Şimdi Ara

Süperonline hız testi değeri yüksek olmasına karşın düşük hızda indirme sorunu?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
5.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 200/10 mpbs tarifesini 1 yıldır statik ip ile kullandım. ne vaad ettiyse o hızı aldım, uygulama bazlı yavaşlatma olmadı. Bugün 200/20 mbps tarifesine geçiş yapıp statik ip iptal ettirdim, şuan rezil durumda, youtube 600kb üstüne çıkmıyor. Statik ip şart.

  • Hocam taahhüt ettikleri hızı veremiyorlarsa bence bu taahhüte uymadıkları için suç çünkü eskisi gibi ''200mb'ye kadar'' gibi dümen ifadelerde yok artık. Benden her ay kuruşuna kadar alıyorlar biz nasıl diyemiyorsak''hızım düşük al sana 50 kağıt yeter''onlarda dememeli. . Statik IP dediğiniz aylık 30 TL mi yoksa 1 kereye mahsus mu para veriliyor? Heleki aylık 30 TL ise hiç uğraşmam direkt CİMER'E yazarım gerisi mahkeme artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daywalkerrrr -- 3 Kasım 2021; 8:57:8 >
  • Ben de benzer bir problem yaşamaktayım. 25mbps fiber tarifesindeyim daha önceden bir sorun yoktu ama son zamanlarda speedtestte, youtubeda olması gereken hızı alıyorum ancak iş steam, origin gibi bir platformdan indirme yapmaya geldiğinde 5-10 saniye içinde 3mb/sn hızından kb ve baytlara kadar düşüyor ve o şekilde kalıyor. İşin garip kısmı vpn açtığımda bu problem ortadan kalkıyor. Daha garip olansa epic'te battle.net'te vpn açmadan da herhangi bir sorun yaşamıyorum. Bunun superonline ile ilgisi var mı sizce bu problemin ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andralorn -- 7 Kasım 2021; 13:33:14 >
  • Andralorn kullanıcısına yanıt

    Zaten sorunun ta kendisi Süperonline. Bariz kısıtlıyorlar ,CGN diye bir durumdan mı bilemiyorum ama Youtube,steam,netflix ve benzer platformlarda birçok kullanıcının şikayeti var. Artık eskiden ''e kadar'' kurnazlığı vardı şimdi bu çıktı.

  • daywalkerrrr D kullanıcısına yanıt

    Müşteri hizmetlerine bunu sorduğumda ise asla böyle bir şeyin olmayacağını söyleyerek kabul etmiyor şaka gibi.

  • Andralorn kullanıcısına yanıt

    CGN'den çıkmayı talep edin hocam büyük ihtimal size Statik IP aldırmaya zorlayacaklar.

  • Güncel..

  • Bu bölümdeki cgn konusunda önerilen port açtırmak veya güvenli interneti açmak gibi çözümleri de denedim ancak cgnden çıkamadım. Muhtemelen bu önerilerin yazıldığı 2017-2018 yıllarında oluyordu sanırım bu şekilde cgnden çıkış. Mecburen statik ip aldım ve bütün sorunlar çözüldü. Taahhüt bittiği anda başka bir issye geçmek şart oldu belki Türknet olabilir en azından statik ipye 30tl gibi fahiş bir ücret ödemem.

  • Aylık 30tl istiyorlar değil mi? Düşünün manava gidip 5 kg domates parası veriyorsun ,sana yarım kilo veriyor . Sonrada diyorki biraz daha para ver sana 5 kilonu vereyim :). Bir de statik ip alıp düzelmese tam komedi.


    Ben şuan belge biriktiriyorum mahkeme olayına girersem maksat elim güçlensin. Yoğun saat bahanesi yapmasınlar diye imkan buldukça sabaha yakın saatlerde ekran görüntüsü alıyorum.

