Şimdi Ara

Apple’a, iPhone 12’leri şarj cihazıyla birlikte satmadığı için Çin’de dava açıldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, 2020 yılında EarPods ve şarj cihazlarını iPhone ile birlikte satmayacağını, yalnızca bir USB-C Lightning kablosuyla satacağını duyurmuştu. Bunun sebebi olarak da iklim değişiklikleri ile mücadele kapsamında karbon emisyonlarının azaltılması gösterilmişti. Bu karar dünya çapında tepkiyle karşılaşmıştı. Hatta geçtiğimiz mart ayında Brezilya’da bulunan yetkililer şirkete bu sebeple 2 milyon dolar ceza vermişti.



    Apple’a, iPhone 12’leri şarj cihazıyla birlikte satmadığı için Çin’de dava açıldı



    Vice’ın haberine göre şimdi de Çin’de bulunan beş üniversite öğrencisi, dev şirkete iPhone 12’lere şarj cihazı eklemediği için dava açtı. Öğrenciler davalarında telefonla birlikte verilen USB-C Lightning kablosunun diğer şarj cihazları uyumlu olmadığını, bu yüzden de bir öğrencinin telefonunu, reklamlarda gösterilenin aksine, şarj edemediğini iddia ettiler.



    “Apple’ın atık azaltma gerekçesi bir bahane”



    Davacılar buna ek olarak Apple’ın ‘atık azaltma’ gerekçesine inanmadıklarını, dev şirketin bunu, benzerlerinden daha fazla enerji harcayan MagSafe kablosuz şarj cihazlarının kullanımını artırmak için bir bahane olarak kullandığını söyledi. Öğrenciler Apple’ın kendilerine bir şarj cihazı sağlamasını ve 100 yuan (16 dolar) sözleşme ihlali ücreti ödemesini istiyor.



    Apple’a, iPhone 12’leri şarj cihazıyla birlikte satmadığı için Çin’de dava açıldı



    Dava hâlen devam ediyor. Bu durumun öğrencilere tazminat verilmesine veya Apple’ın bir politika değişikliğine gitmesine sebep olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak Apple’ın ödeme sırasında şarj cihazını bir ‘opsiyon’ olarak sunma ihtimali konuşuluyor. Bu dava, Apple’ın bu kararına olan yönelikleri daha da artırmış durumda. Bu yüzden daha fazla benzer davayı yakında görme ihtimalimiz oldukça yüksek.




    Kaynak:https://www.engadget.com/apple-china-lawsuit-iphone-12-charger-135332411.html?src=rss



  • çinliler abd kadar olamıyorsunuz siz de apple ürünlerine ambargo koyup yaptırım yapın da bir görelim. kominizm kapitalizme karşı. hadi bakam hodri meydan.

  • MarionCobretti kullanıcısına yanıt
    Çin komunist miymiş bir araştırın önce

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 20 bin liraya telefon al içinden şarj aleti çıkmasın. USB-C yapsaydınız bari reziller. Sattıkları bezden zihniyetleri belli

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Baydı artık bu tip haberler.

  • 435 4 kullanıcısına yanıt
    öğren iyi oku iyi öğren; zira bilememk değil öğrenmemek ayıp
    https://www.mfa.gov.tr/cin-halk-cumhuriyeti-siyasi-gorunumu.tr.mfa

  • MarionCobretti kullanıcısına yanıt

    partinin adı ile yönetimi biçimi iki farklı şey, komunizm'de özel mülkiyet olur mu diye bak, biraz araştır marx engels oku belki öğrenirsin diyeceğim de cahilin kibirlisi bir şey öğrenemez.

  • Apple kutudan 12 aylık elektrik faturamızı karşılayacak çek/senet vs vermiyor diye davaları da görürüz belki kim bilir. Dünya nelere gebe.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Bu kafayla telefonun ekranla geldiğine şükretmek lazım di mi?

  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Ekranı üründen soyutlamaları biraz zor gibi geldi ama şarj KAFAsının ne olduğu çok bariz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Neticede ürüne verilen para belli. Önceki senelerle ürün fiyatı aynı olup kutudan temel parçaları çıkarırsan bunun çevrecilikten ziyade parça sattırmak olduğu düpedüz art niyettir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MarionCobretti kullanıcısına yanıt

    kim kime ambargo koyuyor çini çin yapan bu şirketler zaten yönetimi etkilemediğini mi düşünüyorsun :)

  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Ürün fiyatı aynı ama maliyet o çıkarılan parçadan daha fazla arttı. Neden ihtiyacım olmadığı halde ürünün ekstra maliyeti arttıran adaptörün her seferinde kutuyla beraber gelmesini isteyeyim ki? Çevrecilik değil demek Dünya düz demek gibi baya uçuk bir fikir. Küçülen kutunun lojistiğinde sağlanan kolaylığı görmemekte ne bileyim. Buna bir taşla iki kuş denilir, her şirket parasını da düşünür bunlar hayrat değil. Plastik poşet örneğiyle özdeşiyor aslında. O örneğe göre de çevre bahane para şahane kimilerine göre, sonuç olarak çevreye katkısı yadsınamaz. Kumaş vb materyalden poşet edinemeyen birine de plastik poşete her seferinde para harcıyor diye acıyacak değilim.

    AirPods ve Apple Watch vs kutularından da ekstra adaptör çıktığını düşünemiyorum. Ki her kutuya hızlı şarj koyulması için kullanılacak hammaddeyi saymıyorum bile.

    Ben mesela hızlı şarj destekleyen bir iPhone modeli kullanıyorum. Ama hala 5W adaptör kullanıyorum ki kullandığım adaptör ve kablo bir önceki iPhone'uma ait, kullandığım iPhone'unki kutuda duruyor. Hızlı şarj etmek istersem iPad'in 12W'luğunu kullanıyorum. İki tane 5W bir tane 12W kutudan çıkmasalardı ben "1" tane 12W alır ve onu kullanmaya devam ederdim. yani 3'e 1. Şimdi ben kutudan çıkan 3 tane adaptöre para vermedim de beleşe mi geldiler? Hayır talep etmediğim halde çatır çutur ürünle beraber parasını da ödedim 🙂

    Misal iPhone 12 Pro'nun fiyatlarının artmamasınında adaptör maliyetinin olmamasının da önemi var. Yoksa adaptöre de 3 kat kâr koyup gayet 1050-1100 dolardan satmaya devam edebilirlerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 29 Ekim 2021; 11:8:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öğrencilerin paraya ihtiyacı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Ekim 2021; 13:7:7 >
  • Boş konuşan arkadaşlara duyurulur.
    Eğer cihazın içinden adaptörü cikarirsan o zaman sarz aletinin parasını da fiyattan düşeceksin. Cihaz 1000 dolarsa sarzsiz olanı 970 dolar olucak. Ulan kim inanır cevreymis yok dogaymis vs . Kimi yiyonuz mal mı var karşınızda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.