Şimdi Ara

IMEI Kayıt İşlemlerine ve Fiyatlandırılmasına Düzenleme Getirilmesini Talep Ediyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
3
Favori
13.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkemiz de son dönemlerde cep telefonları IMEI kayıt üzerinde sıradan bir vatandaşın ödeyebileceği miktarın çok üzerinde harç bedeli talep edilmektedir. 2021 yılı itibariyle 2006,20 TL olan kayıt harç bedeli birçok tüketicinin, kaçak, kayıtsız telefon kullanmasına hatta yasa dışı yollarla kayıt yaptırıp kullanmasına sebep olmaktadır.


    Taleplerimiz:


    Pasaport ile giriş yine zorunlu olsun fakat kişi cihazı 3-5 ay kullandıktan sonra satmak isterse önüne bir engel koyulmasın. Sonuçta harç ücretini yatırıyor.


    • Kayıt harç bedelinin kaldırılması veya indirime gidilmesi. Artan kur dolayısıyla zaten cep telefonu fiyatları iki katına çıkmışken bu denli bir kayıt harcı alınmasını doğru bulmuyoruz.


    2021 yılı itibariyle diğer ülkelere kıyasla sadece kendi ülkemizde bu kadar fazla kayıt harcı alınmasının doğru bulunmadığını bir kez daha belirtmek isteriz.


    Not: İthalatçılar kayıt ücretini çok cüzi bir miktar olarak ödüyorlar fakat onlardan farklı vergiler daha alınıyormuş. Bunu bilmiyordum, öğrenmiş oldum.



    KKTC'de bu iş nasıl uygulanıyor dersiniz..



    KKTC'de ücretler:


    iv. Ücret Dekontu: MCKS kayıt ücretinin ödendiğini gösteren belgedir. Aşağıda bilgileri verilen bankalardan ödemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Açıklama bilgisi olarak cihazınıza ait IMEI numarasının belirtilmesi yeterlidir. Bir adet cihaz kayıt ücreti KDV dahil 7,52 TL’dir.


    Öğrencilere özel: KKTC’de yüksek öğrenim eğitimi alan T.C. ve diğer ülke öğrencileri için gümrük indirimi yapılmıştır. Kriterlere uygun olan öğrenciler 2 yılda bir defaya mahsus olmak üzere cihazın gümrük ücretini 100 TL olarak ödeyerek bu gümrük indiriminden faydalanabilecektir.

    Diğer aboneler için: Cihazlara KKTC Gümrük Mevzuatı uyarınca gümrük tarifesi uygulanır.



    Kayıtsız-Kaçak Cihazlara ait Kayıt Süreci

    • Başvuru için gerekli evraklar aşağıda belirtilmiştir:
    1. Dilekçe (Başvuru sırasında doldurulacaktır)
    2. MCKS kaydı yapılacak IMEI’li cihaz
    3. Kimlik Kartı aslı (KKTC ve TC Vatandaşları için), Pasaport (Yabancı Uyruklular İçin)
    4. Öğrenci belgesi aslı ( KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından onaylanmış ve  faal olan Üniversitelerin, Ön lisans, Lisans ve Yüksek Lisans programları altında eğitim görenler tarafından sunulacaktır.)
    5. Teknik uygunluğu geçerli olan cihaza ait cihaz kayıt ücreti ödenecektir. Kayıt biriminde nakit kabul edilmemektedir.  Banka kartı veya kredi kartı ile kayıt biriminde ödeme yapılabilir veya Bankada Kurum hesabına yatırılabilir. (Banka Hesap Bilgileri kayıt sırasında verilecektir.)
    6. IMEI’li cihaz kayıt ücreti 26.16 TL’dir.

    MCKS kayıt birimindeki işlemin tamamlanması ile cihazınızın kayıt altına alındığına dair evrak, fatura ve makbuzunuz tarafınıza verilir. Bu aşamada cihazınıza ait kayıt süreci tamamlanmış olmaz.

