Şimdi Ara

Steam, Blockchain Temelli Her Şeyi Yasaklıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Valve’ın “Steam’de Yayınlamamanız Gerekenler” listesine eklenen bir kurala göre, blok zinciri teknolojisi kullanan veya kullanıcıların NFT veya kripto para alışverişi yapmasına izin veren oyunlara Steam’de izin verilmeyecek. Değişikliğe, NFT tabanlı bir oyun üzerinde çalışan bir geliştirici olan SpacePirate dikkat çekti ve değişikliğin, şirketin gerçek dünya değerine sahip olabilecek oyun öğelerine izin vermemesi nedeniyle olduğunu söyledi. Ancak Steam, hareketle ilgili tartışmalardan da kaçınıyor olabilir.


    Steam blockchain temelli özellikleri yasaklıyor


    Steam, en iyi bilinen PC oyun mağazalarından biridir, ancak tek mağaza değildir. Epic’in CEO’su Tim Sweeney, şirketin NFT’lere dokunmakla ilgilenmediğini söylese de, bu politika mağazasındaki oyunlar için geçerli görünmüyor: Epic, yabancı kaynaklarla NFT kullanan oyunlar fikrine “açık” olduğunu paylaştı.

    Ağustos ayının sonundan itibaren Steam’in kural sayfasının bir Wayback Machine yakalamasına bakıldığında, yalnızca 12 kural var ve kripto para birimleri veya NFT’lerden söz edilmiyor. Yeni kural diğer belgelerde de yok – şu anda Steamworks Dağıtım Programına Katılma sayfasında görünmüyor.

    Steam, özellikle cinsel içerikli oyunlar söz konusu olduğunda, tartışmalı moderasyon kararları verme geçmişine sahiptir. Ancak bu durumda, insanlar NFT oyunlarına saygı göstermek için F’ye basıyor gibi görünmüyor – yanıtların ve SpacePirate’in tweet’lerine yapılan alıntıların çoğu, Valve’ı bu hamle için övüyor (veya bu konuda üzülenlerle alay ediyor)

    Steam’in platformunda NFT’lere sahip olmaktan neden kaçınmak istediği belki de anlaşılabilir. SpacePirate tarafından gerçek dünya değerine sahip olabilecekleri gerekçesinin yanı sıra (CS:GO kaplamaları ve Team Fortress 2 şapkaları gibi şeylerin etrafındaki devasa ticari topluluklar göz önüne alındığında, bu biraz zayıf görünüyor), NFT ve kripto tabanlı oyunların özelliği yok. en iyi itibarlar. Bir geliştiricinin, bir dövüş oyununa dahil edilecekleri vaadiyle NFT’leri sattığı, ancak görünüşe göre parayı alıp kaçtığı rezil Evolved Apes destanı var. NFT’leri kullanan bazı potansiyel olarak ilginç oyun konseptleri var, ancak izin verilse bile bunlardan kaçının Steam için uygun olacağını söylemek zor.

    UYARI: Weblejyon web sitesinde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve bir satın alma teklifi veya başka bir işlem yapmaya davet teşkil etmez, ayrıca herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.


    Kaynak: Teknoloji Haberleri








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.