Şimdi Ara

Akü şarj durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akü nün ne zaman biteceğini öğrenmenin yolu var mı ? Durduk yere yolda bırakmasın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gidip ölçtüreceksin, ustan varsa tanıdığında para almadan da ölçtürür 5-10 dakikalık iş. Tabi nadiren ömrü bitmemiş akü de bozulabilir o tamamen şans işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba çok eski olmayan bir VW ise ve özellik açıksa, arabaya ilk bindiğinizde hiçbirşey yapmadan km sıfırlama tuşuna basılı tutup akü yazısı gelene kadar bekler ve o esnada tuşu bırakırsanız şarj yüzdesini görebiliyorsunuz (%10'luk adımlarla). Öteki türlü, voltmetreniz varsa kendiniz ölçebilirsiniz yoksa yukarıda da denildiği gibi bir yere ölçtüreceksiniz.


    Bende 7 senelik varta akü var. Hala 1sn bile sürmüyor arabayı çalıştırması ama artık %80 den %60'e inmesi 15 gün sürerken artık 1 hafta sürüyor muhtemelen değişmesi gerekiyor artık. Şimdiye kadar ben ne zaman birşeyin artık değişmesi gerektiğini düşünsem yetkili servis bir sonraki bakıma götürdüğümde, değişmesi lazım diyordu o yüzden bunda da gerekiyorsa derler diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 31 Ekim 2021; 18:33:23 >
  • Akü şarj durumu

    Merhaba hocam akü şarjınızı basit bir voltmetre ile yakın değerlerini görebilirsiniz standart fabrika çıkışlı otomobiller kurşun asit akü kullanır en soldaki değerlere bakıcaksınız ki bu değer 12.4-12.7 arası olması gerekir diğer değerler akünüze yavaş yavaş veda etme zamanınız gelmiş demektir

  • kendi aracımın özelinde konuşursam (linea) akü biteceği zaman marşa bastığınızda normal çalışsa da airbag ve abs gibi elektronik hatalar verir, airbaglari kontrol ettirin yazar. oradan anlayacaksınız ki akü gidici.


    5 sene önce aynısı olunca hemen değiştirmiştim, geçenlerde yine aynısı olunca hafta sonu değiştiririz dedik, 2 gün geçmeden araç avm otoparkında kaldı marş basmadı. rezil rüsva etti bizi.

  • Bazı arızalarda akünün ömrünü öngörebilmek mümkün olmuyor. İçindeki hücrelerden biri ömrünü bitirdiğinde diğerleri ne kadar iyi olursa olsun araç çalışmıyor. Benim tecrübelerime göre sadece voltaj genelgeçer bir ömür göstergesi değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.