Şimdi Ara

FTTH Turknet Ping

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
3
Favori
5.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turk Telekom 100'e 8mb/s internet kullanıyordum fakat 200 TL çıkması yüzünden daha ucuz ve aynı hizmeti alabileceğim Türknet'e başvurdum fakat reklamlarını yaptıkları ping, delay muhabbetlerinin birebir yalan, dolan olduğunu ilk elden görüyorum. Türkiye/İstanbul sunucusunda 41-50 arası ping almak nedir yahu? Avrupa sunucularında 90'dan aşağıya düşmeyen ping vs.


    Kopyala-yapıştır cevaplarla insanları geçiştirmeye çalışan müşteri temsilcileri. 2 gün oldu geçiş yapalı. Direkt iptal ettirip tekrar Turk Telekom dönmeyi düşünüyorum en azından 150 TL öderim yeni abonelik 2 sene taahhüt olacak ama yapacak bir şey yok. Türknet illetinden kurtulurum. Bir hata yaptım umarım bir daha yolumuz kesişmez.


    5 adet resim bırakıyorum buraya.

    FTTH Turknet Ping


    FTTH Turknet Ping


    FTTH Turknet Ping


    FTTH Turknet Ping



  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    bu maalesef telekom ile alakalı gözüküyor. ilk hop’a ttnet teslimi 20ms’i bulmuş zaten, sorun oradan başlıyor
  • Telekom ile alakalı olduğunu düşünmüyorum hocam ne yazık ki. Turknet ile alakalı tamamiyle. Modem aynı modem, altyapı aynı altyapı. Türknet sadece geçiş işlemi gerçekleştirdi. Statik IP aldım hiçbir işe yaramadı iade ettim sonrasında. @TurkNetDestek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfing with the Alien -- 17 Ekim 2021; 4:53:24 >
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüm. Güncel ping tracert sonucunuzu destek kaydına ekler misiniz? Net uzmanı arkadaşım bir kez daha kontrol ederek dönüş sağlayacaktır.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Hocam attım işte bunlar. Günceli münceli yok
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    İptal talebinize istinaden kaydınız kapatılmış ve iptal sürecinde olduğu için ben arıza kaydı oluşturamıyorum. Yeni kayıt açarak sonuçlarınızı destek kaydının içerisine ekler misiniz?
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

    Değil de zaten. Neye dayanarak yazmış açıklasaydı da anlasaydık keşke. İlk hop dediği private IP zaten, nasıl anlamış Türk Telekom'a ait olduğunu acaba. Ondan sonraki zaten TurkNet'e ait diğer 212'li IP'de TurkNet'e ait. Sadece yurtdışı çıkışı için Türk Telekom santraline bağlanmış ve çıkışlarını kullanmış görünüyor. Yani sizin de belirttiğiniz gibi Türk Telekom ile alakalı değil. TurkNet kaynaklı kapasite sorunu gibi görünüyor açıkçası.

  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Selam hocam. Turk Telekom bazlı bir sorun olsaydı FTTH sistemi zaten kendilerinin en basit örneği nperf sonucumda 40 ping alırken Turknet ile 140 ping almamın bir açıklaması olurdu. Speedtest tesinde Jitter 0, Ping 1 iken Turknette bu durum 50 kat artıyor.

  • vdsl kullandığım halde 40-60 arası ping alıyorum yurtdışına sizin aktarmalarda bir problem olduğu çok belli türknet tarafından olduğunuda sanmıyorum bu durumun türk telekomun dolaştırmasından kaynaklı olduğu belli

  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Daha once kendim de yasadigimdan bu cikarimda bulundum, ikincil ISS firmasi farketmeksizin (4-5 farkli ISS denedim) jitter ve ping dalgalanmasi oluyordu, rezalet bir bufferbloat da cabasi. Turk telekom'un diger ISS'lerin paketlerini tasiyip ISS teslim alana kadar queue problemi yasandigini dusunuyorum. Bahsettiginiz ilk hop da Turknet private networkundeki ilk hop, Turk Telekom oldugunu iddia etmedim. Su anda TTNET fiber kullaniyorum zaten, boklamak veya goklere cikarmak gibi bir amacim yok, fanatik degilim :)

  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt

    Telekom kullanırken bu tarz pingim hiç olmuyordu. Turknet'e geçince vallahi can sıkıyor durum. 100 pingle yürünmüyor bile.


