Şimdi Ara

Sizce mantıklı mı bu yaptığım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi ben 5 sene önce ikinci el bir araba aldım 32 bine bu tamamen krediyle alabildim yoksa alamazdım o yüzden faiziyle 40 bine patladı bana, daha sonra aracı kullanırken bir iki sene sonra bir arıza çıkardı ansızın geliştiği için 20 bin lira da arızası için kredi çekmek durumunda kaldım oda bir 30 bin lira tuttu faiziyle birlikte.Yani arabanın totalde bana gelişi 70 bini buldu, yakıtıydı vergisiydi bakımıydı bunları saymıyorum zaten onlar Allah ın emri illa ki yapılacak şeyler.


    Şimdi ben arabaya 70 bin saydım, aradan 5 6 sene geçti ve aracın şuanki güncel piyasa değeri 110 120 arası.Fakat benim araçta ufak tefek kusurlar olduğu için düz hesap 100 bin liraya anca satılır gibime geliyor.Şimdi ben bu arabayı satsam, elimde keş 100 bin lira olacak.Bunun 70 bin lirasını ayırsam ve euro ya çevirip bankada saklasam hem para değerini kaybetmez hemde arabaya harcadığım parayı çıkarmış olurum ekstradan da kenarda 30 bin liram kalır diye düşünüyorum.


    100 binin 70 i bankada euro olarak, ayırdığım 30 bine de bitane külüstür alıp onu kullanırım diye düşünüyorum.Sizce mantıklı bir iş mi ? En azından kenarda bankada param olmuş olacak, alacağım arabanın bir masrafı çıkarsa oradan ufak ufak çekip yaptırırım.Hadi 30 bine aldığım arabanın komple motoru bitik çıksın diyelim, komple motor yaptırsam sanayide 10 bin tutar arabanın gelişi 40 bin olur.Bankada yine bir 60 bin liram durur kenarda.


    Kenarda param olsun diye böyle yapmak istiyorum, çünkü şuan kesenin dibi delik cepte beş kuruş para yok allah korusun araba bir masraf çıkarsa dımdızlak ortada kalıcam zaten.Arabayı geçtim, allah göstermesin bir hastalık veya başka bir sıkıntılı durum olsa bize bir şey olsa kenarda beş kuruş yok.En azından böyle yaparsam hem elimdeki arabaya harcadığım para çıkar, hem herhangi bir durumda kullanabileceğim bir miktar param olur kenarda, hemde ayağımı yerden kesecek bir külüstürüm olur altımda diyorum.Sizce yanlış mı düşünüyorum ?








  • Bu arada 30 bin liraya arabamı kaldı ? El arabası al, gibi şeyler yazmazsanız sevinirim.Bende bilmiyorum kalmadığını, zaten alacağım araba kesinlikle şahin doğan broadway vs. olmayacak.Böyle kimsenin pek bilmediği fakat güzel kullanışlı bir araç var ondan almayı düşünüyorum.Fakat ilanlarda satılık araç sayısı az olduğu için şimdi paylaşmak istemiyorum hangi model olduğunu.

  • mantiksiz sayilmaz hocam.kenar param olsun diye ucuz bi araca gecilebilir.
    su an doviz kuru asiri yuksek.acaba su an dovize girmek icin dogru zaman mi emin diilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıyı şeridinde yaşıyorsanız ya da araç lazım değilse bence komple satın bir motor alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde nakit olarak tutarsam para eriyecek, malesef tl devamlı piyasada değer kaybettiği için zarar edicem.Hayatında döviz kullanmamış birisiyim ama yinede şuan aklıma gelen tek yol döviz olarak parayı kenarda tutmak.Sizin farklı bir öneriniz varsa dinlemek isterim.

  • Ussuz kullanıcısına yanıt

    ailem olmasa yapardım

  • Arabaya ihtiyacınız yoksa komple satıp paranın %10'unu taksi veya araç kiralamak için kullanılabilir. Yoksa şuanda 30 bin liraya alacağınız araçtan çıkacak sorunlar için de bir miktar para ayırmak lazım gerekecek. Hele ki sizin deyiminizle "kimsenin bilmediği" araçları alacaksanız parça sıkıntısı yaşamanız olası.

  • chevroletlerin son para eder yılları, 31.12.2023 ten sonra defter kapanacak ne orijinal yedek parça bulabileceksiniz ne de opel servislerinden yaralanabileceksiniz yani kurumsal muhatap kalmayacak Türkiye'de..


    bu sebeple aracın elden çıkartılması bana mantıklı geliyor ama yatırım kısmı tamamen sizde o kısma karışamam.. Dolar, bitcoin, euro ve altında neyin ne olacağı bilinmez..


    lakin bitcoin ve altın hariç diğerleri paranızın yerini sabitler, yani dolar artarsa harcamanızda artar, düşerse o da düşer ama şu an söz konusu değil :)) bu ülke pirinç, mercimek ithal eder duruma geldi.. bitcoin ve altın ise bana kumar gibi geliyor...


    paranıza değer kazandırmak istiyorsanız da ticaretle ilgili bir şeyler araştırabilirsiniz.. aşırı basit düzeyde bir ticari faaliyet için 10.000 dolar kötü bir para değil ama sağlam düşünceler olmalı yoksa o da elden gider..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 18 Ekim 2021; 20:18:39 >
  • Bu hesabı neden ve nasıl yaptığınızı anlayamadım. Son iki senede ekonomi her şeyin içinden geçti, siz sadece her şeyin fiyatının arttığı için kendinizi karda görüyorsunuz. Aslında elinizde olan sadece beş sene önce aldığınız araba var o kadar. Ha birde 20 bin+10 faizli arıza için ödediğiniz para var işte o külliyen zarar.

  • Borç bittiyse neden satıyorsun ki dursun araba her ay at kenara borca ödediğin parayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.