    MCKS kayıt biriminden alınan evrak ile birlikte MCKS Kayıt Birimi içerisinde bulunan Gümrük personeline cihazın gümrük vergisi ödenmelidir. Ödenecek vergi sırasında aşağıdakilerin ibraz edilmesi gerekmektedir:

    1. Kayıt edilen IMEI’li cihaz
    2. Kimlik Kartı (KKTC ve TC Vatandaşları İçin), Pasaport (Yabancı Uyruklular İçin)
    3. MCKS kayıt biriminden alınan evraklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcat67 -- 3 Kasım 2021; 21:22:6 >



  • bu hükümetten çok beklersin.


    her gün yeni zam haberi ile uyandığın ülkede böyle bir şeye indirim gelmesi imkansız.


    ocaktan itibaren 2600 tl falan olur diye bekliyorum.


    işin en komik tarafı, hadi bunların hepsini getirdin, tüketicinin anasını ağlattın. ulan getirilmiş, vergisi ödenmiş, kaydedilmiş telefonun SADECE O KİŞİ ÜZERİNE KAYITLI SİM KART İLE KULLANILMASI NEDİR?

    Size dünyanın en trajikomik olayını anlatayım IMEI kayıt ile ilgili başıma gelen ve görün içinde olduğumuz durumun vehametini.


    Ben yurtdışında yaşıyorum ve bulunduğum ülkede oturum iznim var ve gayet doğal olarak bulunduğum ülkeden alıyorum cep telefonumu. Ancak bir de Türkiye hattım var türkcell o da en düşük paketten devam ediyor. Çift simli olan iphone umda zaman zaman Türkcell hattımı aktif etmem gerekebiliyor bir bankayı arayacağım zaman veya nebilim giriş için sms alacağım zaman vs vs.. Fakat gel gör ki cep telefonuma sms geliyor ''IMEINIZ KAYIT DIŞIDIR 60 GÜN İÇİNDE KAPATILACAKTIR'' yav kardeşim , benim tek suçum Türk vatandaşı olmak mı ?


    BTK ile telefon görüşmesinde aramda geçen diyaloğu birebir anlatıyorum şimdi size.


    Ben : Sayın BTK yetkilisi ben Türkiyede yaşamıyorum. Türkiyede ikamet etmiyorum. Yurtdışında çalışıyor ve vergimi yurtdışında veriyorum. Türk vatandaşı olduğumdan doğal olarak Türkiyede zaman zaman giriş yapmam gereken websiteleri veya ödeme yapmam gereken kurumlar olabiliyor (vergi dairesi,banka,belediye vs) ayda 1 kez veya 3-5 ayda bir en fazla sim kartımı aktif ediyorum. Ve gelen smsde 60 gün sonra benim IMEI mi banlayacak olduğunuz yazıyor. Bu nasıl iş , bu nasıl mantık ? Bir yol gösterin..


    BTK Yetkilisi : Efendim anlıyoruz, maduriyetiniz var. Ancak bu konuyla ilgili henüz hiçbir çözümümüz yok. Türkiye hattı kullanmak istiyosranız telefonunuzu Türkiyeden alacaksınız.


    Vallahi de billahi de kendi Vatandaşına bu kadar zulüm eden , zorluk yaşatan başka bir ülke ne gördüm ne duydum.

    Konu sahibi Finlandiya sandı burayı sanırım
    31 aralıkta malum bedel 5000 tl olunca Türkiye olduğunu kabul edecektir muhtmelen..

    İyi şanslar .

    Yönetim değişmeden herhangi bir vergi kaleminde indirim beklemek abesle iştigal.. Hele kaldırılması ultra mantıksız bir talep..

    Yönetimin değişmesini talep etmeniz gerek önce. Sonra yeni yönetime indirim vs talepleri iletilebilir
  • en fazla 1000 tl olması lazım aldığımız telefonlar zaten kur nedeniyle en az 2000 tl

  • İndirim de değil, hiç ücret alınmaması lazım. Tüketici elektroniği bu yahu, iş makinesi ithal etmiyoruz ya.

    Hadi parasını geçtik yurt dışı çıkış giriş istemesi tam eziyet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ona da düzenleme getirirler yakında. Ben 3000 TL diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurdan dolayı dandik telefonun iyisini bile 2500-2800 buluyoruz şaka gibi 😀😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amac zaten milletin bu parayi gorup yurt disindan telefon getirmemesi. vestele opulmenizi istiyor devlet.

