Şimdi Ara

Hak etmeyen birine aldığım ürünü geri almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba yakın zamanda çok içli dışlı olduğum bir arkadaşıma 6700 ₺ değerinde hediye aldım laf arasında almayı çok istiyorum dedi bende ben alırım sana dedim ilk başta olmaz vs dese de sonunda kabul etti ve eşyayı beraber gidip aldık. Ancak o günden sonra davranışlarında farklılıklar olmaya başladı örnek verecek olursam : 3 kişilik whatsapp grubuna attığım mesajlara girmemek(gün içerisinde sürekli çevrimiçi) mesajlara görüldü atmak, bi yere gidelim çay kahve içelim dediğimde bahane üreterek gelmemesi (bana işim var diyerek dışarı çıkmayı redettiği akşam arkadaşlarınla pes oynamaya gitmiş bana hikayeyi gizlemiş diğer arkadaşının storyisinde etiketlemesi üzerine gördüm) bugün aldığım şeyin ekipmanı olan bir şeyin ekran görüntüsünü atıp hediye aldım nasıl yazdım ona bile görüldü atmış. arkadaşlar bu gösterdiği davranişlara karşı sizce aldığım eşyayi geri almalımıyım yoksa alınmış alınmıştır ne yaparsa yapsın geri almamalımıyım? Sonuçta o istemedi ben aldım ancak yaptığı hareketler ve beni iplememesi canımı sıkıyor açıkca bu durumu kendisiyle konuştum bildiğimi bile bile palavra sıkıyor. Bir yol gösterin lütfen

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Hocam belki de sana borçlu gibi hissetmesine sebep oluyorsundur? yada aşağılık psikolojisine girmiş olabilir. Yani aslında çok büyük bir hediye alman ona dostluğunuz açısından çok büyük bir yara açmış olabilir. Her açıdan anlamsız geliyor aslına bakarsanız ama birde senin onun için çokta değerli olmadığın bir durumda çıkıyor ortaya.

    Borçlu olduğunu düşünmek onu rahatsız ettiği içinde senden uzaklaşmayı seçiyor..


    Hangi olasılık olursa olsun, arkadaşın sana karşı yanlış bir tavır takınmış oluyor...


    Sana da düşen klişeleşen ders


    3 kuruşluk adama, 6500 liralık değer verirsen, aradaki 6.499,7'lik farka satar seni..

    Öncelikle arkadaşlara alamadığı, parasının yetmediği birşey alınmaz. saçma geliyor ama alınmaz. bu sefer kendini sana borçlu hisseder, bu his arkadaşlığı öldürür. yok daha fazla samimi oluyorsa bu dahada kötü. en başta hediye alarak hata yapmışsın, onlardan kat be kat daha zengin de olsan gidilen mekanda onlardan daha üst pahalı şeyler yiyip içmeyeceksin, hesabı ben ödiyeyim yapmayacaksın, niyetin iyi olabilir ama temeli sağlam arkadaşlık kurabilmenin temeli insanların birbirlerini denk görmelerinde yatar. sana geçmiş olsun hocam o arkadaşlık bitmiş, tek taraflı yaşatmaya çalışma.

  • Hocam maddi durumun iyi anladığım kadarıyla. Belki arkadaşın senin sohbetinden sıkılmıştır. Bir de hediye aldın diye biraz üstün görüyorsun kendini. Hediyeni geri isteyebilirsin ama bu durumda arkadaşlığınız biter. Ben olsam geri isteyeceğim hediyeyi almazdım seçim sizin tabi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geceüçteisimbulmakzor kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür hocam yol gösterdiğin için. hediyeyi almadan önceki adamla hediyeyi aldığım adam kişilik olarak çok farklı beni rahatsız eden husus bu yaklaşık 1 ay bu hediye üzerinde konuştuk sohbet ettik her gün muhabbet ediyordu benimle hediyeyi aldıktan 1 hafta sonra konuşmayı kesti hiç bir olay yaşanmadığı hâlde. 1 hafta içinde sohbetimden sıkılmış olamaz diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliyürek54 -- 20 Ekim 2021; 23:19:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu devirde o kadar paraya birine hediye mi alınır. Hadi ailenden desteğini emeğini gördüğün biri olur da neyse. Bence hediyeyi isteme almışsın bir kere istenmez ama bir daha da kimseye böyle hediye alma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence seni kullanmış sahte bir arkadaşlık kurarak, yerinde olsam geri alırdım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne adamlar var ya


    Ona diyeceksin ki "sana bir hediye aldık selamı sabahı kestin hayırdır ... çocuğu". O da diyecek yok abi şöyle oldu, böyle oldu, sen de kes lan caz yapma deyip tokadı koyup alacaksın elinden verdiğin hediyeyi

  • evine git,kaşla göz arası hediyeyi al,çek kapıyı çık git dahada görüşme !

