Şimdi Ara

[Daha iyiyim teşekkürler]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
3.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha iyiyim teşekkürler, düşünceleriniz kendime gelmemi sağladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barryallenn -- 3 Kasım 2021; 3:56:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • zeka denilen şey aslında yetiştirilme tarzıyla alakalı çoğunlukla. yani biyolojik olarak derece yapan ile sınavı geçemeyen öğrenci arasında sinaps iletimleri sırasında büyük farklılıklar yok. belli bir yaşa kadar 10 yaş sayısal eğitim doğru verilmezse sonra o çocuğun derece yapması zorlaşıyor.

    konuyu okumadum, popüler konulara girmiş ordan görüp sadece başlığa göre yazıyorum.


    fazla takmayın gençler, bu kadar çalışıp edip üniversite kazanacaksınız ama gidince hocalar sizi okumaktan bıktıracak hale getirecekler. severek yazdığınız bölümden nefret ediyor olacaksınız. hani bu kadar genci çoğunluğunun isteyerek yazdığı bölümlerden soğutmak ayrı bir başarı.

  • Güzel konu ama erken gelmişim biraz yorum yapılsın
    Sonra tekrar gelirim



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı konu up

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben zekanın merakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum en azından verdiğin örnek için. tyt mat çalışmaktan çok sıkılıyorsan gerçekten merak etmediğin ilgilenmediğin içindir ama bu demek değil ki zeki değilsin. iyi olduğun merak ettiğin bir alanı bulduğunda da zeki mi olacaksın? saçma bence. ilgi alanları zeka belirleyicisi değildir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zeka ve merak arasında bir ilişki olduğu doğru. Ama zeki olmak için meraklı olman gereken şeyin tyt mat olduğunu hiç zannetmiyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zeka denilen şey aslında yetiştirilme tarzıyla alakalı çoğunlukla. yani biyolojik olarak derece yapan ile sınavı geçemeyen öğrenci arasında sinaps iletimleri sırasında büyük farklılıklar yok. belli bir yaşa kadar 10 yaş sayısal eğitim doğru verilmezse sonra o çocuğun derece yapması zorlaşıyor.

  • Çok güzel bahane uydurup kendini inandırmışsın hocam, tebrikler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobi edinmeyi deneyin derim benim bir sürü garip hobilerim var ve hobiler uçsuz buçaksız bir bilgi denizi ve merak yuvası


    Etobur bitki besliyorum Sonuç olarak Bitkinin çalışma mekanizması,Latince isimleri, yaşadığı koşullar, tohumdan çıkarmak için Giberellik asit verilmesi gerektiği vb.


    Yılan besliyorum yılanlar hakkındaki bir sürü bilgiyi araştırarak öğrendim


    Bitkili akvaryum sahibiyim Balıkların ve bitkilerin Latince isimleri, gübreleri, iz elementleri, dalga boyları ...


    Daha bir sürü var


    Böyle şeyler kesinlikle Merak duygunuzu geliştirdiğini söyleyebilirim.


    Ders ve merak duygusuna gelecek olursak. Merak duygunuzu canlı tuttuğunuzda dersleri sınav için değil kendiniz için öğreniyorsunuz.


    Ben matematikte her yeni konu öğrendiğimde kullanım alanınlarına bakarım ve derim ki bu hayatımın bir yerinde illaha işe yarar. İşte bu merak duygusu insanı derse daha çok bağlıyor. Boş zamanınızda araştırın girin wikipediye zar tuşu var basın yeni bir bilgi öğrenin.Böylece merak duygunuzu geliştirin.





  • İnsanların ilgilerini neye yatkın olduklarını bulmaları uzun bir süreç ne yazık ki bir iki aylık tercih dönemindeki tercihlerin %90'ı kör tercihtir yani kimse iki video izleyerek asıl mesleğini bulamaz bunu araştırarak görerek tecrübe ederek sağlayabilirsin.Ben mesela gözlem ve çıkarım yapmakta iyi olduğumu düşünüyorum bir şeyin sorunlarını bulup raporlamak geliştirmek gibi yada şehir mimarisi gibi şeylere ilgim var bunun için mesleklere bakıyorum kendimi bu şekilde eğitmeyi düşünüyorum.İnsanların kendilerini bulmaları zorlu çünkü insan kendini yenileyen geliştiren bir canlı her dönemde farklı ilgileri olabilir.

  • Merak dışında umut, gayret, derman da olmalı ve daha neler vardır, anlam birden fazla şeyde. Hepsine, bir kısmına, birine sahip olmakla hiçbirine sahip olamamak insanın hayatını şekillendiriyor. Bu anlamların ne kadarını kontrol edebiliriz veya kontrol edebilir miyiz; bilmiyorum. Bilen yöntemleriyle anlatsın.

