Şimdi Ara

Bitcoin aylar sonra yeniden 60 bin doları aştı: Yükselişin sebebi ne? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu kadar keskin çizgilerle konuşmasan daha iyi arkadaşım. İleride işin içine detaylıca girersin, durumun farklı olduğunu anlarsın.


    Sadece Bitcoin için konuşmuyorum. Bütün marketler için geçerli bu. Tam olarak nereye geleceğini bilmek zor olsa da, nerelere gelebileceği ya da gideceği hakkında bilgi sahibi yapar.


    Dediğim gibi, işin içine tam olarak girmeden, birkaç yıl mesai harcamadan yorum yapmak doğru değil. Uzun süre Temel Analiz bakıp, Teknik Analiz'e sıcak bakmayan biri olarak konuşuyorum. Ha yanılır mısın? Tabiki yanılırsın ancak yatırım %100 doğru yapma yeri değildir. %60-70 doğru yönde alınan karar, seni kara geçirir. Uzun uzadıya izah ederim ancak fikrinin değişeceğini sanmıyorum. İnsanın yaşaması gerekli.

  • Bilmediği, anlamadığı konulara ahkam kesen sıfatları burada görmesem şaşardım. Bizim milletin klasik özelliği, anlamıyorsam kötüdür kafası. Kumarla kripto parayı bir tutan adamın okuma yazmayı nasıl öğrendiği bile araştırılması gereken bir durumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 16 Ekim 2021; 21:31:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacim yok ama fiyat artıyor. Hacim olmayınca pump kolay oluyor tabi. Mayısta milletin ağzı yandı, şimdi tepeden verecekler ama alıcı yok.

  • Coinle pek alakam olmayarak ancak elime geçen her şeyi okumayı sevdiğim için az çok ne olduğu ya da ne olmadığı konusunda bilgimin olduğu enstrüman hakkında açılan başlığın altına yorum yazmak istiyorum,


    Öncelikle "bu balondur, bu şudur, bu budur"cuları engelledim, okumadığım engellemediğim tipler de var, yarın zaten yazarlar, engellerim, "analiz işi iki çizgiden ibaret, anlamsız" diyenler var, onları da canımın sıkıldığı başka bir gün gelip engelleyeceğim,


    Benim sözüm daha çok, konuyla ilgisi olanlara, başlığa girip güzel yorumlar okumak isteyenlere, ağzı olunca konuşabilen tiplere değil.


    "Merkeziyetsiz" cümlesini aklınızda her zaman bulundurun, kendi düşünceme göre; bu engellediğim ve engelleyeceğim tipler bir merkezleri olmasına o kadar alışmış ki, yönetilecekler, ellerindeki, ceplerindeki paranın bir sahibi olacak ve "bu paranın değeri şu kadardır, ben istedim oldu, bu kadar oldu" diyen tiplerin ağızlarına bakacaklar, o yüzden analiz nedir, ekonominin ruhu nedir, grafik nedir, merkeziyet yada merkeziyetsizlik nedir, bitcoinin altında yatan nedir bilmezler. onlar yönetilmeye, boğazlarına geçirilen ipten ilerisine gidememeye alışmışlar. Hı sahipleri derse ki "bitcoin kıymetlidir" o zaman sizden daha çok sahip çıkarlar kriptonun borsasına... fakat dediğim gibi bunlar benim düşüncelerim, kırıldılarsa özür dilerim (...)


    Neyse çöplükleri çöpe attıktan sonra;


    Son tüketici olarak geliştirilen uygulamaları kullanmak, içerik üretenlere ulaşmak ve onların yaptığı işlerden, uygulamalardan, oyunlardan, videolardan dolayı onları ödüllendirmek için geliştirilen bağış sistemlerine kripto dünyasının dahil edilmesi, ne kadar konuşulmasa da, güzel ve ileride herkesin yapacağı bir eylem olacak. Marketin ilk çıkış amaçlarından biri de buydu, daha doğrusu bitcoinin. Aracıları ortadan kaldırarak birebir p2p ve güvenilir ödemeyi sağlamak. Market çıktığı günden bu yana esas amacına, son kullanıcıya yeni yeni ulaşıyor. Fiyatın artış sebebi tek bir şeye bağlı kalamaz. İnsanlar yatırım yapıyor, geleceklerine yatırım yapıyor, onların yatırım yapması, dahil oldukları marketin canlanması, maalesef sisteme dahil olan yapay zeka botları tetikliyor fakat onlar da grafiklerin analizlerin daha çalışabilir olmasını sağlıyor, onların marketi biraz daha ısıtması yeni yatırımcıyı çekiyor, iş böyle olunca, artış şundan dolayıdır demek çok basit kaçıyor.


    Market artık bir kaos, yani düzen içinde ilerleyen karmaşık bir yapı halini aldı, ve bu durum gitgide daha durdurulamaz hale geliyor, gelecek.


    Bana göre "Metaverse" bu kaosun tam bir düzen içinde işlemesini sağlayacak olan bir sistem, o olmasa bile altında yatan mantık bu işi gerçekleştirecektir.


    İçinde çok bulunmasam da kripto dünyası emekleme aşamasından yürümeyi öğrenme aşamasına geçti. koşmayı öğrendiğinde yetişmek çok zor olacak. bu "botcooon boloon, grofoklor sodoco çozgo" diyen tipler de arkasından bakakalacak. 5 sene önce aynı şeyi söyleyip emeklemeyi öğrenmiş bir bitcoinin arkasından bakakaldığı gibi. 5 sene sonra uçmayı öğrenecek olan kripto dünyasının arkasından bakacak olan son direnişçiler gibi bakakalacaklar.


    İçinde bulunduğumuz çağ, zaman, bir yandan berbat ötesi, bir yandan da inanılmaz güzel. hangi tarafa bakacağımızı biz seçeceğiz, ben dikkatimi dağıtan çöpleri temizliyorum... siz de okuyup cevap verip "feedlemek" yerine, o kırmızı el butonuna basın.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.