Şimdi Ara

Çizim tableti önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizce bu iki seçenek arasından hangisi alınabilir ? Amacım illüstrasyon için kullanmak ve daha yeni başlayacağım bu yüzden çok teferruatlı, pahalı şeylerin lüzumu yok.


    https://www.hepsiburada.com/one-by-wacom-medium-10-9-x-7-4inc-yuksek-hassasiyetli-grafik-tablet-ctl-672-p-HBV00000HGSFV


    https://www.hepsiburada.com/xp-pen-star-06c-yuksek-hassasiyetli-10-6-grafik-tablet-p-HBV00000AJUG5


    https://www.hepsiburada.com/huion-%C4%B1nspiroy-h640p-grafik-cizim-tablet-p-HBV00000NZFIA




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 5 Kasım 2021; 11:44:17 >







  • Tavsiyem direkt Wacom marka alman. Alıp kullanmaya başlayınca anlarsınız, bütün çizim programlarının direkt Wacom ile uyumluluğu oluyor. Hatta Ubuntu işletim sisteminde bile Wacom ile uyumluluk var. Hatta bazı programlarda Wacom ve tablet olarak ayrı seçenek bile olabiliyor. O yüzden şiddetle Wacom tavsiye ederim. Ayrıca Wacom içinde hazır lisanslı çizim programıyla beraber geliyor ama sizin attığınızda dahili bir program yer almıyormuş baktım şimdi. Linkini attığınız Wacom en basit modeli ama boyuttan kurtarıyor. Bende Wacon Intuos Small var. Bana yeterli geliyor. Çok uzun çizgilerle çalışanlar için sıkıntı yaratacak bir boyut olur. Ama dediğim gibi sizin linkini attığınız orta boy, dediğim sıkıntıyı yaşamazsınız.


    Tuşlara gelecek olursak benimki eski nesil intuoslardan. Butonlar yan yana dizilmiş değil de 2 tane solda, 2 tane sağda. Sağ el ile kalem tuttuğum için sağdaki tuşları kullanmak pek pratik olmuyor. Zaten çizim sırasında 2 tuşu kullanmamış oluyorum. O yüzden hiç tuş olmasa da olur bence. Zaten kalem üzerinde de 2 tuş var. Onlar daha rahat.


    Dokunmatik var mı yok mu bakmadım ama uyumlu programlarda dokunmatiğe gerek kalmıyor zaten. Klavyeden atadığınız bir tuşa basılı tutup kalem ile rotate yapmak da çok pratik oluyor. Bende mouse kullanımına bağlı bilek ağrıları olduğu için arada mouse kullanmamak için direkt dokunmatik ile tableti kullanıyorum. Onun dışında çok aşırı bir faydası yok bence. Bir de bazı tabletler yanında eldiven veriyor ama çok saçma geliyor bana. Zaten dokunmatik yoksa eldivene niye ihtiyaç var. Ya da dokunmatik varsa kalemin dokunması ile parmağın dokunmasını ayırt edememesi çok saçma. O yüzden eldiven olayını hiç anlayamıyorum. Hani eli rahat kaydırsın deseler o zaman tablet yüzeyini ona göre tasarlasınlar. O yüzden Wacomda eldiven yok ve ihtiyaç da yok zaten.





  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Hocam peki bu alınabilir mi ?

    https://www.hepsiburada.com/wacom-intuos-small-7-87-x-6-3inc-4096-seviye-grafik-tablet-ctl-4100k-n-win-mac-android-uyumlu-corel-yazilim-hediyelidir-p-HBV00000CC31Y


    daha yeni ve kaliteli bir modele benziyor hem çizim uygulaması da var yanında fakat boyutu beni düşündürüyor. Benim çalışma yapmak istediğim alanları biliyorsunuz daha önce konusunu açmıştım buraya. Onun için yeterli bir boyut olur mu bu sizce





  • One by wacom diyecektim kendimde kullaniyorum.
    Linkini zaten sen atmissin.
  • MegaWindows kullanıcısına yanıt

    Boyut olarak bana yetiyor. Sadece dar alanda kalmış oluyorsunuz. Ama diğeri de kalite olarak aynıdır. Sadece tuşları, dokunmatiği ve yanında gelen programı yok. Aslında kullandığınız monitör büyükse grafik tabletin de büyük olması daha iyi oluyor. Sonuçta tablet alanı monitorün tamamını temsil ediyor. Muhtemelen One modelini alsanız da pişman olmazsınız. Program da ya kırık kullanırsınız ya da açık kaynaklılara yönelirsiniz. Ben henüz hiç kırık program kullanma ihtiyacı duymadım. Boyama yapacaksam Painter Essentials (intuos ile geliyor) kullanıyorum, eğitim vereceksem MyPaint (açık kaynak) kullanıyorum. Öncesinde Sketchbook kullanıyordum ama onu başka firma almış ve artık PC üzerinde ücretsiz değil. İlastrasyon için Sketchbook güzel oluyor aslında. Vektörel çizim için de açık kaynak program Inkscape var. Açık kaynak programların hiçbirinde tablet uyumluluğu olmuyor bu arada. O yüzden intuos modeline pek gerek kalmıyor eğer açık kaynak progroramlarda çalışacaksanız.





  • cübbeli mehmet kullanıcısına yanıt

    Hocam illüstrasyon için mi kullanıyorsunuz acaba ?

  • MegaWindows kullanıcısına yanıt

    Gorsel iletisim tasarim ogrencisiyim.

    Her sey icin kullaniyorum illustrasyonda dahil.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam her defasında uzun uzun yazıyorsun monitör küçük aslında 15.6 inç bir dizüstü bilgisayar işte. Tekrar teşekkürler

  • cübbeli mehmet kullanıcısına yanıt

    Hocam şu konuya davet ediyorum sizi o halde. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tablet konusundaki tavsiyeniz için de çok teşekkür ederim


    https://forum.donanimhaber.com/kendimi-gelistirmek-istedigim-bir-konu-var--150891540




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 5 Kasım 2021; 15:26:21 >
  • MegaWindows kullanıcısına yanıt

    Dizüstü ise Intuos Small da alabilirsiniz. Ben ilk dizüstünde başlamıştım. Çok sonralarda masaüstüne geçip monitörü de 24" alınca anca o zaman dedim tablet biraz küçük mü acaba diye. Bu arada Wacom'un kendi sitesinden baktım tekrar. Yanlış anlamadıysam Intuos serisi ile beraber verdiği yazılımları süreli olarak veriyor. Benim zamanımda kalıcı lisans veriyordu. Şimdi Painter Essentials ve Aftershot Pro için 3 aylık, Clip Studio Paint Pro için de 2 yıllık lisans veriyormuş. Size Clip Studio Paint Pro lazım olur. 2 yıl az değil ama biraz düşündürücü. Aslında Logitech K380 tarzı ufak bir klavye ile Wacom One güzel gider. Tablette herhangi bir tuş olmadığı için bütün kısayolları klavye üzerinden kullanırsınız. Ben MyPaint ile öyle kullanıyorum. Sol elimle klavyeyi, sağ elimle de kalemi kullanıyorum; çok efektif oluyor. O yüzden küçük bir klavye varsa eğer hiç tablet üzerinde butona falan gerek olmuyor. Mypaint ile dokunmatik uyumu da yok zaten. Bir de donanıma ve yazılıma çok kafa yormamak lazım. Bir ara sürekli Youtube üzerinden çizim videoları izliyordum. Elemanın biri GIMP üzerinde direkt mouse ile çizip boyuyor. Hani yapmak istedikten sonra her türlü yapılıyor yani.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.