Şimdi Ara

God of War (Çıktı) [PC ANA KONU] - TR Altyazılı (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.083
Cevap
24
Favori
92.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia DLSS olayı hikaye! Tamamen Sponsor Youtuberların şişirme, cilalama stratejisi. Render çözünürlüğünü düşürüp upscale edince elbette fps ve performans artışı olur.


    Ama NIS (Görüntü Ölçeklendirme) olayı gerçekten iyi, tüm oyunlarda açık oynuyorum, görüntü çözünürlüğünü arttırmadan arttırmış gibi keskinlik ve netleşme katıyor. Bir nevi 1080 oynarken 4K oynuyormuşsunuz gibi netlik katıyor. Ve çoğu kişide bu ayarı daha bilmiyor ve duymamış. Mutlaka açılması gereken bir ayar bence.


    GeForce Experience girip ayarlardan aktif etmenizi öneririm. Ondan sonra oyuna girip farkı göreceksinizdir.


    Açık olduğunda oyun ekranında sol üstte NIS yazısı aktif olacaktır, ordan anlarsınız açık olduğunu.



    God of War (Çıktı) [PC ANA KONU] - TR Altyazılı


    Örnek olarak ekran görüntüsü aldım. 2K olarak oynuyorum ve NIS açınca görüntü nasıl oluyor diye atıyorum. Sol üst köşede Mavi NIS yazısından açık olduğu anlaşılır.


    Önceki mesajlarda 4K görüntü atan arkadaşların görsellerine bakınca aradaki farkı anlayabilirsiniz, ben 2K oynamama rağmen görüntü daha net. Özellikle dokulu, texture lu yerlerden ekran görüntüsü aldım anlaşılsın diye.



    God of War (Çıktı) [PC ANA KONU] - TR Altyazılı
    God of War (Çıktı) [PC ANA KONU] - TR Altyazılı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperci -- 17 Ocak 2022; 6:55:28 >




  • Yaklaşık bi 9 saat kadar oynadım, harika ilerliyor şu ana kadar. Dokuzlar Gölü’nde yan görev ve toplanabilirlerle uğraşıyorum bol bol. 3060Ti - R5 3600 ikilisiyle 1080p Ultra’da 60 fps altını görmedim. DLSS açtığım zaman ise 70 fps altına inmedi ancak DLSS maalesef GOW’da bi Control, Doom Eternal veya Death Stranding’deki kadar başarılı uygulanmamış. Kalite modunda bile netliği azaltıyor ki bu saydığım oyunlarda DLSS kalitede iken görüntünün native çözünürlük ile aynı olmasını geçtim neredeyse daha bile iyi hale geliyordu. Yani DLSS’in öyle tırt bir teknoloji olduğunu kesinlikle düşünmüyorum, çok işe yaradığı ve görselliği de düzelttiği zamanlar oluyor ama GOW bunun gerçekleştiği oyunlardan olmamış maalesef. O yüzden kapatıp devam ettim ben de


    Oyunla ilgi tek bir problemim var, hatta Reddit’te bununla ilgili konular da açılmış ve yapımcılar bu şikayetlerin farkında olduğunu söylemişler Steam’de ama burada hiç bahsedilmemiş. Rahatsız edici boyutta bi mouse acceleration durumu var ve kapatma seçeceği yok. Bilmeyenler için ne olduğunu söyleyeyim, siz fareyi ne kadar hızda hareket ettirirseniz kamera da o hızda dönüyor. İlerledikle alıştım biraz daha ama normal kullanım halinde olsa çok daha memnun olurdum. Gerçi farkında olunan bi durum, güncelleme elbet gelecektir ama belirtmek istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • psycho90 kullanıcısına yanıt
    Dlss kapattığın anda TAA devreye giriyor ve hareketli partiküller çok kötü oluyor. Aynı şekilde sakal, kürk gibi şeylerde de bozulma başlıyor. Kısacası performans katkısı dışında sırf TAA’yı kapattığı için bile açılabilir. Elbette RDR 2 ve Death Standing kadar görüntüyü ekstra iyileştirmiyor çünkü zaten grafik motoru çok iyi oyunun. Asıl AA sorununu zirvede yaşayan Forza Horizon 5 gibi olsaydı etkisi daha net anlaşılırdı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sony bu hareketıyle cok güzel reputatıon kastı bence PC playerları tarafında, -ki GOW'un baska platformlardaki oyuncular tarafından tecrübe edilmesi de ayrı güzellikte bır konu.


    yenıden baslamak güzel olacak kendi adıma (:


    bu arada not: titan görevlerinde bilgisayarınıza tekme atmamaya calışın, saygılar sevgiler (:

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Evet bendede var o tam olarak optimize değil sanırım oyun patchlerle falan düzelir herhalde ilerde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperci kullanıcısına yanıt

    Nvidia dlss hakkında kötü birşey söyleyen inceleme sitelerini youtube kanallarını kara listeye alırken bunların hiçbiri objektif inceleme yapamaz.

    Hele bu ekran kartı piyasasında gık çıkaramazlar sırf dlss övün diye bedava kart dağıtıyorlar.