  • Şimdi githuba bile 500kbps throttling gelmiş yuh artık. Youtube kesilip duruyor 480p’ye düşüyor 100mbps rezalet. Vpn bağlanınca cs ping 40, netflix youtube 4k sorunsuz çalışıyor. Komple her şeyi kısıtlamışlar fahiş fiyata paramızla rezil oluyoruz.
    Speedtest tr 90mbps, fast.com saate göre 10-25mbps; vpn açınca tam hız geliyor. Adamların dnslerinde timedout da oluyor tek problem kısıtlama değil.

    yeni yavaşlatmalar:
    WireGuard latency+speed throttling
    Youtube saate göre yavaşlatma var, hep yok.
    Github 500kbps sınırlanmış, vpnle test ettim 10mb/s normal hızda iniyor, throttling yapılmış kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunkaya -- 15 Kasım 2021; 22:54:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim, sizin kadar detaylı test edecek bilgim yok ben bile çok rahat anlıyorum bariz kısıtlama var. Ben 200 mb tarife kullanıyorum üstelik

  • Dün gece hızım 1mbps ye kadar düştü download ta cidden bir sıkıntı var bu aralar.

  • Youtube'ta bir videoyu IDM ile kaçla indiriyorsunuz ?

  • Güncel: Statik ip no satın aldık gene işe yaramadı.

  • daywalkerrrr D kullanıcısına yanıt

    Klasik Türkiye. Fahiş fiyat ödersin ve hızın sadece yurt içinde geçerli olur.



    100mbps paket speedtestte 50 görünüyor o bir sorun değil, indirme ve torrentte 10-12mb/s düzgün geliyor.

    Superonline Türkiye speedtest:


    Süperonline hız testi değeri yüksek olmasına karşın düşük hızda indirme sorunu??



    Superonline Frankfurt speedtest (bu ping 1-2 yıl önce 30 civarı idi, bu da bir kalite kaybı) yurt dışı şimdi yüksek çıktı da normalde 6-14mbps saate göre yavaşlıyor herhalde:


    Süperonline hız testi değeri yüksek olmasına karşın düşük hızda indirme sorunu??



    VPN açıkken Superonline speedtest frankfurt:



    Süperonline hız testi değeri yüksek olmasına karşın düşük hızda indirme sorunu??



    İnterneti VPNsiz kullanamıyorum. Netflix normal bağlantıda saate göre çamur gibi 360-480p kalitede açıyor. bekleyince nadiren 720-1080. VPN açıkken otomatik 4k açıyor. Mobil hatta deneyince sıkıntı yok.


    Valve oyunlarında ping normal bağlantıda 55-90ms (2 yıl önce 30-40 idi), vpn açıkken 38-63ms


    wireguard protokolü 20mbps throttling sabitlenmiş. ne gariptir ki akıllı turkcellin sınırlı mobil internetinde 150-200mbps gibi maximum hızda indirirsen sınırsız ev internetinde limitlenmiş.


    Her şeyi ultra sansürleyip yavaşlatmalarını geçtim adamların dns'i düzgün değil ve routinglerinde problem var. Adamlar yurt dışı çıkışına ya komple throttling yapmış (gelişmiş sansür teknolojileri olduğundan bu durum daha olası) ya da işbilmezlikten böyle.


    Fast.com speedtest:


    Normal bağlantı:

    Süperonline hız testi değeri yüksek olmasına karşın düşük hızda indirme sorunu??




    VPN açıkken:


    Süperonline hız testi değeri yüksek olmasına karşın düşük hızda indirme sorunu??
  • Hangi modemi ve ont cihazını kullanıyorsunuz acep? Bu arada dediğiniz vpn olayını da denedim aynı sorun devam etti. Başka forumda özelden ulaşan bir arkadaş senin problem, örneğin 10 kişilik hatta 20 abone aldıkları için oluyor,dedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daywalkerrrr -- 28 Kasım 2021; 15:0:42 >
  • Arkadaşlar şuan twitter nasıl sizde? Statik ip olmasına karşın mobilde geç yükleniyor her şey, yavaşlatma var gibi. Türkiyede ne zaman bir olay olsa ilk yavaşlatan hep superonline oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen sayfa bembeyaz kalıyor yenileyince,geliyor. Şuan denedim her yenilemede veya twitter sayfası açtığımda mavi yuvarlak dönüyor 2,15- 2.60 saniyede görüntüler geliyor.

  • Konu Güncel: Süperonline beklemem yönünde rica etti. Çok merak ediyorum 2 aydır devam eden, 1 aydan fazla açık kalan sondan ikinci arıza kaydı nasıl çözülecek.

  • daywalkerrrr D kullanıcısına yanıt

    100 mbit sözde fiber. konunun en beğenilen yorumu özetlemiş olayı.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.