Şimdi Ara

Freelancer'lar youtuber kanunundan faydalanabiliyor mu ? (Cimer'e başvurdum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba , internette youtuber kanunu olarak bilinen yeni kanunda yıllık geliri 650 bin tl altı olanlar şirket açmasına , bağ-kur ödemesine , mali müşavir tutmasına gerek olmayacak , gelir vergisi + KDV ödemeyecek, sadece belirlenen banka hesabına düşen gelirinden %15 gelir vergisi kesintisi yapılacak. Bu kanundan freelancer

    2lar da faydalanabiliyor mu ? Faydalanması için hep beraber Cimer'e başvurabilir miyiz. Ben bir metin yazarak istekte bulundum , Lütfen sizler de üşenmeyin , mesaj yollayın.


    Mesajınızı Hazine ve Maliye bakanlığına yollayın.



    İşte metin :


    "Merhaba. 26 Ekim 2021 SALI günü resmi gazetede çıkan "VERGİ USUL KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN" ile ilgili olarak "İnternet ortamındaki sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticilerinin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin elektronik uygulama paylaşım ve satış platformları üzerinden elde ettikleri kazançlar gelir vergisinden müstesnadır." yazmakta ve oluşturulacak banka hesabından %15 oranında gelir vergisi kesimi yapılacağı bildirilmekte.(yıllık 650 bin tl gelire kadar.)


    Acaba bu kanundan Fiverr , Upwork , Bionluk , Freelancer , Toptal gibi freelance iş üretimi platformlarında çalışan , hizmet veren insanlar da yararlanabilmekte mi ?


    Yararlanamıyorlarsa eğer Freelance çalışarak değer ihraç eden , ülkeye döviz ve katma değer girmesini sağlayan bu insanların da yukarıdaki kanundan faydalanmasını , şirket kurmadan , yüksek gelir vergileri ve KDV ödemeden yalnızca %15 banka hesabından kesinti yapılarak kazancının resmileştirilmesini dilerim.


    Arz ederim. "




    Freelancer'lar youtuber kanunundan faydalanabiliyor mu ? (Cimer'e başvurdum)







  • up!

  • Rastgele kanal açıp ödemeyi YouTube bağışı şeklinde alırsan olabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayir, yararlanamıyor. Google Play, Apple Store, Microsoft Store gibi birkaç büyük ödeme platformuyla anlaşma yapılmış, oradan hareketle böyle bir kolaylık sağlanıyor, meslek erbabına sağlanan genel bir kolaylık değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.