  • Eyvallah hocam. Bende o tarz bir şey düşünüyordum zaten çünkü yaptığı yenilir yutulur bir şey değil adamı salak yerine koymak mı denir iyi niyeti suistimal mi denir bilmiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hediye aldın diye kral gibi mi davransın sana, soğumuş işte soğuk su iç ve kimseye 6700 tllik hediye almaman gerektiğini kanıksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onun en yakın arkadaşınla irtibata geç samimi ol kokusu oradan çıkar ama üzülmeye hazır ol ve sakın hediye konusuna direk giriş yapma yapacaksan dahi umursamıyor gibi yap hediye aldık adam sandık yüzü gülsün istedik o ise sırtını döndü gibisinden gönderme yap zaten bunun konusu geçer anlatır o belki ona ... dolaylı gönderme yap ama seninde suçun var neyse olan olmuş hayat dersi olsun sana gerçi olaya tanımıyor hakim değiliz tam olarak nasıl bir arkadaş ilişkiniz var bunu bilmeden yorum yapmamam gerek aslında

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Extra bir sevgi beklemiyoruz hocam hediye aldık diye zaten beklesem yanlış bir şey yapmış olurum. Ama davranışlarında da soğuma olmaması lazım değil mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • deliyürek54 kullanıcısına yanıt

    hocam olabilir işte, yani niye olmasın ki. sen sırf hediye aldın diye soğumamasını bekliyorsun. öyle birisidir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye34BJK T kullanıcısına yanıt
    Çok sağol hocam değerli yorumun için. Beni üzen şey hediye yi aldıktan 1 hafta sonra sohbeti muhabbeti kesmesi ve tüm gün çevrimiçi olup bana işim vardı şu vardı gibi palavralar sıkarak beni salak yerine koyması görüldü atması, dışarı çıkalım dediğimde işim var ayağına yatıp başkalarınla gezmesi tozması. Hayır Çekip kenara bi sorunun mu var benimle ilgili diye de sordum yok diye bir cevap aldım bu tarz haraketler yapması tuhaf geliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam bence kendisinden ricada bulunup size karşı olan tutumu hakkında konuşmanız gerek. sonuçta aldığınız ürüne istinaden arkadaşınıza ne kadar değer verdiğiniz belli. eğer yalan attığını anlarsanız zaten ne yapmanız gerektiğini çok iyi biliyorsunuz

  • belki de hediye aldığın için ekstra ihtimam göstermesini bekliyorsun, alınganlaştırıyor seni bu durum. paranoyaklaşıyorsun ona karşı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana iyi davransin diye mi hediye aldin yoksa onu sevdigin icin mi ?

    Sen suan sana iyi davransin diye almis gozukuyorsun. Tahminim telefon aldin ona.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmethere kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam detaylı yorumunuz için. Bundan 5,6 gün önce arabayla evinden alıp arabada konuştuk niye böyle yapıyorsun türevlerinden sorular sordum. Yalanla,kolpayla cevap verdi işim vardı,hastaydım,internetim yoktu vs sürekli cevrimiçi olan bir insanin nasıl interneti olmuyor onu da anlamış değilim hâla. Sana karşı yanlış bi haraketim yanlış bir sözüm mü oldu diye de sordum hayır olmadı dedi. Eyvallah dedim indirdim arabadan ama bu sorun aklımı kurcalıyor baya.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu nasıl bir arkadaşlık ilişkisi , yanlış anlamayın farklı bir tür ilişki beklentiniz mi var. 6700 e hediye alıyorsunuz, sürekli aktifliğini takip ediyorsunuz
    ilgincime gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Evet telefon aldım ama iyi davransın diye bir şey aklımdan bile geçmedi hocam. Laf arasında şu telefon baya hoşuma gitti gibi konuşunca bende direkt ben alırım dedim 1 ay sonra gittik beraber aldık. Benim sorunum hediyeyi aldıktan sonra bana sevgisinde artış olmaması değil beni salak yerine koyup türlü türlü yalanlar atarak beni iplememesi. Çünkü telefonu almadan önce kesinlikle böyle bir kişi değildi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Estağfurullah hocam neden yanlış anlayayım. Mesajlarıma girmediği için zaten aktifliğini takip ediyorum işi mi var yoksa beni mi sallamıyor anlamında. Yoksa boş zamanlarımda sürekli bu adam çevrimiçi mi diye bakmıyorum yani. Dip not olarak ta gecmek isterim 11 senedir arkadaşım olduğu için ve değer verdiğim için bir sözüyle istediğini aldım akıllara başka bir şey gelsin istemem.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.