Şimdi Ara

benzin zammı yüzünden satış yapmayan istasyonlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bugün sabah benzin almak için Ankara gordion avm karşısındaki mehmetçik vakfına ait opet istasyonuna gittim. benzin satışımız yok denildi. bu durumla karşılaşan oldu mu? varsa ifşa edelim arkadaşlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akula06 -- 25 Ekim 2021; 9:21:6 >



  • Mehmetcik vakfi da bunu yapiyorsa artik. Bi de guvenilir diye ozellikle secerdik. Eger sebebi zam ise yaziklar olsun

  • Fatura ile çalışan ve bu kadar büyük dükkanda stokçuluk olmaz, herşey kayıtlıdır. Ya depo boşalmıştır ya da büyük depo temizliği vardır.

    Tek istasyonu olan yer ancak tanıdık tırlara fatura-fiş keser, zam sonrası gelene de fiş slibi bitti deyip kayıtdışı satar, aradaki farkı cebe indirir.

    Aynı durum tekel ürünlerinde de oluyor. Zam öncesi bazı market-tekel bir miktar ürünü eski fiyattan alıp saklıyor, yeni fiyattan satıyor. Kurumsal marketlerde ise saklama olmuyor fakat zam öncesi alanlar sebebiyle stok bitiyor.
  • Cezayı yerler.

  • epdk dan gelen cevap aşağıda. maalesef bu ülkede vatandaşın çıkarına bir halt olduğu yok. yapan yaptığı ile kalıyor.


    Bilindiği üzere 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununun 1 inci maddesi "Bu Kanunun amacı; yurt içi ve yurt dışı kaynaklardan temin olunan petrolün doğrudan veya işlenerek güvenli ve ekonomik olarak rekabet ortamı içerisinde kullanıcılara sunumuna ilişkin piyasa faaliyetlerinin şeffaf, eşitlikçi ve istikrarlı biçimde sürdürülmesi için yönlendirme, gözetim ve denetim faaliyetlerinin düzenlenmesini sağlamaktır." hükmünü haizdir. Ayrıca Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi hükmü kapsamında "Bayilik faaliyetinin haklı ve mücbir sebepler hariç altı aydan uzun süreli yapılmaması halinde" bayilik lisansları iptal edilmektedir. Bununla birlikte Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 56 ncı maddesinin birinci fıkrasının a bendi "Petrolün temin ve/veya satışı ile petrole ilişkin hizmet ifalarının sürekli ve düzenli yapılmadığı, yapılmasının engellendiği veya engellenmeye teşebbüs edildiği, hususlarında, belirgin emarelerin oluştuğu veya bunların ulusal güvenliği veya kamu düzenini tehdit eder boyuta ulaştığına kanaat getirilmesi halinde gerekli girişimler Kurul kararıyla Kurum tarafından başlatılır. Bu kapsamda, Kurum talimatlarının yerine getirilmediğinin anlaşılması halinde, yetkili merciler nezdinde gerekli işlemlerin başlatılmasıyla birlikte, soruşturma da açılır." hükmünü haizdir. Yukarıda yer alan mevzuat hükümleri birlikte değerlendirildiğinde, bayilerin müstakil olarak altı aydan uzun sürmemesi kaydıyla belirli dönemlerde ticari veya teknik sebeplerle faaliyette bulunmaması veya anlık olarak ikmallerden kaynaklanan nedenlerden dolayı kullanıcılara akaryakıt sunulamaması gibi durumlar petrol piyasasında karşılaşılması olası olaylardır. Bununla birlikte Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 56'ncı maddesinde belirtilen hususlara ilişkin durumların oluştuğuna ilişkin belirgin emareler görülmesi durumunda gerekli idari prosedürler Kurum tarafından başlatılabilecektir. Bilgilerinizi rica ederim. Erdal EYÜPOĞL

  • Şu ülkede stokçuluk, fırsatçılık ne zaman bitecek merak içindeyim.

    Sürekli bir HAKSIZ kazanç isteği. En başta devasa VERGİLERLE vatandaşı söğüşleyen devletimiz.
  • Geçen hafta bana da oldu, Pazar sabahı PO'ya gittim pompalar arızalı imiş yakıt vermediler. Bursa Nilüfer. Az ileride BP'den aldım bende.
  • İzmir Buca Çamlıkule Petrol Ofisi dün bana benzin bitti dedi :D

  • e devletten şikayet edin kesinlikle.
  • Kurumsal marketler mi stok yapmıyor???

    Uzun yıllar sigara sektöründe çalıştım. O kurumsal dediğin marketler hiç de sandığın gibi değil. Normalde malı vadeli almaya çalışan, kolay kolay ödeme çıkmayan marketler zam söylentileri çıkınca yüzbinlerce lirayı önden gönderir havaleyle hatta milyonlar yatıranlar vardır bu işe. Akaryakıt istasyonları da dahil. alayı sigara stoklamaya çalışır.

    Bir zam söylentisinde 1 yılda satacağı sigarayı stoklayan istasyon gördü bu gözler.

  • 200 metre ötesindeki tpde indirimli olarak daha bugün benzinli aracı doldurdum sıkıntı çıkmadı.
  • Bende amasyaya gittim geçen ordada dizel satışı yok. Tuhaf artık istasyon beğeneceğiz. En temizi shell o yok bu yok lafı yok

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.