyorum.


    belki sizin de dediğiniz gibi belirli bir süre sonunda trafiği kısmaya başlıyorlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.