Şimdi Ara

5000xt yada 6000 olarak adlandırılacak yeni seri ryzenlar ocak ayı sonunda bekleniyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • videocardz.com
    AMD Ryzen 6000 desktop series support coming to Project Hydra OC tool this month - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-6000-desktop-series-support-is-coming-to-project-hydra-oc-tool-this-month

    Haber bu linkte arkadaşlar. Konuya ek olarak tek gelişme 3D-vcache yönünden olmayacaktır diye düşünüyorum. Çünkü hali hazırda b2 revizyonu ryzen 5000 ler normal sürümden ciddi miktarda az güç harcayıp çok az daha fazla performans verebiliyor.




  • Hail Hydra! bu ne ya marvel'e bağladık. 


    CTR'ye curve optimizer gelecek diyorduk yalan olmuştu çünkü adam ona özel program yazmış.pro non pro geyiğinden programın paralı sürümünün de olduğunu anlıyoruz tabi bu keleği yaparsa bu kadar ryzenciye rus hemşerileri tarafından bi ayar geçilir diye düşünüyorum.

  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    Daha önce xt takısı ile çıkan işlemcilerin fiyatlarının arttığını görmüştük. Şimdi ise fiyat artmaz rekabet kızışır ise alırım bi dal 5x00 xt

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı dostu AMD fiyatları indirir ya ne olacak ki anakart soğutucu ram vs değiştirmekle uğraşmak istemiyorum zaten 5bin serisinde ilk defa eli ayağı tutan işlemci çıkardılar onu da dünya paraya sattılar yeter diyip Allah bereket versin diyip fiyat indirimine gitmeleri lazım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    Aynen kullanıcı dostu lütfen forumu iyi takip edin amd kullanıcı dostu tek firmadır intel sobadır amd kullanıcı dostu fiyuuuuu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle AMD çok güzel işler çıkartıp kendisini çok güzel yeniledi bunu tebrik etmek gerekir. Ve hali hazırda 3600 ile yoluna devam eden bir kullanıcı olarak şunu demek istiyorum.
    AMD nin Ryzen hamlesi olmasa inteli bu derece zorlamasalar belki de denildiği gibi intel +%5-10 performans artırarak serilerine devam edecekti. İşlemci teknolojisinin bu denli gelişmesine ön ayak olan AMD dir herhalde. Tabi intelin tekel olduğu dönemin sorumlusu da AMD dir. Kimse kimseyi dürtmez rekabet olmaz ise teknoloji yerinde sayar hatta hemen hemen her kulvarda böyle olur diye düşünüyorum.
    Zaman Lisa ablamızın sazı eline alma zamanı. Patron çıldırdı diyip 5bin serisinin fiyatlarının normale dönmesi gerekiyor. 200 dolar altında 5600x ya da yeni çıkarılacağı söylenen xt takılı bir işlemci görürsem alırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 4 Kasım 2021; 14:6:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt

    şimdi hocam 5000 serisi intel zayıf vuralım parayı diye pahalı çıkmadı.abartı bir üretim maliyeti ya da yeni mimarinin parasını çıkaralım da değil genelde.neden pahalı çünkü adamlar oyun için çıkarıyoruz dediler ve hakkaten oyunda para ediyor.bizim ön yargımız ben dahil x6 işlemci para etmez şeklinde olup böyle bir işlemci çıkınca bir sene oldu hala alırım diyenler var ama hala pahalı geliyor bize çünkü kur yoksa coniye o kadar koymuyor biz de gördük dolar düşünce 2300 liraları ki alınır bu paralara.neden alınır x8 olanı alınmaz o alet deli ısınıyor ve 5900x 5950x daha çok iş için daha verimli modeller.2k'da 3090 kullanıyorsanız 5600x yetiyor hocam yani burada kopuyor 5800x de olsa 5900x 5950x de olsa aynı fps'yi veriyor bu adam da hep bunu diyor diyenler olur ama bu zaten olay oyun için almıyor musun alıyorsun piyasanın en güçlü kartı 5000 serisinin her modeline karşı zayıf kalıp gpu limiti veriyor mu veriyor o zaman 5600x pahalı değil kuvvetli kart düşünenler için.3080 ile 11700k kullanıyorum bu da güçlü ve rise tomb raider benchleri yapıyoruz başka arkadaşlar da katılıyor aynı kart ya da 5000 işlemciyle pm'den ama ben adamların sonuçları atmıyorum çünkü derdim inteli gömmek değil ram sorunum var benim intelde nasıl çözerim diye bakıyorum ama 5000 serisi min fpslerde ki min fps konulu açtım zaten biraz aşağıda bakın daha iyi 11700k'dan ama ona da normal diyorum ram sorununu çözemediğimiz için.11700k dediğin kaç para 5600x kaç para işte bu gözle bakmadık biz ilk çıkarken.git 5900x al gene aynı fps'yi alacan var incelemeleri bu sefer koymayacam resimleri hepsi ip gibi aynı fps 5000 serisinin.





  • Hocam ben ryzen 5 haricinde hiç düşünmedim zaten. 5 7 9 arasında +çekirdek farkından başka pek birşey yok benim için. 1000, 2000, 3000 serilerinde AMD fiyatı hep aynı tuttu ve bu takdir edilmesi gereken bir hareket bence. 5000 serisinde aynı fiyat politikasına devam etse kötü mü olurdu? Bizler açısından olmazdı. Hatta ben hep 200 dolarlık işlemci alıyorum der alırdım

    He zaten AMD nin "biz kullanıcı dostuyuz" "ilelebet 200 dolara 6/12 işlemci satacağız" diye bir politikaları yoktu.

    5600x in 300 dolara satılmasını anlıyorum ama genel olarak bakınca ryzen 5lerin 200 dolardan 300 dolara yükselmesi bana saçma geliyor.

    Tek katılmadığım nokta şu hocam
    Coniler bizler gibi zam kur vs bilmedikleri görmedikleri için böyle fiyat artışlarına bizden çok daha fazla tepki veriyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt

    son dediğin için diyorum yatıracan dövecen ıslak odunla bunları.


    5600x mi tercih ettin eyw ama 5600x'e mi paran yetti hiç üzülme çünkü oyun içinse daha pahalısını alsan daha pahalısını almış olacaktın bunu genel söylüyorum sana değil.


    şimdi aldık tercihen ya da mecburen 5600x işlemcimizi fiyatı biraz spekülatif ama buna bi anakart ram uyduralım.


    msi tomahawk max b450 alalım mesela olur mu olur kaç para bakıyoruz 1056 liraymış kampanya indirim falan yok bodoslama bakıyoruz.


    ram de alalım 2x8 3600 o da 1114 liraymış balistik.


    işlemciye 3200 anakart işlemciye de 2200 lira verdik 5400 lira.



    bunu niye hesapladım ben görmeden söyledim de sanırsam dediğim gibi olacak bu alder incelemeleri.4000 küsüre ddr5, kaç bine anakart işlemcinin kendisi de pahalı olsa bi kıyaslamanı rica ediyorum neye ne kadar para veriyorsun ve kaç fps'den sonra 5600x'e kaç fps fark atıyor?





  • Kim ne derse desin b450 anakart büyük nimet
    Micron e-die bellekler de öyle

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.