    Update: Şu an oynadığım faceit maçı.

    FTTH Turknet Ping


    Aldığım ping.

    FTTH Turknet Ping



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfing with the Alien -- 17 Ekim 2021; 22:51:14 >
  • AndJusticeForAll A kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Turk Telekom oldugunu iddia etmedim.


    @AndJusticeForAll "bu maalesef telekom ile alakalı gözüküyor. ilk hop’a ttnet teslimi 20ms’i bulmuş zaten" cümlesinden ben öyle anladım. Demek ki yanlış anlamışım.   Neyse, konu sahibi arkadaşa sabır diliyorum ve TurkNet'ten bir an önce kurtulmasını öneriyorum.

  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Başka hangi ISS varki geçeyim hocam? TT geri dönemiyorum. Turknet durum ortada. Superonline altyapı yok. Ee geriye ne kaldı.  

  • komut istemine ne yazdınız

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Surfing with the Alien

    Başka hangi ISS varki geçeyim hocam? TT geri dönemiyorum. Turknet durum ortada. Superonline altyapı yok. Ee geriye ne kaldı.  

    Maalesef baştan hata yapmışsınız hocam. Bundan sonrası için Netspeed'i de deneyebilirsiniz ama sonuç ne olur bilemem tabi.


    Düşük geçikme işin içine girince Türk Telekom'un en kötü sonuçları bile diğer ISS'ların sunduklarından daha iyi oluyor. Bu bölümde çok defa üyelere anlattım, başkalarının sonuçları dahil olmak üzere kanıtlar ekledim ama bazı kişiler işi inada bindirince artık bıraktım yazmayı.


    Mesela traceroute yaptığınız IP'ye ben de TT ile düşük gecikme alıyorum diyemem (şu anda bağlı olduğum blok özelinde) ama TurkNet'in sonucuyla arada dağlar kadar fark oluyor.


    FTTH Turknet Ping
  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Hocam sizinle aramızdaki fark deveyle karınca gibi kalır inanın bana. 200 TL zamlanmasaydı Turk Telekom'dan çıkmazdım. DSLAM kilidini kaldır diyince adamlar hedö, hödö olmuyordu. Bunlara laf bile anlatamıyorsunuz ki. Netspeed ile görüşeyim. Ping konusunda taahhüt verirlerse eğer geçmeyi düşünebilirim.

  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

    kimse taahhüt vermez hocam 100 ping onlar için normal değerler. bu yollardan bende geçtim sol, vodafone, bırakıp ttnet geçtim. en düşüğünü ttnet verdi.


    size tavsiyem sol altyapısı varsa sol yoksa ttnet e başvurun.



    200 lira nasıl zamlanıyor bir den ? taahhüt bitince aynı paketin taahhütsüz fiyatı 200 lira daha fazla ise bu rakamlar normal. sözleşmede kampanyalı kampanyasız ödeyeceğiniz fiyatları görebilirsiniz.


    yeni müşteri olarak 1-2 yıl kampanyalı fiyattan tekrar ttnet e geçin derim.

  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

    Hocam 154 TL ödüyordum 184 küsürata çıkardılar. Taahhüt bitince iptal ettirdim. Türknet geçtim. Turk Telekom'da aldığım pingi 50 katını alıyorum speedtestte en basit ornegi. Speedtest 1 ping alirken burada 40'dan aşağıya düşmüyor. Oyunda 90 aşağısını görmedim.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.