Şimdi Ara

FDA Danışma Kurulu, düşük doz Pfizer aşısının 5-11 yaş arasında kullanılmasını tavsiye etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
61
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Salı günü Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) danışma kurulu, Pfizer/BioNTech aşısının 5-11 yaş arası kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.



    Kurul, ‘düşük doz’ olma şartıyla aşının bu yaştaki çocuklarda kullanımını önerdiklerini ifade etti. Bu; artan ABD’de artan delta varyantı sebebiyle 28 milyondan fazla çocuğun koruma altına alınması demek.



    FDA Danışma Kurulu, düşük doz Pfizer aşısının 5-11 yaş arasında kullanılmasını tavsiye etti



    FDA Danışma Komitesi tarafından verilen bu onay, FDA’nın önümüzdeki günlerde aşının kullanımına onay verme ihtimalini güçlendiriyor. Oylama sonucuyla verilen kararda, 18 üyeden 17’si aşının kullanımına onay verirken bir kişi çekimser kaldı.



    Ancak FDA’nın, bu ‘bağımsız’ danışma komitesinin kararına her zaman katılmadığı belirtilse de bu karara uyulma ihtimali oldukça yüksek. Önümüzdeki hafta da ABD Hastalık Koruma ve Önleme Merkezleri’nde (CDC) bulunan bir danışma grubunun kendi tavsiyesini yapması bekleniyor. CDC’den de onay gelirse küçük çocukların aşılanması başlayabilir.



    Biden yönetimi de yaptığı açıklamalarda, önümüzdeki kasım ayının başında FDA ve CDC’nin aşının kullanımına izin vermesini beklediğini ve aşı onay alır almaz dozların uygulanmaya başlayacağını belirtmişti. Buna ek olarak yönetim, ülkede bulunan 28 milyon 5-11 yaş arası çocuk için yeterli sayıda ‘düşük doz’ aşıyı temin ettiğini de yaptığı açıklamalarda belirtti.



    FDA Danışma Kurulu, düşük doz Pfizer aşısının 5-11 yaş arasında kullanılmasını tavsiye etti



    Çocuklarda görülen vakalar artıyor



    ABD’de bulunan birçok ebeveyn de aşının onaylanmasını beklediklerini, çünkü ABD genelinde açılan okullarda yaşanan vaka artışı sebebiyle oldukça endişeli olduklarını ifade etti.



    FDA’nın açıklamalarına göre ABD’de bildirilen tüm vakaların %9’unun 5-11 yaş arası çocuklar oluşturuyor. Amerikan Pediatrik Akademisi’ne göre de son altı hafta içinde 1,1 milyondan fazla çocuk vakası görüldü.



    Bu açıklamalara rağmen birçok ebeveyn ve grup, bu yaş grubundaki çocukların COVID-19’u ciddi geçirme olasılığının çok daha düşük olduğunu belirtiyor ve aşının gereksiz olduğunu söylüyor. Ancak FDA Danışma Kurulu’ndaki uzmanlar çocukların COVID’ten ölme ve yoğun bakıma yatma ihtimalini ortadan kaldırmak istediklerin ifade ediyor.  









  • FDA Danışma Kurulu, düşük doz Pfizer aşısının 5-11 yaş arasında kullanılmasını tavsiye etti




    Kurtulma sansi Yuzde 99.99.97 icin gerekli tabi ALLAH BELEANIZI VERSIN NE DIYIM


    GRIP DAHA TEHLIKELI COCUKLAR ICIN YANI VARYA...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fero01 -- 28 Ekim 2021; 10:15:21 >
  • Sıra sabi,sübyanı öldürmeye sıra gelmiş.

    Her bünye aşıyı kaldırabilecekmi çocuklar yaşasın meleyake onlar daha.

  • Vay vay vay

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eski Pfizer çalışanı diyordu zaten. İnsan vücudu ne kadar grafen maddesi alabilecek diye deney yapıyor adamlar. Bu işin bilimsellikle hiç bir alakası yok. Ölüm ihtimali sıfıra yakın yaş grubu için bunu yapmanın başka hiç bir açıklaması OLAMAZ!

    Ne alaka diyenler için:
    https://twitter.com/BelginA25/status/1441710290089824256?s=09



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermeydan -- 28 Ekim 2021; 10:54:24 >
  • Pfizer/BioNTech yerine çocuklarda Turkovac daha güvenli olur herhalde.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.