Şimdi Ara

1 Km uzaklığa HDMI görüntüsü aktarma (HDMI to TCP/IP)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bir proje kapsamında, iş yerindeki güvenlik kamerası kayıt cihazının görüntülerini 1km uzaklıktaki tv ye aktarmak istiyorum, benim görüşüm tv ye bir tane android box takıp internet üzerinden kameranın uygulaması ile izletmekti, fakat iş veren HDMI 1'e basınca evinin güvenlik kameralarını, HDMI 2'ye basınca iş yerinin kameralarını izlemek istiyor. Aşağıdaki cat 6 kablo yerine uzun mesafede (20km) menzili olan Ubiquiti Litebeam AC GEN2 450 Mbps 5 Ghz 2 anten kullansam görüntüyü tv ye aktarabilir miyim?





    1 Km uzaklığa HDMI  görüntüsü aktarma  (HDMI to TCP/IP)







  • işin teknik detayı ve uyumluluğu hakkında bilgim yok ama kötü hava koşullarında müşterin sorun yaşamaz mı? söylediğin aletler kötü hava koşullarından etkileniyor bildiğim kadarı ile uzun masefede kötü hava koşullarında sorun olabilir.

  • 19yusuf05 kullanıcısına yanıt

    Ubiquiti Litebeam AC gen 2 ile hem internet hem kamera görüntüsü aktarıyorum 5km mesafeye, kuralı 2 yıl olmuştur bir kez olsun sorun çıkarmadı, kötü hava koşulları da dahil. Tek merak ettiğim hdmi to tcp/ip convertırda kullanılan cat6 kablo yerine litebeam ac gen2 takıp görüntüyü aktarabilir miyim di, daha önce böyle bir proje yapan varsa fikir almak istemiştim. cihazların siparişlerini verdim gelince dener, burayı editlerim

  • düşündüğün şeyle ilgili olarak internetde benzer bir uygulama görebildin mi acaba? ses ve görüntünün yayını ve alınması işlemine ait formatı, kablosuz iletişime aktarıyorsun. ubiquiti cihazları bu desteğe sahip mi? sonra buffer, bellek olayı var. aktarım esnasında olabilecek ses ve görüntü formatına ait kayıplar nedeniyle olabilecek formata ait bozulmaların yansımaları ne olacak? yani o resimdeki cihazların 7/24 saat çalışması neticesinde meydana gelecek ısınma ve cihazların ömrü ne olur? yani alıcı ve verici olarak ubiquiti yeter mi sence? benim aklım yatmadı bu işe.. ben de merakla bekliyorum o denemeyi.


    eksik olan ve gözden karçırdığın konu, bu aktarma için bence bir yazılıma ve o yazılımında hitap edeceği özel cihazlara ihtiyaç duyacaksın. 1 Km uzaklığa HDMI  görüntüsü aktarma  (HDMI to TCP/IP) 





  • sadece ubnt ile ses ve görüntü aktarmak mümkün değil, arada hdmi to tcip converter kullanıp cat 6 kablo ile 300m kadar aktarım sağlanabiliyor. benim yapmak istediğim transmitter kullanarak bunu kablosuz aktarmak sonuçta transmitter hdmi sinyalini alıp tcp/ip sinyaline çevirip cat6 kablo üzerinden diğer tramsmittere ilettikten sonra, tekrar tcp/ip sinyalini alıp hdmi portuna iletiyor oradan da tv ye görüntüyü aktarabiliyoruz. petrol ofisinde yaptığımız bir projede 123 metreye router üzerinden hmi görüntüsünü tv ye aktarmıştık.


    1 Km uzaklığa HDMI  görüntüsü aktarma  (HDMI to TCP/IP)


    ubnt ve mikrotik uzak mesafelere internet aktarmak son derece başarılı cihazlardır, çoğu baz istasyonlarında bu markalar kullanılır. radyo link olanları ise +50km 1Gbps interneti taşımaktadır. 7/24 çalışsa dahi sorunsuz çalışan cihazlar, sis harici hiç bir hava koşulundan etkilenmiyorlar.

    1 Km uzaklığa HDMI  görüntüsü aktarma  (HDMI to TCP/IP)






    DTECH uzun mesafe 300m 10km 20km 40km 3840*2160 TCP IP alıcı verici ürünler mevcut olmasına rağmen, proje sahibine maliyeti çok yüksek olduğu için bu projeyi rafa kaldırdık. onun yerine dahua dmss uygulaması ile tv den güvenlik kameralarını izlenebilir hale getirdik.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.