  • bence de fıyatlar düşmemeli direk yasaklanmalı türkiyeden cihaz alınsın vergi verilsin buda bize yol su olarak dönsün devletimizden ricam yasaklansın tüm yurt dışı telefonlar kapatılsın

  • çakma imei atıp başkasının telefonunu kapattırmasıda cabası.


    Bende hesap vermelerini istiyorum!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9CAFB864 -- 1 Kasım 2021; 16:22:12 >
  • Eskiden bedavaydı, sonra 15 tl oldu, gelinen nokta ortada.

  • bu hükümetten çok beklersin.


    her gün yeni zam haberi ile uyandığın ülkede böyle bir şeye indirim gelmesi imkansız.


    ocaktan itibaren 2600 tl falan olur diye bekliyorum.


    işin en komik tarafı, hadi bunların hepsini getirdin, tüketicinin anasını ağlattın. ulan getirilmiş, vergisi ödenmiş, kaydedilmiş telefonun SADECE O KİŞİ ÜZERİNE KAYITLI SİM KART İLE KULLANILMASI NEDİR?

  • Her konuya böyle umutsuz bir şekilde yaklaşırsanız hiçbir şeyi düzeltemezsiniz.

  • blackcat67 kullanıcısına yanıt

    AKP iktidardayken bu tarz konularda zerre gelişme olmaz.

  • Bu işi çokta fazla siyasete çekmeye gerek olmadığını düşünüyorum, bizler bir talepte bulunmaya çalışıyoruz. A partisi B partisi fark etmiyor. İşi siyasete çekmemeye gayret gösterelim lütfen.

  • Cari açığı düşürmek için , lüks tüketime giren her türlü malın ithalatını engellemek istiyorlar. Konsol vergisi de bu yüzden geldi.

    Ekonomi 2012 yılına dönmeden bu vergiler kalkmaz daha da ağırları gelir. Siz ne yapmanız gerektiğini bliyorsunuz 2023 de :D

  • bunların derdi millet olsaydı zaten bu zulümü yapmazlardı..hadi anladık yurt dısından sıparısle telefon getıremıyoruz ptt gumrukte el koyuyor da yanımızda getırdıgımız telefonu nıye fahıs ucret verıp kaydettırmeden kullanamıyoruz..bunun sebebını bır yetkılı bana acıklaaybılır mı acaba? bunun adı delı dumrul vergısıdır baska bırsey degıl..fırmalar 1 tl kayıt ucretı verırken vatandastan 2000 tl alınıyor..bunun adı 1 nısan sakasımı acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam da bu fiyatın konulmasının asıl amacı yurt dışından cihaz "getirilmemesi"


    daha da zorluklar var. mesela pasaport kaydını yapan kişi kullanabiliyor sadece...

  • cumhurfatih C kullanıcısına yanıt

    IMEI olayına belirtilen kayıt ücretini veriyorlarmış fakat onlardan da farklı şekilde vergiler alınıyormuş. Bu konuya açıklık getirilmesi lazım, herkesin bilgilenmesi ve bilinçlenmesi gerekiyor. Ayrıca bu vergilendirme daha ne kadar sürecek. Hakikaten bazı ülkelerin çöp diye tanımladığı cep telefonlarına 3-5 katı para ödüyoruz, kaldı ki ömürleri o kadar kısalmaya başladı ki yenisini almak mecburiyetinde bırakıyorlar. Bizim burada kötü bir amaç ve niyetimiz yok, sadece işlerin mümkünse biraz daha kolaylaştırılmasını talep ediyoruz.

  • ben de gecen hafta bır telefon aldım..2000 tl yi akp ye bağışlamak için bekliyorum maalesef... bu kadar sacma sapan bir vergi olamaz....

  • Yılbaşında 3000 lira olur. İndirim beklemek hayal bu durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu istiyorsanız öncelikle bu haraclari getiren siyasi zihniyetin alaşağı edilmesi için aktif çaba harcamanız gerek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.