  • böyle olan biri maximum en baba çalışmayla 10 bine girer, gerisi yok. lisem 2007de kurulmuş, ilk 30 bin bile çıkmamış sayısalda. adamlar yalvarıyordu çıksın diye, bu sene de çıkmadı.2007'den beri 14 sene ve her sene 200 kişi girse nereden baksan 3000 kişiden sıfır başarı. bu 3000 kişinin sonradan kafası hiç mi yerine gelmez? işte alakası yok, awk her şeyin başı temel. bizim okul birincileri olmuyordu tam, bi o bi bu oluyordu çünkü çalışan adam dönemlik çalışıyordu. 9 10 birincisi istanbulda ebeliğe gitti, 2 sene önce okul birincisi bi cocuk mezuna kalıp hacettepede 300 binlik yere gitti 😠

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onun için çok bi bk olmadığını seziyorsanız adam akıllı bir yere gidin yeter. abi bu sınavın ilk 10 bini sene başlamadan doluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyt mat zekiysen daha rahat halledilir doğru ama pratikle kapatırsın o farkı saf zeka işi olsa mezun senesinde 15-20 net arttıranlar olmazdı

  • Zekanın direkt olarak çalışmaya ilintilenmesinden nefret ediyorum. Zeka önemli ama tamamen değil. Yüzdelik hesaba dahi katamazsınız. Depresyondaki insan zeki de olsa zeka geriliği de olsa aynı şekilde çalışma gücü etkileniyor. Daha masaya oturamadan aklında binlerce düşünce oluyor.


    Ya da bacağı kırık biri zeki diğeri zeka geriliğine sahip insanın arasında dağlar kadar fark yok. Bacağı yüzünden hızlı hareket edemiyor, edemediği için ihtiyaçlarını yerine getiremiyor. Çalışmaya ayırdığı süre daha az oluyor.


    Ek olarak psikolojik açıdan iyi olma hali zekadan daha önemli. Eğer sosyal anlamda güçlü bir çocukluk dönemi geçirdiyseniz düşünce kirliliğiniz daha az olur, gelecek sizin için daha berrak olur. Zeka yalnızca kavrama, yeni şey üretme ile ilintili. Eğer siz geleceği hayal edemiyorsanız zekanız ne olursa olsun çalışmakta zorluk çekersiniz.


    Bu yüzden sınavda derece yapanlara zeki gözüyle bakmaktan ziyade diğer tüm durumları gözden geçirmeniz gerekiyor. Hatta zekanın zarar göstereceği durumlarda var ki erken yaşta hayata karşı daha çok farkındalık oluşturmak daha çok düşünmeye iteceğinden düşünce kirliliği daha çok olacaktır. Gündüz kalkıp sabah namazını kıldıktan sonra Allahım çok şükürler olsun diyip suratınıza soğuk su serpip çalışmaya otursanız emin olun o aşırı zeki insandan daha başarılı olursunuz. Tabi bunları monotonlukla yapmanız gerekiyor zorlamayla değil, inanarak.


    Uzunca yazdım okumak zorunda değilsiniz ama herkes her şeyi biliyor forumda, bari zeka ile ilgili bir şey yazılmış ben de doğru olanı yazayım.





  • Belki de. Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu tespiti yapabilenlerdensen ortalama üstü zekaya sahipsindir zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkesin yazdıklarını az çok okudum.

    Şunu söylemek istiyorum, hayatımda ilgiyle üzerine çalıştığım bir şey yok pek. Sanırım henüz keşfedemedim kendi olayımı, ya da ortalama her konuda dengeli zekası olan biri de olabilirim ve tembelliğime zeki değilim diye bahane de buluyor olabilirim.

    Hepinize açıklamalarınızdan dolayı teşekkür ederim. Bazılarınız beni uyandırdı ve bazı noktaları hatırlamamı sağladı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zeki adam iradesini daha rahat kontrol eder bu da zekayla birleşince iş yapıyor. Iradeli normal adam iradesiz zekiye fark atar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntın korkmaman. Korkmuyorsun. Korku duygun eksik olduğu için motivasyonu hep tatlı şeylerde arıyorsun. Ülkede her şey kötüye gidiyor. Bundan beş yıl sonra karnının doyup doymayacağını biliyor musun? Maddi açıdan özgür olmazsan köleden farksızsın Türkiye'de. Mısır zamanındaki köleler sahipleri tarafından besleniyor, evlendiriliyordu. Bugün bunlardan hiçbiri yok. Ben de meraklı değilim tüm gün matematik çözmeye ama Dünya'ya bir kere geliyorum ve köle olmaya hiç niyetim yok. Eğer her gün makarna yemek, istediğin hiçbir şeyi alamamak, ömür boyu mutsuz olmak senin için sorun değilse matematik çözmene gerek yok zaten.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.