Şimdi Ara

BİLGİSAYARIM DONUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben bundan 1 yıl önce ikinci el bir kasa aldım kasa içeriğini yazacağım tüm parçalar da 1 yılık ya var ya yoktu. İçinden ekran kartı, RAM ve power hariç kalanlar ikinci el olarak alındı. 3060 ti ekran kartım vardı takıp çalıştırdığımda 3-4 ay sıkıntısız oyun oynadım sonra Mining çıkınca aldığım fiyatın 2 katına sattım ve RX 560 aldım. 7-8 ay da onunla oynadım iki hafta önce de bir adet Asus rog strix 2080ti aldım. Bilgisayarımı dükkana götürüp ön arka kapağını açıp uzaktan hava tuttum. Kartımı taktım ve eve geldim Daha sonra çalıştırdım bilgisayarımı ve test yapmak istedim.
    Fakat furmark testi yaparken 10. Saniyesinde kart 52 derece olduğu andan itibaren bilgisayarım komple donmaya başladı. Ben de oyuna gireyim dedim daha lobiden oyuna geçemeden yine aynı şey başıma geldi. Yaklaşık 4-5 saat uğraştım driver siliyorum yüklüyorum vs. En son format attım ve furmark yapayım dedim yine aynı sorunla karşılaştım. Sonra kartı sahibine iade ettim sorunu anlattım kendisi evindeki bilgisayarında denedi ve kartta bir sorun olmadığını söyledi. Ben de eski RX560 kartımı geri taktım ve furmark yaptım. Bu sefer herhangi bir sorun yaşamadım. Oyuna girdim yine sorun yok. Neyse aradan 2-3 gün geçti benim o 2080 ti takılıyken donma yaşadığım durum tekrar başıma geldi. Oyuna giriyorum ve oyun içindeyken bilgisayarım donuyor. Günlük 5-10 defa başıma gelmeye başladı. En son bugün kartı söktüm ön arka kapağı açtım kabloları vs kontrol ettim. Daha sonra ramleri ve bios pilini söküp kasanın açma tuşuna 5-10 saniye basılı tuttum. Tekrar RAM ve pili taktım bilgisayarımı açtım çalıştırdım. Ama şimdi de donma olayı daha da fazlalaştı. Power patlak diyen oldu. Anakart diyen oldu kablolar güçsüz diyen oldu. Ne yapacağımı bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

    Asus rog strix z-390 e gaming
    i5 9600 K
    2x8 3600mhz corsair ram sıfır alındı 1 yıloldu
    RX560
    Fsp 1200w 80+ platinum sıfır alındı 1 yıl oldu
    Sleve kablo seti
    H100i sıvı soğutma.







  • sleeve ek kablo kullanmadan deneyin psu nuz gayet kaliteli psu dan olacağını sanmıyorum cinebench veya prime95 le işlemciye de test edin sıkıntı yoksa, gpuz ile furmarktayken mhz ve sıcaklık değerlerine bakın eğer ekran kartı çok düşük mhz lere düşüyorsa arızalı olabilir ama en kolayı başka bi pc de denemek tabii ki

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.