Şimdi Ara

İnternet dolandırıcılığı şikayetinden sonuç alabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Dün sahibinden sitesi üzerinden bir ürün için satıcı ile anlaştım, önce "sahibinden" üzerinden daha sonra "watsapp" üzerinden yazıştık ve parasını eft ile gönderdim. Yazışmaların fotoğraflarını da çekmiştim ne olur ne olmaz diye. Bugün kargolama yapmadı ve son mesajıma da henüz cevap vermedi. Muhtemelen ürünü göndermeyecek gibi duruyor. Eğer bir dolandırma söz konusu olursa ne yapabilirim, bir avukatla mı görüşmem gerekir yoksa kendim gidip şikayette bulunsam sonuç alabilir miyim, nasıl bir süreç olur paramı kurtarabilir miyim ? Satıcının adı ve soyadı var, telefonu var, yazışmaların fotoğrafları da var.




  • Hocam hemen dekontun, WhatsApp ve sahibinden konuşmalarının çıktısını al bulunduğun ilde müracaat savcılığına suç duyurusunda bulun. Sonuç alman çok uzun sürer ancak sonuç alırsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savcılığa şikayet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi için teşekkürler. Satıcı Cumartesi kargo yapacağını söyleyip yapmamıştı, Daha sonra mesajıma dönüş yaptı Pazartesi göndereceğini söyledi, bugün de hala ses yok. Bugün de kargolamassa dediğiniz gibi tüm yazışmaların çıktısını alıp savcılığa gideceğim

  • Geçmiş olsun, aynı şey benim başıma da geldi. GoPro 10 için para gönderdim, kargo yapacağını söyledi, bir kaç gün geçip te kargo yapmayınca whatsapp'tan ya ürünü ya da paramı geri gönder dedim, mesajları okudu ama geri dönmedi. Ben de ürünü veya paramı iade etmediğin için savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı yazdım, mesajı okuduktan sonra beni engelledi, telefonlarımı meşgule attı. 3.11.2021 tarihinde elimdeki belgelerle savcılığa başvurdum, beklemedeyim.

  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Kargonuz geldi mi, gelmediyse suç duyurusunda bulundunuz mu?

  • agandon A kullanıcısına yanıt

    Kargoyu gönderdi. Pazartesi gün içinde hiç yazmayınca dolandırılacağımdan emin gibiydim yazışmaları çıktısını hazırlamaya da başlamıştım ki o günün akşamında kargolamış. Ürün elime de ulaştı neyseki bir dolandırılma olayı yaşanmadı. Size de geçmiş olsun okudum mesajınızı. İnternetten araştırma yapmıştım yukarıdaki arkadaşların da söylediği gibi süreç uzun sürüyormuş 4-5 ay bezen 8-9 ay ama sonunda mutlaka sonuç alınıyomuş.

  • Güzel haber, geçmiş olsun, darısı başımıza artık.

  • bu ne uyanıklık , ne cambazlık ne sahtekarlık. gecen gün donanım haber ikinci el kısmına, sahıbınden com sitesine bir göz attım.satıcıların hepsi ..önce para,sonra kargo demişler. satıcılar çok duzgyn alıclar sahtekar öylemi.

    bir defa denemem oldu,satıcıya telep ettiğin parasınının yarısını gönderirim,sonrası urunu alıca şeklınde. tabi satıcı kabul etmedi.

    önce para işine asla girmem..

  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt

    ürünü teslim alırken ödeme seçeneği yok mu? yalnız bu sefer de karşı taraf ürünü almaktan vazgeçince gönderi ücreti vermek var diyen çıkabilir. galiba sistemsizlik tam bize göre. bu işi bile gönül rahatlığı ile yapamıyoruz.  

  • bankaya para yolladıysan sorun yok ,sonuç alırsın.

