Şimdi Ara

Binance ağı yeni bir protokol duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Binance ağı yeni bir protokol duyurdu



    Ethereum’a hem hız hem de maliyet açısından rakip olarak geliştirilen ve toplam birikimin 50 milyar doları geride bıraktığı Binance blok zinciri önemli bir yakım mekanizmasını ağa dahil ediyor. 



    BEP-95 protokolü nedir?



    Binance ağı ilk hayata geçtiğinde uyumlu birimlerin saklanması ve kaydedilmesi için BEP-2 protokolü sunulmuştu. Sonrasında ağın şimdiki haline gelmesini sağlayan BEP-20 protokolü kullanıma sunuldu. 



    Ayrıca Bkz.Binance kendi ağı için 1 milyar dolar fon oluşturdu



    BEP-20 ağında yapılan her transfer, saklama ve ticaret işlemleri için BNB ile belirli bir ücret ödeniyor. Toplanan BNB havuzunun enflasyon yaratmaması açısından otomatik olarak yakılacağı bir protokol geliştirildi. 



    BEP-95 protokolü BSC ağında biriken BNB havuzunu otomatik olarak yakacak. İlk etapta her ücretin yüzde 10’u yakıma gönderilecek. Daha sonra bu oranın BSC ağının hareketliliğine göre doğrulayıcılar arasında yapılacak oylama ile arttırılabileceği ifade ediliyor. Doğrulayıcıların cüzdanında en az 2000 BNB tutması gerekiyor. BEP-95 ile BSC ağının daha merkeziyetsiz hale gelmesi ve BNB fiyatının baskılanmaması amaçlanıyor. 

     




    Kaynak:https://www.binance.org/en/blog/introducing-bep-95-with-a-real-time-burning-mechanism/







  • Avax ilk çıktığı anda bu protokolle işlemlere başladı aman ne büyük yenilik. Trilyon dolarlık insansın bunu mu buldun yenilik diye. Ya sponsorlu içerik ya da editörün blockchain gündemiyle hiç arası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 24 Ekim 2021; 11:35:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    yok zaten

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şunu merak ediyor insan bu yakılan coinleri üretmek için ne kadar enerji harcandı, ne kadar karbon salınımı oldu, bunun dünyaya maliyeti ne oldu, maden sonra yakılacaktı üretmesinler diyor insan.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Bu yakılacak coinler (bnb) tek tuşla bir anda üretiliyor. Madenciliği yok bunların. Arkasında binance var. Trilyon dolarlık paralar dönüyor. Kendi ağlarını da kurdular. Eteryum veya bitcoin gibi bir madenciliği yok. Şirketin malı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 24 Ekim 2021; 14:13:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • labtek38 kullanıcısına yanıt

    Ama yanılıyorsam lütfen bağışla, okuduğum kadarıyla bu coinler sonuçta arzı azaltmak için üretilen coinleri yakılması diye biliyorum ben. Tıpkı FED in bastığı dolarları piyasadan azaltmak için yakarak değerini koruması gibi. Tek tuşla üretilmeleri mümkün mü süper bilgisayarların saatler boyu ürettiği bir coini?


    Haziran 2021 itibarıyla, Binance 16 BNB Yakım etkinliği tamamlamıştır. Toplamda 31.863.791 BNB coin yakılarak Toplam Arzın %15,93'ü imha edilmiştir (şu anda arz 168.137.035 BNB'dir).

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Bütün coinler bilgisayar gücüyle üretilmez. Bunlar proje başlangıcında üretiliyor. Kaç adet olduğu kimlerde olduğu bellidir. Bir kısmı ön satış ile sabit fiyattan kilitli veya kilitsiz olarak satılır. Bunlar da baştan belirledikleri arzı azaltmak İçin yapıyor. Avax çıktığında bu şekilde çıktı. Eteryum birkaç ay önce yapılan güncelleme ile bir kısmını yakmaya başladı ve 2.0 güncellemesiyle birlikte çok büyük kısmını yakacak. İş kanıtı sisteminden stake kanıtı sistemine geçiyor düğümler. Biraz derin konular. Fakat belli başlı birkaç coin dışında madencilik çok yakında bitecek. Eteryum madenciliği bitirince bir tek bitcoin kalacaktır. Şu anda yeni çıkanların tamamına yakını proof of stake ile çalışıyor. Çok düşük kaynak tüketimi ve karbon ayak izi. Klasik bankaların server elektriği bile daha fazladır. Mesela avaxda 1000 civarında validatör node tüm kayıtları tutuyor. Her birini bir bilgisayar gibi düşün. Ve hepsi birbirinin yedeği. Ne kadar çok olursa kayıtlar o kadar dağıtık ve merkeziyetsiz oluyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    dhde sponsorsuz içerik var mı ki?

  • labtek38 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim fazlasıyla aydınlatıcı oldu. Yalnız şuna takıldım, sonlara doğru bahsettiğin, çok düşük kaynak tüketen az karbon ayak izli coin üretilmesinden bahsetmişsiniz. Eğer böyle bir şey var ise insanların evlerinde kripto para üretmesi daha ucuza ve daha pratik olacak demektir, bu da fiyatını düşürmez mi niye yükseliyor?

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Borsada yapılan işlem karşılığı olarak başlarda veriliyordu. bir miktar alıp alım satım işlem ücretlerini bu BNB coin ile ödüyorsun. fakat Binance o kadar büyüdü ki eskiden 0.00001 dolar olan bir BNB bugün 500 dolar değerinde. bunlar mining değil belli bir adette arz olarak piyasaya satılıyorlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.