Şimdi Ara

Oyuna girince ekran klavye maus gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar pc normal çalışıyor oyuna giriyor tam oynamaya başlayacam ekran kararıyor no sinyal diyor klavye ve maus ta gidiyor ama kasa çalışıyor sitres testi yaptım cpu ram gpu olarak
    Tam yükte 10dk boyunca hiç birşey olmadı sıcaklık ta normaldi yardım edin lütfen
    sistem özellikleri
    İşlemci ryzen 7 2700x
    Ekran kartı gigabayte 6800xt
    Ram gskill tridentz 16x2 3200
    Anakart msi x470 gaming pro
    Psu colormaster 750m



  • Bütün oyunlarda mı bunu yapıyor sadece tek bir oyunda mı?


    Ekran kartı sürücünüz güncel mi?


    Bios güncel mi?

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartım ve bios güncel
    call of duty warzone ve back 4 blood yapıyor
    Kardeşim pubg mobile oynuyor onda yapmiyor
  • mournful kullanıcısına yanıt

    Bios'tan işlemcinin hızı turbo otomatik'te ise kapatın. Hızı en fazla 3.7ghz olsun. Kendi belirlediğiniz overlock hızı varsa onları da kapatın. İşlemcinin temel hızı neyse sadece o hızda çalışsın. Aynı zamanda Ram'leriniz xmp profillerinden birinde ise onu da kapatın temel hızı neyse onda çalışsın.


    Yukarıda yapmanızı istediğim şey işlemcinin turbosu dahil, overlock ile alakalı ne var ne yok hepsini kapatın. Bütün parçalarınız temel hızında çalışsın. Overlock ile ilgili bir ayarınız yok ise bios'u varsayılan ayarlarına alıp işlemcinin turbosunun açık olmadığından emin olduktan sonra bios ayarlarını kaydedin ve çıkın. İşlemci turbosu varsayılan ayarlarda açık olabilir o yüzden kesinlikle kontrol edin.


    Daha sonra oyunlara girip test edin.


    Şimdilik kolay gelsin.

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Şuan cpu ram gpu tam yükte stabilize testi yaptım 30dk boyunca hiç bir sıkıntı çıkarmadı Oyuna girince ekran klavye maus gidiyor
  • mournful kullanıcısına yanıt

    Önemli olan oyunlar. Bazı oyunlar hız aşırtma veya turbo açıkken sorun çıkartabiliyor. Genellikle Amd tabanlı sistemlerde oluyor. En azından benim gördüklerim o yönde. Bende de aynı işlemci var ama anakartım msi, ekran kartımda nvidia ram'ler de kingston marka.


    Hız aşırtma yaptığımda bir çok oyunlarda takılma donmalar yaşadım sıcaklıklar normal seviyelerde olmasına rağmen. Ama sistem parçalarını temel hızlarına geri alınca sıkıntı olmadı. Hız aşırtma veya ram profillerini fps'de ne kadar artış olur diye değiştirmiştim. Çok muazzam bir fark olmayınca zaten kapattım.


    Sisteminizi parçaların temel hızlarına alıp o şekilde denediğinizde ne oluyor o önemli.


    Kolay gelsin.

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Yine aynısını yaptı
  • mournful kullanıcısına yanıt

    Farklı oyunlarda deneme imkanınız oldu mu? Pubg mobile dışında sadece iki oyun ile sınırlamayın. Ben emin olun diye söylüyorum yani. Hani olmaz ama sizin sistem parçalarınız ile sadece ya da belli başlı oyunlarda sıkıntı oluyordur.


    İmkanınız var ise yüksek grafik isteyen farklı oyunlarda denemeler yapın.


    Kolay gelsin.

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Sorunu buldum ekran kartı sorunluymuş
    https://www.hepsiburada.com/sapphire-radeon-vga-nitro-rx6900xt-se-gam-oc-16gb-gddr6-pci-express-40-ekran-karti-11308-03-20g-p-HBCV000008IWGP?magaza=Hepsiburada&url_src=and-product-detail bunu aldım hiç bir sıkıntım yok sorun çözüldü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mournful

    Sorunu buldum ekran kartı sorunluymuş
    https://www.hepsiburada.com/sapphire-radeon-vga-nitro-rx6900xt-se-gam-oc-16gb-gddr6-pci-express-40-ekran-karti-11308-03-20g-p-HBCV000008IWGP?magaza=Hepsiburada&url_src=and-product-detail bunu aldım hiç bir sıkıntım yok sorun çözüldü

    Çok da dile getirmek istememiştim ama önce yapılabilecek bütün şeyleri yaptıktan sonra yani emin olduktan sonra ekran kartının arızalı olduğundan bahsetmek istemiştim. Benim kendi başıma geldi. Zamanında vatanbilgisayardan sıfır aldığım Msi Gaming Geforce RTX 2070 8g ekran kartımda oyunların hemen hemen hepsinde fps'de anlık bir düşüş yaşanıyordu. Ama öyle böyle bir düşüş değil. Oyundan oyuna değişkenlik gösterdiği için zaman zaman konularda anlattığımda aklımda kalan değeri söylüyorum. Bu fps'teki anlık düşüş 30-60 fps arasında olabiliyordu. Ama sonradan fark ettim ki oyunların fps'sini 60'a sabitlesem bile 60 altına da düştüğünü gördüm. Neyse yapılabilecek herşeyi yaptıktan sonra sorunun ekran kartından olduğundan emin oldum. Elimdeki Msi Gaming Geforce GTX 970 ekran kartım 2070'den daha stabil ve performanslı çalışıyordu.


    Bende başıma gelen sıkıntıları ve çözmek için kullandığım bütün yöntemleri içeren 2 sayfalık bir kağıt ile ekran kartını Vatanbilgisayardan garantiye yolladım. Msi Garantiden sanırım 9 iş günü içerisinde telefonuma mesaj geldi. Şu kod ile vatan bilgisayara gidip ister ürünü iade edin isterseniz yenisi ile değiştirin diye.


    Velhasıl ekran kartı %100 bozuktu. Msi bile hiç itiraz etmemiş. Ki benim şaşırdığım nokta vatandan değilde direkt msi garanti'den mesaj gelmesi bana. Vatanbilgisayar değilde ilk bana mesaj atıldı. Gittiğimde durumdan habersizdiler. Kodu verip işleme sokunca doğru olduğu anlaşıldı.


    Sıkıntıyı tespit ettiğinize sevindim.


    Kolay gelsin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.