  • agandon A kullanıcısına yanıt

    Sahibinden, letgo, facebook market üzerinden gopro ürünlerini piyasa fiyatının altında hatta amerika fiyatının bile altında fiyatla ilan koyan dolandırıcılar çok var, her gördüğümü direk şikayet ediyorum ama pek fayda etmiyor maalesef...


    Bu sitelerden alış veriş yapacaksanız aynı şehirden elden alım satım yapmak en iyisi, bu dolandırıcıların yöntemi belli, ürünü cazip fiyatla satışa koyarlar, bulundukları yer mutlaka anadoluda bir şehirdir ve de o şehrin merkezi de değil uzak bir köyüdür böylece benim o şehirde akrabam var o gelsin baksın ürüne tamam derse parayı göndereyim o da ürünü alsın deme şansını asgariye indirirler, yine de bir tanıdık var o köyde dersen o zaman da tamam gelsin der ve senin numaralarını engeller.

  • Sonuç almak çok uzun sürüyor ama internet dolandırıcılığının cezaları çok ağır.
    Tazminat değerleri de çok yüksek. Bir an önce başvur başkalarının canını yakamasın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maliyeti yüksek olan ürünlerin parasını ilk göndermeyin bu bildiğin dolandırılmaya yer aramaktır. Sahibinden alacaksanız GeT/Param Güvende açmasını isteyin, yakınsa işlek bir yerde yüz yüze görüşün bir arkadaşınızı alıp, oda olmazsa Gittigidiyor, Hepsiburada vb.. yerden almaya çalışın. Ayriyetten bu tür dolandırıcılıklar mahkemede her zaman olumlu sonuçlanmıyor, mahkemeye verseniz bile 6-12 ay sürüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _BlackShadow -- 10 Nisan 2022; 21:35:51 >
  • Bu davalar çok uzun zaman sürüyor. Fakat sonucunda paranı da alırsın ve satıcının hakkında işlem de başlatırlar.

  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Abi bu tür firma olmayan kişilere yüksek meblağ para göndermeyin. Hem kendi kafanızı ağrıtır ınız hem de kolluk kuvvetini boşa yorarsınız internette binlerce alışverişim oldu. Kişinin profilini incelerim. Yorumlara bakarım. Yalan söylüyor mu bakarım. Buna rağmen pahalı ürün almam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yürüyenmerdiven kullanıcısına yanıt

    tam olarak böyle



    Benim başıma geldiğinde adamı 5 sene sonra yakalayıp hapse attılar. Ben bile çok şaşırdım. Adalet yavaş işledi ama yerini buldu.

  • Bende www.flexi-turkey diye bir site tarafından dolandırıldım.Kesinlikle bu siteye üye olup işlem yapmayın.Yurtdışı kaynaklı bir site bana ulaşan çok mağdur var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiyede öyle olaylar dönüyor ki bizim burada kanımız donuyor. Misal basit bir şey anlatayım.

    Erhan adlı arkadaşımın başına gelen bu olayda adama diyorlar ki enpara hesabını bize kirala biz kullanacak sana da her ay 30 bin lira para vercez. Adam da kabul etmiş. Adama 2 yıl sonra bir şikayetler geliyor her hafta karakolda. Meğersem adamın hesabını dolandırıcılık için kullanmışlar. Sürekli açık hat alıp sahibinden üzerinden letgodan falan ürün satmışlar fakat bu ürünler gerçek değil alıcıları dolandırmışlar. Enpara hesabı da arkadaşın üzerine kayıtlı olunca hukuk da maalesef sistem olarak mal olduğu için bütün her şey arkadaşın üzerine kalıyor. Yaklaşık 35 den fazla şikayet gelmiş. Şuan yurtdışına çıkmanın planlarını yapıyor mecburi olarak.

    Ne demişler. Bedava peynir fare kapanında...


    Kimseye hesabınızı teslim etmeyin.

  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt

    hocam mal sahipliği bir hak olduğu için alan kişi satın alma talebiyle gelmesinden dolayı bu çok doğal bir yaklaşım, forumda da referans sistemi bu yüzden var

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.