Şimdi Ara

Sahibinden Param Güvende Ürün Satacaklar Bir Daha Düşünsün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sahibinden param güvende ile 775 pin anakart sattım ürün bedeli 250 TL. Ürün alıcıya ulaştıktan sonra otomatik onaya 4 saat kala alıcı ürüne iade talet etti ve ürün bugün elime ulaştı.


    Ürün çalışmıyor. Satıcıya sordugumda bu işlerden anlamadıgını arkadaşının ugraştıgını usb çalışmıyor diye bilgisayarcıya götürdügünü orda çalışmadıgını yazdı. Böyle ddr3 iki tane anakart almışlar ikisinde de aynı olay olmuş ve farklı anakart almışlar öyle çalışmış.


    Ben satmadan önce test edip gönderdigim anakart bana arızalı olarak geri döndü.Anakart start almıyor. Sahibinden bir sebep sormadan alıcıya direk iade hakkı sunuyor. Ürün alıcı tarafından bozulsa,degiştirilse vs geçmiş olsun.


    Sahibinden arayıp durumu anlattıgımda ise whatsapp yazışmalarıda var bana tüketici hakem heyetine başvurmamı söylediler. Başvuru kagıdını onay süresi dolmadan (2 gün) ulaştıracakmışım onlar para iadesini durduracakmış.


    Param güvende ile toplam 18 adet satış yaptım. Arızalı güç kaynagı,sorunlu anakart sattım ama fiyatını ona göre yazdım ve belirttim bu güne kadar hiç bir problem yaşamadım.



    Sizin tek çareniz tüketici hakem heyetine başvurmak oluyor. Sahibinden bu durumda bir şey yapamıyormuş.Alıcı ile aramızda ki yazışmayı söyledim bir şey yapamayız dediler.


    Özetle eger alıcı ürününüze zarar verirse,bozarsa,degiştirirse vs direk sahibinden param güvende ile iade edebiliyor.Alıcı kişi art niyetli çıkarsa sizin saglam ürününüz çöp oluyor. Sahibinden param güvende ile ürün alacaksanız korkmayın her türlü haklısınız. Ama satacaksanız iki kere düşünün.


    Alan kişiye hakkımı helal etmiyorum.Kendisine de yazdım cevap bile veremedi.Kendisi sorunun kendi pclerinde olabilecegini söylüyor ama ücret iadesi söz konusu oldugunda ben ürünü iade ettim diyip sıyrılıyor.



    250 TL ürün için gidip tüketici hakem heyetiyle ugraşmayacagım. Bu konuyu burda açmamın sebebi sahibinden param güvende ile ürün satacak kişiler olabilir göz önünde bulundursunlar.








  • alembizim kullanıcısına yanıt
    Bende hardisk sattım şahıs üzerindeki etiketi sökmüs bozuk hardisk e takmış ve bana tekrar iade etti.Etiketi profesyonelce sökmüs ama seri numarası metale kazınmis ona bir şey yapamamış.
    Bana bozuk diye mesaj çekmiş.Sahibinden biz bir şey yapamayız diyo eşim direkt teslim almış.Kargo firmasına gittim onlarda tutanak tutamayiz emin ol tuttuklarimiz da hiçbir şey olmuyor abi dediler.Millet 750tl için bu çirkin işlere nasıl bulaşır anlamadım.
    Tamamen satıcıya tuzak kuran bir sistem.
  • tekniktime kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. Kargoyu teslim almasanız yada tutanak da tuttursanız bir işe yaramıyor. En fazla o tutanakla tüketici hakem heyetine yada mahkemeye gidip şikayetçi olmanız lazım.


    Bende yaşadıgım olaydan sonra param güvende ile ürün satışını bıraktım. Sahibinden direk aradan sıyrılıyor. Dolapta ve gardrops gibi yerlerde en azından alıcıya iade nedenini soruyorlar. Sahibinden direk sorgusuz sualsiz iadeye izin veriyor.


    Dolap ve gardrops alacak kişinin profiline bakıyorum eger elektronik ürün alıyorsa ona göre kargoluyorum. Hd5670 ekran kartım var sahibinden ilan koydum param güvende ile almak isteyen oldu satmadım mesela.



    750 TL için ugraşmaya degmez.Şikayetvara felanda yazın en azından ürün satacaklar görsün.


    Bu tarz insanlara denk geldikçe her yerde canınız sıkılıyor ama sahibinden de cirit atıyor bu tarz kişiler.

  • Sahibinden türkiyenin en büyük dolandırıcısı firmasıdır. İnanmazanız şikayetvara girin 2023 yılının ilk üç ayında gelen şikayetleri bakın.


    Başımdan geçen olayı anlatayım. Aracım AUDİ ilan açıcam 500tl ilan ücreti ödeyip ilan açıyorum bir bakmışım BMW kategorisinde ilan açmışım. Yalnış kategoride ilan açmışım. İnsanlık hali yalnış yapmışım. Kategoriyi değiştirmek istiyorum değiştiremiyorum. Aradan 10 dakika geçmiş müşteri hizmetlerini arıyorum Yalnış kategoride ilan açtım diyorum Üzgünüm kategori değiştiremezsin. O zaman ilanı kaldırın paramı iade edin. Onuda yapamayız. eee ne olucak yapacak birşey yok. Neyse paramız yanmasın ilan bmw bölümünde dursun audi diye aratan olursa ilanımı görsün. Sonra ne oldu peki bir gün sonra sahibinden yalnış kategoride ilan açtığım için ilanımı yayından kaldırdı. Paramıda iade etmedi. Bir saniyelik dalgınlık 500 tl me mal oldu.


    Şimdi dürüst olalım mahallenizdeki esnaf buna benzer birşey yapsa mekanını basarsınız hakkınızı ararsınız. Ama böyle büyük firmalar yapsa kimsenin gıkı çıkmaz. Benim duruma benzer binlerce insan var parasını kaptıran.





  • Bir form doldurup ilgili kanıtları, evrakları dosyaya ekleyip thh'ye veriyorsun olay bitiyor. Gerisi onlara kalıyor. İnanılmaz kolay bir süreç ama siz bilirsiniz. Bu kendini kurnaz sananlara haddini bildirmek gerekiyor.


    Neyse konuya gelecek olursak bir şey satarken hiçbir platforma güvenmeyin. Neredeyse hepsi alıcı her türlü haklıdır felsefesinde.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.