Şimdi Ara

Apple Watch 8 ve Beklenen Tüm Özellikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple Watch 7‘nin kullanıma sunulmasıyla birlikte şimdiden dikkatimizi Apple Watch 8 için çeviriyoruz. Muhtemelen Eylül 2022‘den önce gelmeyecek olsa da Apple’ın bir sonraki giyilebilir cihazı hakkında şimdiden birkaç söylenti var.

    Olası çıkış tarihi ve fiyatı hakkında bilgiler de dahil olmak üzere Apple Watch 8 hakkında şimdiye kadar duyulan bütün bilgileri yazımızda sizler için derledik.


    Apple Watch 8 çıkış tarihi ve fiyatı


    Apple Watch 8’in ne zaman duyurulacağına dair henüz bir haber yok, ancak bu, çıkış yıllarının Eylül ayında duyurulan orijinal model dışında ve çoğu zaman, iyi bir tahminde bulunabileceğimiz bir şey.

    Daha spesifik olarak, geçmiş forma dayanarak Apple’ın Apple Watch 8’i Eylül ayının ilk veya ikinci Salı günü, yani 6 Eylül veya 13 Eylül‘de piyasaya sürmesi bekleniyordu.

    Apple Watch 8’in ne kadara mal olacağını da bilmiyoruz, ancak Apple Watch 7 ile benzer bir fiyat etiketine sahip olma ihtimali yüksek, yani yaklaşık 399 ABD doları olması bekleniyor.

    Haberler ve söylentiler

    Geçmişte Apple ile ilgili konularda haklı olan ve Apple Watch 8 için iki yerine üç boyut olabileceğini ve yenisinin daha büyük bir seçenek olabileceğini söyleyen bir sızıntı bulunuyor. Ne kadar büyük olacağını söylemiyorlar, ancak 45 mm Apple Watch 7’deki ekranın zaten akıllı saat standartlarına göre oldukça büyük olduğu göz önüne alındığında, gözle görülür bir fark olabileceği düşünülüyor.

    Sırada, Apple Watch 8’in bir vücut ısısı sensörü içerebileceğine dair bir iddia var. Bu iddia, Apple sızıntıları konusunda harika bir geçmişe sahip olan Ming-Chi Kuo‘dan geliyor.

    Patent başvurularından bunun Apple’ın üzerinde çalıştığı bir şey olduğunu biliyoruz ve yüksek bir sıcaklık, vücudunuzda olmadığınız anlamına gelebileceğinden, egzersiz yapmak için uygun bir durumda olup olmadığınızı değerlendirmenize yardımcı olacak yararlı bir özellik olabilir.

    Ayrıca Apple Watch 8 kan basıncıkan şekeri ve alkol seviyelerinin bazı kombinasyonlarını izleyebilir. Bu teori, Apple’ın bu şeyleri izlemek için sensörlere odaklanan bir şirketin en büyük müşterisi haline gelmesine dayanıyor.

    Ancak bu, Apple’ın en azından bir kısmı üzerinde ciddi bir şekilde çalıştığını gösteriyor olsa da, bunun Apple Watch 8 için hazır olacağını garanti etmiyor. Ayrıca kan şekeri takibi ile tüm bu sensörleri görmeyi beklemiyorduk. Apple Watch 7’ye dahil edileceği daha önce söylendiği için en muhtemel olanı olarak karşımıza çıkabilir.

    Peki yeni Apple Watch 8 ile beklenen yenilikler ve özellikler neler?


    Daha iyi pil ömrü


    Apple Watch 7’nin 24 saatten fazla dayanma eğiliminde olduğunu gördük; bu, Apple’ın iddia ettiğinden daha fazla ve yine de gerçekten yeterli değil, özellikle de uykunuzu izlemek istiyorsanız.

    Bazı rakiplerle karşılaştırıldığında, daha da kötü görünüyor, birçok giyilebilir cihaz günler hatta haftalar sürüyor – ancak en uzun ömürlü olanlar Apple’ınki kadar çok özelliğe sahip olma eğiliminde değil.

    Bu nedenle Apple Watch 8 için pil ömrünün önemli ölçüde iyileştiğini görmek istiyoruz. İdeal olarak, Apple Watch 7 ile elde ettiğimizin en az iki katı olmalıdır, ancak bu muhtemelen olmayacak.


    Geliştirilmiş antrenmanlar ve uyku takibi


    Apple Watch 7, oldukça fazla sayıda antrenmanı izleyebilir ancak bunu yaparken bazı oldukça temel özelliklerden yoksundur. Örneğin, bir koşuyu takip ederken kalp atış hızı uyarıları veya interval seansları almazsınız.

    Benzer şekilde, uyku takibi mevcut olsa da, nasıl uyuduğunuza ya da uykunuzu nasıl iyileştirebileceğinize dair derin bilgiler sağlamada başarısız olur.

    Bu iki özelliğin de Apple Watch 8 için daha da geliştirildiğini görmek istiyoruz. Apple bunu önceki tüm modeller için de bir yazılım güncellemesi olarak yapabilirse, o zaman çok daha iyi olur.


    Daha fazla sağlık özelliği


    Apple Watch 7, yeni özellikler konusunda oldukça hafifti, bu nedenle Apple Watch 8’in biraz daha büyük eklemelere ihtiyacı olduğunu hissediyoruz.

    Bir vücut ısısı sensörüne, bir kan basıncı monitörüne, bir kan şekeri monitörüne ve hatta alkol seviyenizi takip etme yeteneğine sahip olabileceğine dair söylentiler bulunuyor, bunların herhangi birini veya hepsini görmek güzel olurdu.

    Yeni bir görünüm

    Apple Watch 7’nin piyasaya sürülmesinden önce, alıştığımız yuvarlak kenarların yerine düz kenarlarla önemli bir yeniden tasarımdan geçebileceğine dair söylentiler vardı. Giyilebilir cihazlarda bazı değişiklikler olsa da, aslında bunların hepsi daha büyük bir ekran ve daha küçük çerçevelerdi.

    Bu nedenle, Apple Watch 8 için, ister daha düz kenarlar ister başka değişiklikler olsun, görünümün büyük ölçüde yenilendiğini görmek isteriz. Çünkü iPhone gibi, Apple Watch tasarımı da biraz bayat gibi gelmeye başladı.


    Kaynak: Teknoloji Haberleri








  • Pil kapasitesini 2-3 gün tam kapasiteyle kullanacak seviyede arttırsa keşke...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.