Şimdi Ara

İklim değişiklikleri: Avustralya 2050’ye kadar net sıfır emisyon hedefliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
58
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kömü zengini olarak nitelendirilebilecek olan Avustralya, 31 Ekim 2021’de Glasgow’da başlayacak olan ve tarihi bir önem taşıyan Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi (COP26) öncesinde iklim hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.



    İklim değişiklikleri: Avustralya 2050’ye kadar net sıfır emisyon hedefliyor



    Ülke yetkilileri tarafından salı günü yapılan açıklamalarda ülkenin 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedeflediği duyuruldu. Dünyanın en büyük kömür ve gaz ihracatçılarından olan Avustralya’nın böyle bir kararı bu kadar geç alması da tepkiyle karşılandı.



    Son sekiz yıldır ülkenin muhafazakâr hükümeti, emisyonları azaltmak için harekete geçmiyor, yeni kömür projelerini rutin olarak onaylıyor ve iklim değişikliklerine ‘şüphe’ ile yaklaştıklarını belirtiyordu.



    Son zamanlarda oldukça yükselen yerel ve uluslararası baskı sebebiyle hükümet bu tutumundan vazgeçmek zorunda kaldı. Salı günü Başbakan Scott Morrison, yaptığı açıklamalarda, görüşlerinin değiştiğini ve ‘dünyanın değiştiğini’ kabul ettiklerini söyledi: “Avustralyalılar iklim değişikliği konusunda doğru olanı yapan bir politika istiyordu. Biz de bunu anladık ve kabul ettik, bu yüzden hedeflerimizi belirledik.”



    İklim değişiklikleri: Avustralya 2050’ye kadar net sıfır emisyon hedefliyor



    Ülkenin karbon emisyonlarını nasıl sıfıra indireceği belirsizliğini koruyor. Hükümet de bu konuda nasıl bir yol izleyeceği konusunda bilgi yayınlamayı şu an için reddediyor. Söylentilere göre hükümetin planı önümüzdeki on yılda düşük emisyonlu teknolojilere 15 milyar dolar yatırım yapma ihtimali mevcut. Ancak birçok uzman yatırım yapılması beklenen bu teknolojilerin kanıtlanmamış olduğunu belirtiyor.



    Buna ek olarak Morrison açıklamalarında ülkenin kazançlı fosil yakıt yatırımlarına devam edeceğini de hevesli bir şekilde vurguladı: “Kömür veya gaz üretimimiz ve ihracatımız durmayacak. Planlarımız madencilik, gaz ve tarım endüstrisinde insanların işlerini kaybetmelerine yol açmayacak.”



    Morrison 2030 yılına kadar emisyonları %30-35 oranında azaltacaklarını da açıklamalarında belirtti, “Bu gerçekten başarabileceğimizi düşündüğümüz bir şey. Avustralya’nın eylemleri bizim hakkımızda söylenenlerden daha fazla şeyi başarıyor.



    İklim değişiklikleri: Avustralya 2050’ye kadar net sıfır emisyon hedefliyor



    Vatandaşlar kömür madenlerine yasak istiyor



    Avustralya’nın harekete geçme konusundaki isteksizliği ABD ve İngiltere gibi ülkelerden büyük eleştiriler almıştı. Suudi Arabistan gibi bir petrol devi ülkenin bile sıfır emisyon hedefleri açıkladığı şu zamanlarda Avustralya’nın bu tutumu tepkiler görüyordu.



    Ayrıca Bkz.Petrol zengini Suudi Arabistan, 2060’a kadar “sıfır emisyona” ulaşmayı planlıyor



    Yapılan bir ankette de Avustralyalı vatandaşların %78’inin sıfır emisyonu desteklediği, %63’ünün de yeni kömür madenlerine yönelik yasakları desteklediği bulunmuş ve ülke vatandaşlarının bu konudaki tutumu ortaya çıkmıştı.




    Kaynak:https://phys.org/news/2021-10-climate-holdout-australia-net-emissions.html







  • Bu gidişle O tarihe kadar içecek su kalmayacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu sıfır emisyonun gerçek bir tanımını yapan ülke var mı. İşin özünü bilmediğim için soruyorum.

    Şunu şunu başardığımızda sıfır emisyon diyeceğiz, olacağız diye tanım yapan. Net ifadeler ve değerler ortaya koyan

    Bir de emisyon lafının geçtiği yerde sadece egzoz ve enerji üretim tesislerinin bacaları konuşuluyor, doğal olarak ama

    Parça, plastik, alet edevat, elbise, çip, batarya, kablo, atıyorum çamaşır makinesinin üretimi veya maden çıkartma faaliyetlerinin veya savaşların, silah deneylerinin. Bunların etkileri nedir emisyona.

    Niye sadece emisyona kafayı taktık da Doğaya verdiğimiz zarara toplam bir odaklanma niye yok.

    Önden her pisliği yapabilir her zararı verip, sadece götümüzden çıkana mı sayaç takıcaz, onun da sadece gaz kısmına

    Doğaya saldığımız ve doğanın dönüştürdüğü gaz arasında denge sağladığımızın onayını kim verecek misal. Ben mereden güveneceğim devletlerin bu verileri neye göre ölçtüğüne.

    Bu işler gerçekten her sene mevcut doğanın dönüştürme gücü ve bizim toplam zararımız ölçülerek sürekli bir hesaplama ve bilgilendirme sistemi içinde mi olacak

    Yoksa TSE damgası, Helal Kesim damgası, A++++++++++++ ve bilmediğim bir çok ibare gibi birilerinin haraç kesmek, halkın gazını almak için uydurduğu bir düzen halini mi alacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 28 Ekim 2021; 5:5:39 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.