Şimdi Ara

Samanyolu’nun dışında bulunan bir gezegen tespit edilmiş olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gök bilimciler son yıllarda farklı yıldız sistemlerinde binlerce yeni ötegezegen keşfetmişti. Ancak Samanyolu Galaksisi ötesinde bir ötegezegene dair şu ana kadar bir kanıt bulunamamıştı.



    Samanyolu’nun dışında bulunan bir gezegen tespit edilmiş olabilir



    Yayınlanan yeni bir araştırmaya göre bu durum değişmiş olabilir. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Chandra X-Işın teleskobu kullanılarak toplanan veriler sayesinde uluslararası bilim insanlarından oluşan bir araştırma ekibi, Messier 51 isimli galakside Satürn büyüklüğünde bir gezegenin varlığına dair kanıtlar bulmuş olabilir. BBC’nin haberine göre 28 milyon ışık yılı uzaklığında bulunan bu gezegen, evrenin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gözleri önüne seriyor.



    Ayrıca Bkz.Blue Origin ticari uzay istasyonu kuracak



    Ekip bu gezegeni, ‘geçiş’ ismi verilen bir teknikle, yani gezegenin bir yıldızın önünden geçerken yaydığı ışınların engellenmesi sebebiyle oluşan kararmalar sayesinde keşfetmeyi başardı. Açıklamalara göre gezegen, M51-ULS-1 ismi verilen ikili bir yıldız sisteminde yer alıyor. Ekip, gözlemledikleri bölgedeki X-ışınlarında bir düşüş fark ettikten sonra bu yıldız sistemini bir hedef olarak belirlediler ve gezegene dair bulgulara ulaştılar.



    Samanyolu’nun dışında bulunan bir gezegen tespit edilmiş olabilir



    Nature’da yayınlanan makalenin baş yazarı olan Rosanne Di Staffeno da yaptığı açıklamalarda, “Geliştirdiğimiz ve kullandığımız yöntem, diğer galaksilerde bulunan gezegen sistemlerini keşfetmek için uygulanabilen tek yöntemdir” ifadelerini kullandı.



    “Aday gezegen”



    Uzmanlara göre bu ekstragalaktik gezegenin varlığını tam olarak belirlemek için henüz çok erken. Bu galaksi ötesi ilk gezegen olmaya ‘aday’ olan gezegenin yörüngesi o kadar büyük ki, yıldızının yörüngesinde dönmesi 70 yıl sürüyor. Yani bu X-ışınlarındaki düşüşün bir sonraki gözemi 70 yıl sonra yapılabileceği anlamına geliyor, bu da keşfin kesin olarak doğrulanmasını çok daha zor hâle getiriyor.



    Samanyolu’nun dışında bulunan bir gezegen tespit edilmiş olabilir



    Araştırmacılardan Julia Berndtsson da yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Heyecan verici ve cesur bir iddiada bulunduğumuzu biliyoruz. Bu nedenle de gelecekteki astronomların bu ‘aday gezegene’ daha dikkatli bakması gerekecek.”




    Kaynak:https://futurism.com/the-byte/scientists-planet-galaxy-beyond-milky-way







  • Adamlar çektikleri Renksiz fotoğraflarla gezegen avındalar.

  • 28 Milyon ışık yılı uzaklıkta...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • koskoca kainatta küçücük toz zerresi kadar görünen dünyada sadece bizim yaşadığımızı düşünen tipler var mı hala acaba?

  • Bunlar “kâinat” anlamını samanyolu olarak biliyor sanırım sonsuz bir evren var diyorlar tabi ki samanyolunun dışında gezegen olacak abartılacak birşey yok bunda

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Samanyolu dışındaki gezegen... Düşüncesi bile garip geliyor. Tip 3 medeniyete ulaşırsak ancak samanyolu dışına çıkabiliriz. Evrenin genişliğine göre söylersem burnumuzun ucundaki galaksilerde neler var aşırı merak ediyorum. Veya dibimizdeki 1.4 ışık yılı uzaklıktaki yıldızın etrafında başka medeniyet var mı? varsa gelin alın bizi.

  • olsa ne olur olmasa ne olur
    anca akademisyenler bu işten maaş alırken !
    sen konuşursun çenen yorulur.

  • Haberi anlamadım. Evren'de sadece samanyolu galaksisinde gezegenler yoktu ki zaten dışında gezegen bulunsun? Evren'de sayısız galaksi var ve kepler teleskobu bile çok uzak galaksilerdeki bir sürü ötegezegeni çoktan keşfetti. Ben bu haberden bir şey anlamadım.

  • antigravite ve warp motorları bulunmadan bu mesafeleri aşmak zor olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.