    Birde rdr2 de taa nın ağaç yapraklarına yaptığının aynısını dlss de yapıyor yeşil çamur gibi bir görüntü veriyor. Dlss taa yı devredışı bırakıyor yazmıştır biri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 17 Ocak 2022; 8:16:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperci kullanıcısına yanıt
    Amd kartlar için alternatif var mı hocam?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mvnmt35 kullanıcısına yanıt

    Hangi oyunda kolun bağlantısı kesiliyor sizde tam anlayamadım. God mu Horizon mu. Ben de God değil Horizonda oldu. Bir de Tomp Raider 2 de ve bir kaç oyunda daha.

    God ve Rdr2 de ise bu sorun olmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6600xt ile 2k ultra ayarlarda 75 ile 60 fps arasında oynuyorum arada 55’e kadar düşüyor ama kart hiç bir şekilde %99 kullanmıyor %97 de kalıyor darboğaz mı yaşıyorum acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunu 4 sene öncd oynayıp video çeken bilindik Türk youtube kanalları oynarken fark mı etmediler acaba yazacağım şeyi. Kratos'un oğlu için düşmanlara fazla bir hasar vermiyor demişlerdi ama aksine baya bir hasar veriyor.

    Bu arada oyun en kolayda çok kolay diyen arkadaşlar var ama en kolay oynanış olan bana bir hikaye anlat seçeneği dendiği kadarda kolay değil. En başlarda kolay gibi görünüyor ama bazı düşmanları keserken son nefes de kesiyorsun kimi yerde. Bazı boslar baya canını azaltıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Ben en üstün bir altındaki zorlukla başladım. Dağdaki ejderha kısmına kadar iyi dayandım bu görevde artık bir alta düşürdüm zorluğu. Oyun, zorluktan çok canın daha az gitmesini zorluk olarak kabul etmiş gibi.


    Sadece bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama zorluk arttıkça senin yeteneğinden ziyade düşmana verdiğin hasar azalıyor. Yoksa yapay zeka vs. hâlâ aynı.

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Doğrudur hocam kablosuzda sorun çıkabilmesi olası bir durum fakat ben kablo ile oynadığımdan inan ki hiç sorun yaşamadım.

  • Söylemeye gerek yok ama baya+++ iyi bir yapım olmuş.Steam puanı nerdeyse 100% e vurucak.Performansı gayet iyi (60 FPS sabit) , ilerliyen zamanda PC özelinde dahada gelişicektir(FOV ayarı vs..).👍


    "Savaş Tanrısı" zorluğunda oynamanız tavsiye edilir , yapımın gerçek yüzünü görmek ve savaş tanrısı nasıl olur bilmek istiyorsanız :) , savaş tanrısı modunda yapım tamamen değişiyor , yapay zeka devreye giriyor :) , bazı özel yetenekleri oluyor düşmanların vs.. , bu şekilde başlarsanız bir daha bu moddan çıkamazsınız bilginiz olsun , oyunun ortasında düşürmek gibi bir durum yok.İlk başlarda baya bir zorlıycaktır ortalama birisini lakin ilerledikçe çok daha kolaylaşıyor işler.Ek olarak savaş tanrısı moduna özel çeşitli ödüller(itemlar vs.) var.


    ---------------------------------


    Sistem:


    CPU: Intel i7 8700K

    GPU: Nvidia RTX 2080

    RAM: 32 GB

    Disk Tipi: SATA 3 SSD

    OS: Linux/Ubuntu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 17 Ocak 2022; 10:45:53 >




  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    evet oyunun zorluk seviyesi sadece aldığın hasar ve verdiğin hasar üzerine. onun dışındaki herşey aynı en kolaydada yapay zeka aynı en zordada değişen biley yok.

  • Zorluk ayarını bu şekilde tayin eden oyunlarda zorluğu ortaya getiriyorum ben. Rakibim aynı olacak, benim hasarım düşecek, onun hasarı artacak. Bunun adı zorluk değil, zaman kaybı.

  • bilgennyk kullanıcısına yanıt
    Normal herhangi bir kol olmaz mı yani ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    Aynen böyle oluyor. Dün 2 kez 3. seviye zorlukta savaştım ****. Sonra bir kademe düşürünce yine aynı mücadele oldu ama benim hasarım arttı, aldığım hasar da azaldı.


    Evet böyle oyun daha kolay oluyor ama savaşın sürekli aynı yetenekleri kullanarak uzatılması da sabır isteyen bir şey.


    Bu yüzden oyunlarda zorluk derecesinin olmasını hiç sevmiyorum. Hiç olmaması bana daha mantıklı geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torkema61 -- 17 Ocak 2022; 10:57:57 >
  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt

    Dün farkettim bende bunu açıldığı an girdim 8 saat aralıksız oynadım ama 2 kez kapatıp tekrar açtım bu durumdan dolayı.Sistemde herhangi bir sıkıntı yok 2k da 144 aktif alıyorum i9 9900k 3080-64 gb ama belli yerlerden geçince sanırım bir sıkıntı çıkıyor. Ayrıca DLSS yi hiç beğenmedim bu oyunda görüntüyü bozuyor .Genel olarak konsol portu olduğunu hesaba katarsak gayet iyi denene bilir 1 -2 yama ile düzelir.


    Ek olarak oyunu sakın en kolayda filan oynamayın tadı çıkmıyor walkiria i keseyim diye aldım şok oldum çok fark ediyor.

  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.